artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. szeptember 28. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros borsóleves nokedlivel

Roston jércemell sajttal grillezve, carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Somlói galuska 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Rizses hús

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgaluskaleves

Ropogós kacsacomb hagymás tört burgonyával, párolt káposztával

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

A bírálatok és kritikák kezelése a 21. század emberének egyik fajsúlyos kihívásai közé tartozik, ami az elmúlt hónapok pánik-szökőárjának hatása után enyhén szólva sem mozdult el könnyebb irányba. Ehhez a kérdéshez tartozó, egyik leggyakoribb önbecsapás a "ne azt nézd, mit mond, hanem ki mondja" című, tömegesen használt sztereotípia, melynek rutinszerű alkalmazása önmagunk tévútra sodrásához bőven elegendő, egy bírálatból való tanuláshoz viszont már kezdetektől fogva elégtelen.

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Nem tudom a kedves olvasó, hozzám hasonlóan, volt e már úgy vele, hogy érezte valami nincs rendben a hangulatával? Nem olyan a kedve, amilyet szeretne, pedig nem is tudja megmondani, hogy mi baja van valójában?

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltem, hogy szeretjük mi magunk kézben tartani az életünket, ha tudjuk. Ha van hozzá erőnk, szeretünk mi magunk a saját lábainkon felmenni a hegyre, hiszen sokkal nagyobb örömöt ad, mint autóval feljutni. Ráadásul a legtöbb hegyen vannak olyan területek, ahova tényleg csak két lábon lehet elmenni. Amikor ezt a cikket május huszonhatodikán megírtam, még fogalmam sem volt arról, hogy mindezt az élet, saját tapasztalat formájában, rövidesen vissza fogja igazolni számomra.

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban, és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Készítettem egy statisztikát abból a harminc rövid kis írásból, ami a coachinggal és a mediációval kapcsolatban megjelent a berettyohir.hu oldalon, tavaly augusztus óta. Aztán sorba rendeztem őket az alapján, hogy melyik milyen tetszést aratott, és óriási boldogság volt számomra, hogy azok az írások kapták a legtöbb lájkot, amik arról szóltak, hogyan tudnánk jobbá tenni az életünket.

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy milyen fontos a tudatosság az őszinteség és a bizalom, amikor megtervezzük a szakmai életutunkat. Az elmúlt héten pedig azon gondolkoztam, hogy amikor a családi életünket tervezzük meg, akkor még fontosabb a tudatosság, az őszinteség, és a bizalom, hiszen munkahelyből van több száz, és az ember akár évenként vagy tíz évenként válogathatja őket, de családból, ha szerencsések vagyunk, nem kerül sor váltásra. Kivéve természetesen azt a helyzetet, amikor a gyermekkori családunkat, amibe beleszülettünk, követi az a család, amit már mi hozunk létre. De ezt valójában nem is lehet váltásnak nevezni, sokkal inkább mondanám tovább fejlődésnek, vagy a dolgok továbbvitelének.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy most, a karantén feloldása után valószínűleg sok embernek érdemes lenne átgondolnia hogyan tovább, mert a történtek hatására lehet, nagyot változik a világ. A segítő szakember szerint, ahogy változik a világ, úgy érdemes nekünk is változnunk vele. Érdemes tudatosan átgondolni mi az, amivé válni szeretnénk. Az elmúlt heti írás az életútépítésről szólt, és arról, hogy a szakemberek szerint érdemes saját kezünkbe venni a sorsunkat abból a szempontból is, hogy mi találjuk ki és tervezzük meg azt az életutat, amit a mostani időszaktól a szakmai visszavonulásunk időpontjáig szeretnénk bejárni. Ehhez segítségünkre lehet három olyan mentális eszköz, amelyekkel érdemes lenne hosszú távú kapcsolatot kialakítanunk, hiszen a legsegítőkészebb barátaink lehetnének az életutunkon. Ez a három jövőbeni jó barát a tudatosság, az őszinteség és a bizalom.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Legutóbb arról írtam, hogy véleményem szerint minden emberben benne van a készség arra, hogy segítsen magán, bármilyen helyzetben legyen is, csak ezt a készségét észre kell vennie, és képességé, majd kompetenciává kell csiszolnia. Vajon ebben a rendkívüli helyzetben is igaz ez?

Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedni látszik a kineziológiai tapasz használata. Az Interneten temérdek ragasztási módot és technikát találhatunk és a boltok polcain is egyre több féle tapasz sorakozik. Az emberek többsége azonban nem sokat tud erről a technikáról. Nézzük, honnan is ered.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Öt éve dolgozom coachként és mediátorként, és évről évre megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyire nem hisznek az emberek abban, hogy képesek segíteni magukon. A jobbik eset az, amikor valaki - érzékelve azt, hogy az élete nem olyan jó, amilyennek szeretné -, külső segítséget kér.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten azt ígértem ezen a héten onnan folytatjuk tovább, hogy megnézzük, mit lehet tenni, egy elromlott párkapcsolat esetében, hogy mentve legyen, ami még menthető.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk a házasság hetével kapcsolatban, hogy csapatjáték-e a házasság? Feltételezem, hogy minden házasság és párkapcsolat csapatjátékként indul, viszont egy idő után nagyon sok házasság és párkapcsolat válhat csapdává. Ezt támasztja alá a válások magas száma, a párkapcsolati problémák sokasága, és súlyossága is, ami miatt, az emberek jelentős része inkább csapdának éli meg a házasságát, mint egy jó csapatjátéknak. De hogyan lesz csapda, az egykori csapatból?

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Január végén arról írtam, hogy véleményem szerint nagyon komoly problémákat okozhat egy embernek, ha arra figyel az életében, ami rossz, mert ettől, előbb-utóbb egyre rosszabbul fogja érezni magát. Hiszen a rossz, könnyen lehet, hogy még több rossznak lesz a melegágya. Így kerülnek bele az emberek egy olyan örvénybe, ami akaratuk ellenére egyre messzebb viszi őket attól az élettől, amit valójában élni szeretnének. Részben a több évtizedes saját tapasztalatomból, és mások megfigyeléséből tudom ezt, egészen biztosan, részben azoknak az embereknek az elbeszéléseiből, és a velük való közös munkából, akikkel az elmúlt öt évben kapcsolatba kerültem mediátorként, coachként, vagy képzőként. Most van a házasság hete, így arra szeretném ösztönözni a kedves olvasót, együtt gondoljuk végig, mennyivel rosszabb vége lesz annak, amit többen csinálnak rosszul.

Napjainkban egyre több nőről (és férfiről) derül ki, hogy inzulinrezisztenciával küzd. Általában, ha megszületik a diagnózis, hajlamosak vagyunk a kétségbeesés szélére kerülni és eltemetni eddigi életünket. Az kering a fejünkben, hogy betegek lettünk, ez biztos visszafordíthatatlan. A legtöbb nőben megfogalmazódik az is, hogy „most már biztosan soha többet nem ehet semmit”. Ezek teljesen normális gondolatok, kell egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjunk, és a kezünkbe vegyük a problémát illetve annak megoldását.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk, hogy érdemes találni egy olyan módszert, vagy nézőpontot, amivel újra a hála és a szeretet érzései dominálnak bennünk, még akkor is, ha egyébként valami olyan dolog történt velünk, ami számunkra kedvezőtlen. Egy mondás szerint „Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy a szomorúság madarai röpködjenek a fejünk körül, de azt igen, hogy fészket rakjanak a fejünkre.”

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban arról beszéltünk, hogy a szülők általában hatni szeretnének a gyermekükre. Ösztönözni szeretnék arra, hogy javítson a tanulmányi eredményén, és egyre jobb tanuló legyen. De a legjobb szándék mellett is előfordul, hogy ehhez nem megfelelő eszközöket használnak, ezzel nagyon megnehezítve minden résztvevő számára a helyzetet.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Két dolog miatt is aktuális az a heti témánk. Egyrészt rövidesen megérkeznek a családokba a félévi bizonyítványok, másrészt azt ígértem az elmúlt héten, hogy még ezen a héten is a komfort zónával fogunk foglalkozni, csak most a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Azt ígértem az elmúlt héten, hogy megosztok néhány apró trükköt azzal kapcsolatban, mit érdemes szem előtt tartani, amikor szokásokat akarunk átalakítani.

Forrás: alexandra.hu

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Ezen a héten is a szokásokról gondolkodunk tovább, mert olyan ajándékot rejthetnek, ami talán egyre merészebb álmainkat is túlszárnyalja.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt hetekben a szokásokról beszélgetünk, de vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, mik a szokások? Persze, mindannyian tudjuk, mit jelent a szokás szó, hiszen mindennap szoktunk mosakodni, fogat mosni, naponta többször szoktunk enni, szoktunk sportolni, néha moziba járni, és még sorolhatnánk a végtelenségig mi mindent szoktunk csinálni.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a szokásokról beszélgetünk. Biztosan senki sem lepődik meg azon, hogy minél több információhoz jut hozzá egy család, annál többféle szokás gyökerezhet meg a családon belül, hiszen sok mindent eltanulunk egymástól. Ezek a szokások, amik az étkezésről, lakástakarításról, vendégvárásról, ajándékozásról és a Jézuskáról szólnak, szinte kézzelfogható, jól megérthető szokások. De vannak olyanok is, amelyek kicsit megbújva, kicsit rejtőzködve építhetik, szépíthetik a családokban élők életét.