artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. július 15. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejszínes meggyleves

Csirkemájas raguval töltött karaj rántva, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Gundel palacsinta 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Lecsós szelet tarhonyával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

ilonatavasz2020   

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Nem tudom a kedves olvasó, hozzám hasonlóan, volt e már úgy vele, hogy érezte valami nincs rendben a hangulatával? Nem olyan a kedve, amilyet szeretne, pedig nem is tudja megmondani, hogy mi baja van valójában?

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltem, hogy szeretjük mi magunk kézben tartani az életünket, ha tudjuk. Ha van hozzá erőnk, szeretünk mi magunk a saját lábainkon felmenni a hegyre, hiszen sokkal nagyobb örömöt ad, mint autóval feljutni. Ráadásul a legtöbb hegyen vannak olyan területek, ahova tényleg csak két lábon lehet elmenni. Amikor ezt a cikket május huszonhatodikán megírtam, még fogalmam sem volt arról, hogy mindezt az élet, saját tapasztalat formájában, rövidesen vissza fogja igazolni számomra.

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban, és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Készítettem egy statisztikát abból a harminc rövid kis írásból, ami a coachinggal és a mediációval kapcsolatban megjelent a berettyohir.hu oldalon, tavaly augusztus óta. Aztán sorba rendeztem őket az alapján, hogy melyik milyen tetszést aratott, és óriási boldogság volt számomra, hogy azok az írások kapták a legtöbb lájkot, amik arról szóltak, hogyan tudnánk jobbá tenni az életünket.

Coachként és mediátorként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban és mediációban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy milyen fontos a tudatosság az őszinteség és a bizalom, amikor megtervezzük a szakmai életutunkat. Az elmúlt héten pedig azon gondolkoztam, hogy amikor a családi életünket tervezzük meg, akkor még fontosabb a tudatosság, az őszinteség, és a bizalom, hiszen munkahelyből van több száz, és az ember akár évenként vagy tíz évenként válogathatja őket, de családból, ha szerencsések vagyunk, nem kerül sor váltásra. Kivéve természetesen azt a helyzetet, amikor a gyermekkori családunkat, amibe beleszülettünk, követi az a család, amit már mi hozunk létre. De ezt valójában nem is lehet váltásnak nevezni, sokkal inkább mondanám tovább fejlődésnek, vagy a dolgok továbbvitelének.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy most, a karantén feloldása után valószínűleg sok embernek érdemes lenne átgondolnia hogyan tovább, mert a történtek hatására lehet, nagyot változik a világ. A segítő szakember szerint, ahogy változik a világ, úgy érdemes nekünk is változnunk vele. Érdemes tudatosan átgondolni mi az, amivé válni szeretnénk. Az elmúlt heti írás az életútépítésről szólt, és arról, hogy a szakemberek szerint érdemes saját kezünkbe venni a sorsunkat abból a szempontból is, hogy mi találjuk ki és tervezzük meg azt az életutat, amit a mostani időszaktól a szakmai visszavonulásunk időpontjáig szeretnénk bejárni. Ehhez segítségünkre lehet három olyan mentális eszköz, amelyekkel érdemes lenne hosszú távú kapcsolatot kialakítanunk, hiszen a legsegítőkészebb barátaink lehetnének az életutunkon. Ez a három jövőbeni jó barát a tudatosság, az őszinteség és a bizalom.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Legutóbb arról írtam, hogy véleményem szerint minden emberben benne van a készség arra, hogy segítsen magán, bármilyen helyzetben legyen is, csak ezt a készségét észre kell vennie, és képességé, majd kompetenciává kell csiszolnia. Vajon ebben a rendkívüli helyzetben is igaz ez?

Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedni látszik a kineziológiai tapasz használata. Az Interneten temérdek ragasztási módot és technikát találhatunk és a boltok polcain is egyre több féle tapasz sorakozik. Az emberek többsége azonban nem sokat tud erről a technikáról. Nézzük, honnan is ered.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Öt éve dolgozom coachként és mediátorként, és évről évre megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyire nem hisznek az emberek abban, hogy képesek segíteni magukon. A jobbik eset az, amikor valaki - érzékelve azt, hogy az élete nem olyan jó, amilyennek szeretné -, külső segítséget kér.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten azt ígértem ezen a héten onnan folytatjuk tovább, hogy megnézzük, mit lehet tenni, egy elromlott párkapcsolat esetében, hogy mentve legyen, ami még menthető.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk a házasság hetével kapcsolatban, hogy csapatjáték-e a házasság? Feltételezem, hogy minden házasság és párkapcsolat csapatjátékként indul, viszont egy idő után nagyon sok házasság és párkapcsolat válhat csapdává. Ezt támasztja alá a válások magas száma, a párkapcsolati problémák sokasága, és súlyossága is, ami miatt, az emberek jelentős része inkább csapdának éli meg a házasságát, mint egy jó csapatjátéknak. De hogyan lesz csapda, az egykori csapatból?

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Január végén arról írtam, hogy véleményem szerint nagyon komoly problémákat okozhat egy embernek, ha arra figyel az életében, ami rossz, mert ettől, előbb-utóbb egyre rosszabbul fogja érezni magát. Hiszen a rossz, könnyen lehet, hogy még több rossznak lesz a melegágya. Így kerülnek bele az emberek egy olyan örvénybe, ami akaratuk ellenére egyre messzebb viszi őket attól az élettől, amit valójában élni szeretnének. Részben a több évtizedes saját tapasztalatomból, és mások megfigyeléséből tudom ezt, egészen biztosan, részben azoknak az embereknek az elbeszéléseiből, és a velük való közös munkából, akikkel az elmúlt öt évben kapcsolatba kerültem mediátorként, coachként, vagy képzőként. Most van a házasság hete, így arra szeretném ösztönözni a kedves olvasót, együtt gondoljuk végig, mennyivel rosszabb vége lesz annak, amit többen csinálnak rosszul.

Napjainkban egyre több nőről (és férfiről) derül ki, hogy inzulinrezisztenciával küzd. Általában, ha megszületik a diagnózis, hajlamosak vagyunk a kétségbeesés szélére kerülni és eltemetni eddigi életünket. Az kering a fejünkben, hogy betegek lettünk, ez biztos visszafordíthatatlan. A legtöbb nőben megfogalmazódik az is, hogy „most már biztosan soha többet nem ehet semmit”. Ezek teljesen normális gondolatok, kell egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjunk, és a kezünkbe vegyük a problémát illetve annak megoldását.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról beszéltünk, hogy érdemes találni egy olyan módszert, vagy nézőpontot, amivel újra a hála és a szeretet érzései dominálnak bennünk, még akkor is, ha egyébként valami olyan dolog történt velünk, ami számunkra kedvezőtlen. Egy mondás szerint „Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy a szomorúság madarai röpködjenek a fejünk körül, de azt igen, hogy fészket rakjanak a fejünkre.”

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban arról beszéltünk, hogy a szülők általában hatni szeretnének a gyermekükre. Ösztönözni szeretnék arra, hogy javítson a tanulmányi eredményén, és egyre jobb tanuló legyen. De a legjobb szándék mellett is előfordul, hogy ehhez nem megfelelő eszközöket használnak, ezzel nagyon megnehezítve minden résztvevő számára a helyzetet.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Két dolog miatt is aktuális az a heti témánk. Egyrészt rövidesen megérkeznek a családokba a félévi bizonyítványok, másrészt azt ígértem az elmúlt héten, hogy még ezen a héten is a komfort zónával fogunk foglalkozni, csak most a tanulmányi eredményekkel kapcsolatban.

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Azt ígértem az elmúlt héten, hogy megosztok néhány apró trükköt azzal kapcsolatban, mit érdemes szem előtt tartani, amikor szokásokat akarunk átalakítani.

Forrás: alexandra.hu

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Ezen a héten is a szokásokról gondolkodunk tovább, mert olyan ajándékot rejthetnek, ami talán egyre merészebb álmainkat is túlszárnyalja.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt hetekben a szokásokról beszélgetünk, de vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, mik a szokások? Persze, mindannyian tudjuk, mit jelent a szokás szó, hiszen mindennap szoktunk mosakodni, fogat mosni, naponta többször szoktunk enni, szoktunk sportolni, néha moziba járni, és még sorolhatnánk a végtelenségig mi mindent szoktunk csinálni.

Forrás: pixabay.com

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a szokásokról beszélgetünk. Biztosan senki sem lepődik meg azon, hogy minél több információhoz jut hozzá egy család, annál többféle szokás gyökerezhet meg a családon belül, hiszen sok mindent eltanulunk egymástól. Ezek a szokások, amik az étkezésről, lakástakarításról, vendégvárásról, ajándékozásról és a Jézuskáról szólnak, szinte kézzelfogható, jól megérthető szokások. De vannak olyanok is, amelyek kicsit megbújva, kicsit rejtőzködve építhetik, szépíthetik a családokban élők életét.

Fotó: Pixabay

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten a hálálkodás jó szokásáról beszéltünk. Tudom, nagyon sokan nem hisznek abban, hogy egy ilyen egyszerű, ingyenes, örömet hozó dolognak, mint a hála kifejezése valóban egészségjavító, életszépítő, szívet melengető szokása lenne.