precizbanner

egeszsegesvaros

akcio

tavaszbanner2020

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 20. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgombócleves

Csirkepaprikás főtt tésztával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott karfiol

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Csöröge

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

buntetes

telivasar  

badogosablakállás

karosszeria

 

Szakmai napot szervezett az EXPRESS Hűtéstechnikai Szerviz Kft. 2020. január 27-én Berettyóújfaluban, amely egyben a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége Észak-Kelet Magyarországi Regionális Szervezetének fóruma is volt. A rendezvényre immár XXIII., a HKVSZ - szel közösen pedig V. alkalommal került sor. KÉPGALÉRIA

A NAV munkatársai csípték el Békés megyében azt az utazásszervezőt, aki mindenféle engedély nélkül, saját szakállára szervezett buszos kirándulásokat.

Nettó 105 ezer forintos tájékoztató árat tesz közzé a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a tavaszi árpa, valamint a tavaszi zab II. szaporulati fokú vetőmagjaira. A szervezet tájékoztatása szerint idén elegendő mennyiségű tavaszi kalászos vetőmag áll a gazdálkodók rendelkezésére.

A 2014-2020 időszak Interreg V-A Románia-Magyarország program keretében megvalósuló „Közigazgatási híd a Román-Magyar határmenti városok között” című ROHU-179 azonosítószámú projekt záró rendezvényére 2020. január 31-én került sor a Berettyóújfalu Város Önkormányzat nagytermében. KÉPGALÉRIA

Több mint 15 éve annak, hogy Hazánkban leszereltek a mindezidáig utolsó sorkatonák. A tömeghadsereget felváltotta az önkéntes alapon működő professzionális haderő, a sorkatonákat pedig a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, akik immár toborzás útján csatlakozhatnak a sereghez. Ennek apropóján kerestük fel az év első napjaiban a Debrecenben működő megyei toborzó irodát.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata egyik legnagyobb projektjét „Berettyóújfalu, az egészséges zöld város” címmel az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósította meg. A helyszínek ünnepélyes átadására 2020. január 31-én 13 órától került sor a József Attila lakótelep díszkutas parkjában. KÉPGALÉRIA

Ma Magyarországon nincs koronavírusos beteg - jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. (fotó: forbes.com)

Az „Integrált projekt a fenntartható fejlődés érdekében, Bihar megye hegyvidéki részén, az egészségügyi szolgáltatások és az ezekhez való hozzáférés elősegítése illetve fejlesztése a sürgősségi esetekkel kapcsolatos orvosi beavatkozások területén” (acronym IPHEALTH- FA Phase, eMS kód ROHU449) pályázat berettyóújfalui szakmai konferenciáját 2019. január 29-én tartották a Gróf Tisza István Kórház Böszörményi Nagy Géza termében. KÉPGALÉRIA

gyaszhir

A kínai hatóságok hétfőtől leállítják az összes csoportos utazást bel- és külföldre egyaránt, hogy meggátolják az új koronavírus okozta járvány terjedését – jelentette szombaton a kínai állami televízió.

 

2020. 01. 27. és 02. 01. között, hétfőtől szombatig, minden nap 17:00 órától kerül megrendezésre az EGYETEMES IMAHÉT Berettyóújfaluban. A részletes program alább olvasható. 

…igen emberségesen bántak velünk…”

(ApCsel 28,2)

A berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand-és Termálfürdő 2019. december 21. - 2020 január 31. között akciókkal és az ünnepi időszak alatt az alábbi nyitva tartással várja kedves vendégeit.

Hívja fel egyetlen gombnyomással vészhelyzet esetén az Országos Mentőszolgálatot! Küldje el egyszerre pontos helyét és a legfontosabb információkat, hogy könnyebben megtaláljuk, gyorsabban, felkészültebben érkezhessen a segítség! - kéri a lakosságot az Országos Mentőszolgálat a mentok.hu weboldalon.

Kétszeresen is örülünk minden donornak, hiszen aki vért ad szolgálja a vérkészletek szinten tartását, és biztos lehet abban, hogy egészséges – vallják a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Összesen 11 településen és 12 helyszínen viszi közelebb a véradás lehetőségét a segítő szándékú emberekhez a Vöröskereszt megyénkben.

Az álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-alföldi régióban elnevezésű projektről tartottak tájékoztatót 2020. január 21-én Berettyóújfaluban, amely által az Észak-Kelet magyarországi régióban 2.105 új vállalkozás indulhat, melyhez a jelentkezők fejenként 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a Magyar Államkincstártól. A támogatás intenzitása 100%, melyből 3,3 millió Ft-ot bérre és annak járulékaira, 1,3 millió forintot pedig szinte bármi másra (eszköz, szolgáltatás, stb.) lehet felhasználni. KÉPGALÉRIA

Végakarata szerint, szűk családi körben vettek végső búcsút január 18-án Budapesten Kapornai Judittól, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ kapornaijuditigazgatójától.

kapornaijudit

Impozáns beruházások veszik kezdetüket a közeljövőben a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. Összeállításunkban csokorba fűztük a turizmust érintő beruházásokat.

Tisztelt Vásárlóink! A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Hódkertész Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon lédig Fürtösparadicsom termékét, amely üzleteinkben 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban volt kapható.

Egy létavértesi kacsatartó gazdaságban is madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nébih laboratóriuma január 14-én. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki. Az állategészségügyi szakemberek a mintegy 115.000-es állomány leölését már gyanú alapján megkezdték.

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását. A kimutatott H5N8 altípus kapcsán eddig még nem fordult elő emberi megbetegedés Európában, a baromfi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók.