artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) ünnepi keretek között rendezte meg az országos és régiós falusi szolgáltatók díjátadó ünnepségét, ahol köszöntötték és díjazták az ország legjobb vidéki szálláshely-szolgáltatóit. Régió elismerést kapott az Észak-alföldi régióban Balázsné Kanalas Angéla és Balázs Mihály – Sinka Miska Vendégház (Hajdú-Bihar vármegye, Pocsaj).

Szeptember 16-án és 17-én rendezik meg a kerékpárosbarát hétvégét az idei évben először, amelyhez országszerte már többszáz szálláshely és vendéglátóhely csatlakozott különféle kedvezményekkel. A kerékpárosbarát hétvége ráadásul egybeesik az autómentes hétvégével is.

Júliusban 2,2 millió vendég mintegy 6,4 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken. A foglalások 80 százaléka vidéki szolgáltatóknál jelentkezett. Kiemelkednek a balatoni szálláshelyek, amelyek a 2019-es rekordév azonos időszakához képest is 11 százalékos növekedést értek el.

Az egy évvel korábbinál 27 százalékkal magasabb, 5,5 milliárd dollár bevételt ért el a második negyedévben a Booking.com. A vállalat azonban továbbra is tartozik magyar szállásadóknak.

Hat különböző helyszínen, hét libegővel várják az érdeklődőket július 15-én a Libegők Éjszakáján. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter idén már nyolcadik alkalommal koordinálja a programot.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) sajtótájékoztatón mutatta be a 2030-ig szóló Nemzeti Kerékpáros Stratégiát (NKS). A frissen elkészült tervezethez május 22-ig társadalmi vita keretében várják az észrevételeket.

BalatonFondo néven országúti kerékpáros maratont szerveznek május 1-jén a Giro d'Italia hazai Nagy Rajtjának egyéves évfordulójára, annak hagyatékaként. A résztvevők a 2022-es olasz körverseny balaton-felvidéki szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek, teljes útlezárás mellett. (Fotó:Mohai Balázs/MTI)

Február 19-ig lehet megjelölni a kedvenc kerékpárút-szakaszunkat az Aktív Magyarország kezdeményezésében. A jelölés feltétele, hogy megszakítás nélkül végig lehessen rajta tekerni, és legalább 7 km hosszú legyen.

Idén 29. alkalommal adták át a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón, 2022. november 18-án. A Virágos Magyarország 2022-es győztesei között több mint 50 díj talált gazdára.

A Magyar Fürdőszövetség tagsága örömmel fogadta Gulyás Gergely miniszter úr azon bejelentését, hogy a kormány turisztikai akciótervet fogadott el. Annak intézkedései általunk is üdvözlendők, a turisztikai ágazat megsegítése érdekében tett első lépésként számunkra is előremutatóak. Azonban szeretnénk ismételten kihangsúlyozni, hogy a turisztikai ágazat legerősebb motorját a fürdők jelentik, hisz a magyarországi vendégéjszakák több, mint 71%-a olyan településen keletkezik, mely turisztikai szempontból releváns fürdővel rendelkezik. Ezek alapján joggal feltételezzük, hogy a fürdők biztonságos működése nem csak az ott dolgozók és a tulajdonosok (~90% önkormányzat) érdeke, hanem nemzetgazdasági érdek is.

Idén két szomszédos fővárosba is utazhatunk az adventi ünnepekre, Budapestről Bécsbe az Advent EuroCityvel, Pécsről Zágrábba pedig Zágráb Advent Expressz néven indul adventi különvonat.

Folyamatosan nő azoknak a száma, akik a szabadidejükben szívesen pattannak kerékpárra, sőt tesznek akár többnapos kirándulásokat is két keréken. Az elmúlt években számos kerékpáros infrastrukturális- és szolgáltatásfejlesztés valósult meg országszerte, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a turisztikai és vendéglátó szolgáltatóknak a kevésbé frekventált őszi és tavaszi időszakokban is legyenek vendégeik. Reméljük hamarosan Berettyóújfalu és a bihari régió is vonzó turisztikai célponttá válik az aktív pihenést kedvelők körében.

A kerékpárosbarát minősítési rendszerről Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnökével beszélgetett a Trend FM Turizmus.com című műsorában Érczfalvi András műsorvezető.

Megnyitotta debreceni szállodáját az Accor. A város szívében található Mercure Debrecen az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt jó választás lehet. A szálloda igazgatója Demény Gábor.

Túllépve a hagyományos kiállításokon, statikus tárlókon, egyre kreatívabb programok segítik a hazai várak, kastélyok történetének, az építtető családok életének megismerését. Íme, néhány izgalmas helyszínt, ahol szó szerint életre keltik a múltat.

Július 14-én rajtol Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Balatonfüredről. A mezőnyben a legújabb fejlesztésű katamaránok mellett a Balaton klasszikus hajói és a túravitorlások is rajthoz állnak.

Szeretettel gratulálunk Zámbori Péternek - a Herpály Team Kft. ügyvezető igazgatójának-, akit a mai napon a Magyar Fürdőszövetség alelnökének választottak. Munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Rekord a belföldi turizmusban: a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a Szallas.hu az idei első hosszú hétvégére. A foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám megnövekedése is hozzájárult.

Két év után Európa-szerte és hazánkban is megszűntek a veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozások. Ennek apropóján kértük Princzinger Pétert, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) elnökét a turizmust leginkább "megrángató" időszak tanulságainak értékelésére.

Péntek este az M4Sport műsorában mutatták be az idei Magyar Kerékpáros Körverseny útvonalát. A 43. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye május 11-én Csákvárról rajtol és öt nap alatt 905 kilométert tesz meg a végső befutóig, a Kékestetőig. Az idei Tour távja több mint száz kilométerrel hosszabb, mint egy évvel korábban, de a mezőny is jóval erősebb lesz: tizenkét WorldTeam vesz részt a viadalon! A műsorből kiderült: eljön a tavalyi Vuelta a Espana legjobb sprintere, a legendás Stephen Roche szerint is nagy csatákat láthatnak majd a magyar szurkolók.

Virágcsokor, csokoládé és utazás a leggyakoribb képzettársítás a szerelmesek ünnepe kapcsán – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. A férfiak többet költenek ilyenkor ajándékra, mint a nők. Akik útnak indulnak, zömében wellness-szálláshelyet foglalnak. Budapest, Eger és Hévíz a legfelkapottabb úti célok a hónapban. (fotó: travelcoup.com)