artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. szeptember 28. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros borsóleves nokedlivel

Roston jércemell sajttal grillezve, carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Somlói galuska 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Rizses hús

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgaluskaleves

Ropogós kacsacomb hagymás tört burgonyával, párolt káposztával

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

A Covid-19 járvány kezdetén hazánkban is jellemző volt a pánikvásárlás, ami a védekezés szempontjából kedvezőtlen tömegjeleneteket eredményezett az üzletekben. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében élelmiszertartalékolási útmutatót állítottak össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ingyenesen letölthető kiadvány olyan szakszerű, gyakorlati tanácsokkal látja el a lakosságot, ami nem csak a különböző veszélyhelyzetekben hasznos, de hatékonyan segíti a tudatos otthoni „készletgazdálkodást”, így az élelmiszerpazarlás csökkentését is.

2020. szeptember 23-án emlékkoszorúk elhelyezésével emlékeztünk arra a vitéz Kádár Istvánra, aki 1658 szeptemberében, a Berettyó-folyó mellet, Berettyóújfalu határában maroknyi csapatával szembeszállt a tízszeres túlerőben lévő török-tatár sereggel, és aki ebben a csatában, szeptember 23-án életét adta a szabadságunkért. A Szent István téren álló lovasszobra Györfi Lajos szobrászművész alkotása és 2011. szeptember 23-án került felavatásra. KÉPGALÉRIA

kádár vitéz emléknap 05kádár vitéz emléknap 12

Állítsuk meg együtt a vírus terjedését! Csatlakozz a közösséghez, és telepítsd az alkalmazást most! Információs vonal: 06 80 277 455  06 80 277 456

A Biharicum RMZK egy kétnapos zenei rendezvény, ahol a Rocksuli Debrecen és a bihari térség zenészei/zenekarai adnak koncerteket. A hangszer bemutatók és simogatók, az egyéb zenei programok alkalmával kedvet kívánunk hozni a fiataloknak a zenéléshez. (a közeljövőben a Berettyóújfalui Civil Udvarban beindul a Bihari Rocksuli!) A rendezvény ideje alatt a Biharicum kiállítás megtekinthető, a szombati napot zöldprogramok is színesítik. A vírushelyzetre való tekintettel különös figyelmet szentelünk a résztvevők biztonságára, hőmérőzünk, szájmaszkot, kézfertőtlenítőt biztosítunk! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A RÉSZVÉTEL INGYENES, A HELYSZÍNEN BÜFÉ!

Kádár vitézre emlékezünk 2020. szeptember 23-én, szerdán 17 órától a Szent István téren, Kádár vitéz szobra mellett.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség közösen Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára.

Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra csökkenti a kormány.

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása - nyilatkozta az országos tisztifőorvos pénteken az MTI-nek.

Már közel 50-en csatlakoztak a Hajdúságból a Magyar Honvédség által meghirdetett Speciális Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Szolgálathoz. A program a jövőben is folytatódik, a megyeszékhelyek toborzóirodái továbbra is várják a jelentkezőket.

Hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek igényelhetnek 2020-ban is tanulást segítő számítógépet vagy okos eszközt.

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amelyhez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A csalétkek repülőgépes kihelyezése 2020. október 3-18. között zajlik majd a déli és keleti megyékben. A rendszeres rókavakcinázás eredményeképpen hazánkban évek óta nem fordult elő veszettség.

Van egy haditervünk arról, hogyan védjük meg az időseket és közben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben beszámolt a kormányülésen hozott döntésekről.

Ma reggel három újonc tűzoltó is beavatkozott annál a balesetnél, ahol két autó ütközött össze Ebes közelében. Az egyik autó felborult, vezetője beszorult a járműbe, őt a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók mentették ki feszítő-vágó berendezés segítségével. A másik autó vezetőjét is a tűzoltóknak kellett kiemelni az összeroncsolódott járműből. 

A Szélső Érték Kör Egyesületnek köszönhetően Berettyóújfalu idén is csatlakozott a Critical Mass elnevezésű programhoz, melynek résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak 2020. szeptember 19-én, szombaton.

Hiába a koronavírus, Berettyóújfaluban még mindig hónapról hónapra emelkednek a házak átlagos négyzetméter árai. A járványidőszaknak is ellenálló növekvő tendencia, azonban egyelőre még nem volt elég ahhoz, hogy a berettyói átlagárak beérjék a szomszédos városokat. Hogy a település mennyivel van lemaradva tőlük, az most az Ingatlannet.hu elemzéséből kiderül.

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu/ oldalon elérhető felület segítségével a vásárlók könnyen és átlátható módon informálódhatnak a lakóhelyük közelében elérhető kínálatról. Hirdetői oldalról ügyfélkapus azonosításhoz kötött a rendszer használata, megakadályozva ezzel az illegális, erdőirtásból származó tűzifát kínáló csalók megjelenését.

Hirdetmény ügyfélfogadás rendjéről

A hunyadis gyerekek ma délután egy fantasztikus táncprodukció részesei lehettek. Szirtes Krisztina és Andrási Attila produkcióját gyermekkoruk ihlette meg. A Barátság című előadás nemcsak a színház élményét, hanem az együtt táncolás örömét is átadta a gyerekeknek. A járványhelyzet adta, hogy az eseményt szabad téren szerveztük meg. Köszönjük ezt a fantasztikus lehetőséget! A rendezvény az Igazgyöngy Alapítvány szervezésében valósult meg.

12

34

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai forrásból megújult a 47-es főút közel 5 kilométeres szakasza Berettyóújfaluban. A beruházás részleteit 2020. szeptember 9-én sajtótájékoztatón ismertette Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – Hajdú-Bihar megyei igazgatója. KÉPGALÉRIA

Szeptember 7-től Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos határozatával.