precizbanner

19osz

virag

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

ZöldVáros Szerelempark

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. november 18. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

BBQ csirkemell sült burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Milánói makaróni

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

bokortuzep

ilonaosz2019  

ablakállás

 

2019. október 3-án Berettyóújfalu városában elhelyezésre került Berettyóújfalu szíve, mellyel kezdetét vette egy kupakgyűjtési akció. Az első leadott kupak mennyiség 680 kg volt, november 15-én pedig egy újabb 860 kg-nyi kupak került eladásra, melyeket mind a két alkalommal Vincze István helyi vállalkozó további segítségével adtunk le egy megyénkben lévő műanyag gyártónak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a járműveiken kiegészítő világító berendezésként elhelyezett ködfényszórókat csak ködös időben és rossz látási viszonyok között használják! Amennyiben ezen berendezések használata nem indokolt és a járművezető ennek ellenére használja őket, a cselekmény szabályszegés és a KRESZ erre vonatkozó rendelkezése szerint szankcióval sújtható. Tiszta, jó látási viszonyok között és lakott területen ne használják a ködfényszórókat és egyéb kiegészítő világító berendezéseket, mert balesetveszélyt idézhetnek elő azzal, hogy a közlekedés más résztvevőit elvakítják.

2019. november 13-án 14 órakor tartották Berettyóújfaluban, a Bella Costa étteremben az EFOP-1.8.2-17-2017-00010 számú az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése Berettyóújfalui térségben című projekt záró rendezvényét. A projekt gazdája, Berettyóújfalu város önkormányzata 100%-os támogatási intenzitással 149 986 191 Ft-ot kapott erre a 20 hónap alatt. KÉPGALÉRIA

November 9-én ültet az egész ország, így mi is ültettünk, itt Berettyóújfaluban! KÉPGALÉRIA

November 7-én nyílt meg az ingyenes InterRail-bérletprogram legújabb pályázati fordulója, amelynek keretében több ezer európai, köztük több száz magyar fiatal juthat ismét ingyenes európai vonatbérlethez és utazhatja be vele az uniós tagállamokat.

Kabos Endre születésének 113. évfordulója alkalmából 2019. november 5-én egy egész napos rendezvénysorozattal tisztelegtünk a háromszoros olimpiai bajnok magyar vívó előtt.

Szerencsére még mindig tart az Egyesület újra megszerzett lendülete, pedig októberre már rutinná váltak az olyan dolgok, mint például az iskola, ami szeptemberben még kicsit szokatlan volt. Ezek könnyen felemészthetik az ember energiáját, ám úgy tűnik a Parola ezt most még megúszta, hiszen már az is nagy eredmény, hogy olyanokat tudunk megszólítani és olyan emberekkel tudjuk folytatni a munkát, akik az oktatás és a munka mellett időt szánnak az egyesületi életre. Nélkülük e sorok sem születnének meg. Az év hátralévő része még egyértelműen a szárnypróbálgatások ideje lesz, de ez ki fog derülni a következő havi beszámolókból.

A megváltozott időjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk a járművezetőknek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsokkal segíti a közlekedőket.

A Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a novemberi gyermekvédelmi támogatás kifizetése KIZÁRÓLAG 2019. NOVEMBER 15-ÉN 9.00-14.00 óra között történik a BERETTYÓÚJFALUI POLGÁRMESTERI HIVATAL házipénztárából, KÉSZPÉNZES KIFIZETÉS FORMÁJÁBAN. Amennyiben valaki nem tudja személyesen átvenni a fenti időben a juttatást, úgy meghatalmazás-nyomtatványt szükséges kitöltenie, melyet a Polgármesteri Hivatalban tud beszerezni.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu Város Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel vár a XXII. Bihari Számadó Napok rendezvényeire 2019. november 8-9-én a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

50 éves osztálytalálkozóját ünnepelte az egykori Vasúti Iskola (majd 3-as iskola) 1969-ben elballagott 8. B osztálya - tájékoztatta lapunkat Vitányi Ferenc, az osztály volt tanulója.

Megtartotta alakuló ülését Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Városháza megújult nagytermében. KÉPGALÉRIA

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete ezúton értesíti a berettyóújfalui lakosságot, hogy a közmeghallgatást 2019. november 21-én (csütörtökön) du. 16.30 órakor tartja a volt Megyeháza (Kossuth u. 6. sz.) Fráter László-termében.

Az Élet Diabétesszel Egészségesen Sokáig Közhasznú Egyesület 2019. november 22-én szeretettel vár minden érdeklődőt a Diabétesz Világnap alkalmából megrendezendő "KÉK PÉNTEKRE".

A lisztérzékenyek berettyóújfalui csoportjának III. Jótékonysági Estje 2019. november 16-án, szombaton 18 órai kezdettel kerül megrendezésre a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

2019. november 1-jén halottak napi emlékező istentiszteletek lesznek a berettyóújfalui temetőkben, melyek pontos időpontjai az alábbiakban olvashatók.

A Berettyóújfalui Református Egyházközség 2019. október 31-én, csütörtökön 17 órától ünnepi Istentiszteletet tart a reformáció alkalmából.

2004. november 3-án egy 136 éve vágott centi végső darabját vágták le az akkor – és mindezidáig utolsóként – leszerelő sorkatonák hazánkban. Az 1868-ban bevezetett általános hadkötelezettséget felváltotta az önkéntes alapon történő szolgálatvállalás, a sorállományt a szerződéses katonák, a tömeghadsereget a professzionális haderő. A mai magyar haderőben szolgálók kizárólag toborzás útján kerülnek be a seregbe, amiért a megyei toborzóirodák felelősek országszerte. Debrecenben a Péterfia utcán lévő toborzó irodában évente közel 2000 fő fordul meg, ami azt jelzi, van érdeklődés a katonai szolgálat iránt. Erről beszélgettünk Nagy Zoltán alezredessel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnokával.

A donoroknak nem kell változtatni szokásaikon a berettyóújfalui Transzfúziós Osztály vérbeszállítási és vérbegyűjtési tevékenységének megszűnése miatt, mert a Magyar Vöröskereszt ugyanúgy megszervezi a véradásokat a térség településein, mint korábban - tájékoztatta portálunkat a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete. 

A Berettyó Kulturális Központ – Bihari Múzeum és Berettyóújfalu Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját, barátait a IV. Kabos Endre-emléknap rendezvényeire 2019. november 5-én, kedden 16 órától.