artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Öt éve dolgozom coachként és mediátorként, és évről évre megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyire nem hisznek az emberek abban, hogy képesek segíteni magukon. A jobbik eset az, amikor valaki - érzékelve azt, hogy az élete nem olyan jó, amilyennek szeretné -, külső segítséget kér.

Azért ez a jobbik eset, mert ilyenkor, valószínűleg ez az ember még bízik abban, hogy lehet jobb az élete. A legszomorúbb esetek azok, amikor valaki már régen letett arról, hogy neki is lehet több békéje, nagyobb nyugalma, boldogabb házassága, másokkal való jobb kapcsolatrendszere, egy jobb élete. Pedig mindennek a lehetősége készség szinten benne van az emberekben, csak fel kell ismerni, és fejlesztéssel, neveléssel képességgé és kompetenciává kell tenni.

Tudom, senkinek sem kell bővebben elmagyarázni, mit jelent az önsegítés szó, azt viszont annál több embernek, hogy ez egy olyan dolog, amit bárki meg tud csinálni. Az önsegítés ugyanis, születésünk óta belénk épített alaptartozék, ugyanúgy, mint a boldogság, a békesség, és az örömre való törekvés, csak, ahogy a többit, ezt is gyakran eltakarják előlünk az árnyak.

A coaching és mediációs üléseken gyakran találkozom olyan nőkkel és férfiakkal, akik úgy gondolják, hogy ők képtelenek segíteni magukon, hiszen ha tudnának magukon segíteni, akkor nem kellene coach-hoz vagy mediátorhoz fordulniuk. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy minden emberben benne van a készség arra, hogy segítsen magán, bármilyen helyzetben is van, csak ezt a készségét észre kell vennie, és képességé, majd kompetenciává kell csiszolnia. A készségek képességé és kompetenciává csiszolásához rendkívül sok hasznos, és egyszerű eszköz áll minden embernek a rendelkezésére.

Az önsegítéssel olyan változást hozzunk létre magukban, és a környezetükben, amely által az addig megoldatlan problémáink megoldódnak. Az önfejlesztés egy olyan folyamat, amely során észrevesszük, meglátjuk, tudatosítjuk, melyek azok a területek, ahol fejlődni szeretnénk. Az önnevelés során pedig tudatosan nekilátunk a szokásaink átalakításának azért, hogy profi önsegítővé, önfejlesztővé és önnevelővé váljunk.

Aki szeretne sokkal több információt minderről, vagy szeretné profi szinten megtanulni mindezt, a következő oldalakon tájékozódhat: http://wordmagic.hu/kepzesek/onsegites-onfejlesztes-onneveles-life-coachinggal/

boiannacoachPedagógusok számára ez a képzés még 120 továbbképzési pontot is jelent: http://wordmagic.hu/kepzesek/onsegites-onfejlesztes-onneveles-life-coachinggal-akkreditalt-pedagogus-tovabbkepzes-tavoktatasban/

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments