artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

BOLDOG KARÁCSONYT!

Lesi Ágota
9 éves
Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2022. december 6. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Kolbásszal, mozzarellával besütött karaj, zöldséges rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az ünnepek közeledtével az Igazgyöngy Alapítvány elkezdi karácsonyi karitatív munkáját, amely során 1200 család számára állítanak össze adománycsomagokat, belecsempészve a karácsony hangulatát is. Ehhez kaptak most nagy segítséget, ugyanis a budapesti B+N Referencia Zrt. összesen 1200 kg minőségi szaloncukrot ajánlott fel az alapítványnak. Az adományozásról Hajdú Lászlót, a B+N Referencia Zrt. PR igazgatóját és L. Ritók Nórát, az Igazgyöngy Alapítvány elnökét kérdeztük.

2022. december 4-én, advent második vasárnapján 16 órától a Dongó Együttes „Hópelyhek tánca” című ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, majd 17 órától Nagyné Bakó Katalin református lelkész hirdetett igét. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el - a második gyertyát Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége elnöke gyújtotta meg, akit idén márciusban a köztársasági elnök a Magyar Érdemkereszt bronz fokozatával jutalmazott. KÉPGALÉRIA

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 2022. december 19-től 2022. december 30. napjáig téli igazgatási szünetet tart. Az igazgatási szünet alatt a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadásra kizárólag haláleset anyakönyvezése céljából, munkanapokon 8-12 óra között lesz lehetőség.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a 2023. évben összesen 5.765.000,-Ft összegben nyújt támogatást a berettyóújfalui fiatalok számára, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében.

A Fidesz berettyóújfalui szervezete lakossági fórumot tartott 2022. november 28-án a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A rendezvény házigazdásja Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, a meghívott előadó pedig Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke volt, aki az orosz-ukrán háború során bevezetett szankciók miatti energiaárak emelkedéséről, valamint - Európára nézve - további káros hatásairól és a békekötés fontosságáról beszélt. Kér minden állampolgárt, hogy töltse ki a nemzeti konzultáció kérdőívét, mert a magyar emberek támogatása erősíti álláspontunkat. Nem a szankciós politikára, igen a békére!

illes boglarka berettyoujfaluban03illes boglarka berettyoujfaluban05

illes boglarka berettyoujfaluban07illes boglarka berettyoujfaluban01

2022. november 27-én, advent első vasárnapján 16 órától Nyári Aliz adventi műsorát tekinthették meg az érdeklődők a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, majd 17 órától Szabóné Nagy Andrea református lelkész hirdetett igét. Közreműködött a Szivárvány Református Óvoda kórusa. Városunk adventi koszorúján - melyet Erősné Bak Szilvia készített el - az első gyertyát a 2022-ben Báthory Gábor-díjjal kitüntetett Tóth Gyula zenetanár gyújtotta meg. Megérkezett a Nadányi Zoltán Művelődési Ház udvarára a város karácsonyfája. A gyönyörű fenyőt Bánné Aranyi Mária Köztársaság utcai lakótársunk ajánlotta fel Berettyóújfalu közösségének. Hálás szívvel köszönjük. KÉPGALÉRIA

A „Berettyóújfalu, mindannyiunk városa” 2. városi naptárfotó pályázat eredményhirdetésére 2022. november 25-én került sor a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A rendezvényen köszöntőt mondott és a díjakat átadta Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere. KÉPGALÉRIA

Berettyóújfalu Város Önkormányzata meghirdeti az alábbi ingatlan bérletét versenytárgyalás útján:

Hrsz., cím: 5180 Berettyóújfalu belterület
Művelési ág: kivett beépítetlen terület 
Terület: 2468  m2 
Induló bérleti díj:  33.000 Ft/hó  
Bérlet időtartama: 1 év

Az ingatlan egy 2468 m2 nagyságú beépítetlen telek.

Az induló bérleti díj alatt az ingatlan nem adható bérbe.

A versenytárgyalás időpontja: 2022. 12. 07.  0830 perc

 helye: Polgármesteri Hivatal kisterme

A versenytárgyalással kapcsolatban érdeklődni lehet az 54/505-431-es telefonon.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló 18/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelete felhatalmazása alapján Berettyóújfalu Város Önkormányzata polgármestere pályázatot ír ki az alábbi önkormányzati lakás bérleti jogának piaci alapon történő elnyerése céljából a következő feltételekkel:

Berettyóújfalu Város Önkormányzata közel 300 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert külterületi helyi közutak fejlesztésére. A pályázati pénzből a Morotva utca külterületi szakaszán valamint a Csonka torony környékén valósulhatnak meg a beruházások. Ezek részleteiről és a városban tervezett további fejlesztésekről Demény Zsoltot, a Városfejlesztési Iroda irodavezető-helyettesét kérdeztük.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ebben az esztendőben is megszervezi a Szeretetdoboz élelmiszergyűjtési programot azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak az arra leginkább rászorultaknak, tartós élelmiszerek kiosztásával. Töltsünk együtt reményt SZERETETDOBOZOKBA. Szeretetdobozba a következő élelmiszerek tehetőek: rizs, olaj, száraztészta, cukor, konzervek, instant ételek, keksz, fűszerek, teafilter, édesség, alapvető higiéniai eszközök (tusfürdő, szappan, sampon, fogkefe, fogkrém). Az üres dobozok átvehetőek a Berettyóújfalui Református Egyházközség hivatali helyiségében 8:00-12:00 óra között, a Kálvin tér 3. szám alatt, vagy Istentiszteleteinken. December 12. hétfőig kérjük szeretettel azokat megtöltve visszahozni.

Mindezek mellett szeretettel várjuk a Nyilas Misi Pakkokat is, melyekkel a nélkülöző gyermekek karácsonyát tehetjük szebbé. A cipősdobozokba édességeket, játékokat, írószereket, gyermekkönyveket, sapkát, sálat, kesztyűt lehet elhelyezni. Kérjük, a dobozokon tüntessék fel, hogy milyen életkorú és nemű gyermek számára rejt ajándékot. Ezeket az ajándékokat is december 12. hétfőig kérjük szeretettel behozni a Kálvin tér 3. szám alatti hivatali helyiségünkbe.

Lehetőség nyílik pénzügyi felajánlással is segíteni a Felebarát programot: a 1358-as adományvonal hívása 500 forint támogatást jelent. Isten iránti hálaadással köszönjük.

Köszönettel és áldáskívánással: A Berettyóújfalui Református Egyházközség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a téli időjárás veszélyeire hívja fel a közlekedők figyelmét.

Az Egészségfejlesztési Iroda, valamint a Gróf Tisza István Kórház idén is csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz akciójához, melyhez ezúton kérnénk az adományozni szándékozók segítségét.

Erősné Bak Szilvia virágkötő karácsonyi kiállítása 2022. november 21-én nyílt meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A kiállítást Lisztes Éva, a művelődési ház vezetője nyitotta meg. A rendezvényen közreműködtek a Hunyadi Mátyás Tagiskola 3. osztályos tanulói, Turzó Boglárka, Hajdú Tibor és Tóth Gyula. A vásárlási lehetősséggel egybekötött kiállítás 2022. november 27-ig tekinthető meg. KÉPGALÉRIA

Budapesten tartották a legrangosabb televíziós szakmai díj, az International EMMY Awards egyik középdöntőjét, amit olyan szigorú óvintézkedés övezett, hogy a résztvevők csak most beszélhetnek az eseményről.

A Herpály-Team Kft. Berettyóújfalu város különböző területein biztosítja a távhőszolgáltatást a fogyasztók részére.

A vállalat által kínált lehetőséget elsősorban magánszemélyek veszik igénybe a településen elhelyezkedő lakótelepi ingatlanok fűtése, valamint melegvíz szolgáltatása végett. Továbbá azonban közületek és intézmények számára is elérhető ez az opció, és így összesen közel 700 fogyasztási helyen használják ki a Kft. nyújtotta szolgáltatást városunkban.

A Herpály-Team Kft. ezen a szolgáltatási területen szintén törekszik a modern és minél fenntarthatóbb ügyintézésre, így 2022. augusztusában bevezetésre került a „Csekktelenítés” program keretein belül az online számlázás. Ennek értelmében igyekszünk ösztönözni ügyfeleinket arra, hogy a papír alapú számla és csekk helyett válasszák az elektronikus számlát, így hozzájárulva a fenntarthatóbb, gyorsabb és egyszerűbb adminisztrációhoz. Mindezek mellett további fejlesztések is vannak folyamatban a számlázás területén.

2022 októberében elindult a Herpály-Team Kft. saját ügyfélportálja. Regisztráció után láthatja elkészült számláit, egyenlegét, valamint a felületen be is fizetheti a számlákat.

VÁLTSON ONLINE SZÁMLÁZÁSRA!

csekktelenites.hu

Koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztünk 2022. november 11-én, 11 óra 11 perckor az első világháború áldozataira, ugyanis 104 évvel ezelőtt pontban ekkor ért véget a nagy háború.  Az emlékezők először a református templomunk tornyában pontban 11 óra 11 perckor megkonduló harangszóra tisztelegtek a hősök előtt, majd Szőke Richárd Rajmond történész-muzeológus emlékbeszédét hallhatták, végül koszorúzással, gyertyagyújtással, néma főhajtással és a Himnusz közös éneklésével zárult az esemény. Az emlékbeszéd az alábbiakban olvasható.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot hirdet a TOP-1.1.2-16-HB1-2017-00001 azonosítószámú, „Inkubátorház fejlesztése Berettyóújfaluban” című pályázat keretében a Berettyóújfalu, József Attila u. 9. szám alatt megvalósult inkubátorház alábbi helyiségeinek bérleti jogának elnyerésére.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. november 10-én a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 1. emeleti nagytermében közmeghallgatást tartott. Első napirendi pontként a jelenlévők prezentáció keretében polgármesteri beszámolót hallgathattak meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében elnyert 1 milliárd 100 millió forintos támogatás felhasználásáról, az ebből megvalósuló beruhásokról, – amelyek korábbi cikkünkben részletesen megismerhetők – valamint a még folyamatban lévő pályázatok kapcsán érintett fejlesztésekről. A 2. napirendi pont keretében nyílt lehetőség a helyi közügyeket érintő kérdések, javaslatok megtárgyalására.