artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. július 29. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Mézes-fokhagymás csirkecomb bulgurral, almapaprika

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tárkonyos raguleves

Rakott káposzta

Heti "B" menü:

Gyümölcsleves

Natúr csirkemell rizzsel

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

 

 ilonatavasz2020

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A kormány támogatásával 356 koncert- és rendezvénysorozat jut közel 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz. A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével 2021. augusztus és október között 40 nagyvárosi, 216 kisvárosi koncert és 100 falunap valósulhat meg országszerte.

Növelni kell a magyar lakosság koronavírus elleni átoltottságát, ezért mind a 65 év felettieknek, mind a 12-15 éveseknek oltási akciót szerveznek - mondta az országos oltási munkacsoport vezetője a közmédiának.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN Fesztivál Innovációs Versenyének keretein belül 3 perc alatt, 3 fős csapatban 3 millió forintot nyerhetnek azok a felsőoktatásban tanuló hallgatók, akik kisvideójukban új, saját fesztiválokat álmodnak meg.

Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten. Benkő Tibor elmondta: az önkéntes katonai szolgálatra azon fiatalok jelentkezését várják, akik valamiért csak később kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, valamint azokét is, akik tanulmányaikat befejezték, de nem szereztek végzettséget, szakképzettséget.

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élők helyzetét könnyítő, valamint a bölcsődék létesítését egyszerűsítő döntéseket is hozott hétfői ülésén a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter, az operatív törzs vezetője Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ismét ünnepelt gyülekezetünk 2021. július 18-án vasárnap. Hét fiatal konfirmációi fogadalmat tett, egy fiatal pedig a keresztség sákramentumában részesült. Ők a három héttel ezelőtt konfirmált fiatalok közösségéhez tartoznak, iskolai program miatt halasztódott az ő fogadalomtételük. Életükre, jövőjükre, tanulmányaikra, szeretteikre Isten gazdag áldását kérjük. Áldáskívánással: a Berettyóújfalui Református Egyházközség KÉPGALÉRIA

Jótékonysági futással egybekötött országos véradó roadshow érkezett 2021. július 16-án városunkba, a Szent István térre, ahol 10-14 óráig az Országos Vérellátó Szolgálat véradó buszában lehetett vért adni, valamint akik kedvet kaptak hozzá, a város több pontján csatlakozhattak az ultrafutókhoz. KÉPGALÉRIA

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás.

Évente 15 ezer tonnányit használhattunk azokból az egyszer használatos műanyagokból, amelyek forgalomba hozatalát egy július 1-jétől hatályos kormányrendelet betiltotta.

Ifjúsági és Vakációs Bibliahét volt a Berettyóújfalui Református Egyházközségben 2021. július 5-9. között. Témája: a genezáreti tónál történt. Köszönjük a szervezők, segítők, részvevők szolgálatát. Áldáskívánással: a Berettyóújfalui Református Egyházközség KÉPGALÉRIA

Az Interreg V-A Románia-Magyarország program keretében megvalósuló „A foglalkoztatási arány és az üzleti környezet javításának integrált megközelítése Margitta és Berettyóújfalu kistérségek szintjén” elnevezésű CROSSLOCALDEV ROHU-359 számú pályázat magyarországi nyitó rendezvénye került sor 2021. július 13-án Berettyóújfaluban.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 2021. július 19. (hétfő) napjától – 2021. augusztus 19. (csütörtök) napjáig terjedő időszakra nyári igazgatási szünetet tart.

Július második felétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. A vadak ebben az időszakban sokkal figyelmetlenebbek, napközben aktívabbak, így sokkal többet találkozhatunk velük a mezőgazdasági termőterületek melletti utakon. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal még akkor is, ha nincs elhelyezve vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla.

2021. június 27-én, vasárnap délután 15 órakor Hálaadó Zenés Istentisztelet volt a református templom felújításának folytatásáért, az Őrálló Dicsőítő Zenekar Szolgálatával.

Sokak számára örömteli hír lehet, hogy 2022. január 1-től adómentes lesz a munkáltató által biztosított kerékpár magáncélú használata. Nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.

Egy időben mennek szabadságra és utaznak el sokan az előttünk álló napokban-hetekben. A vérkészletnek azonban mindig biztonságos szinten kell állnia. A Magyar Vöröskereszt és Hajdú-Bihar megyei munkatársai kérik mindazokat, akik vért adhatnak, tegyék meg, akár nyaraláskor is.

2021. július 10-től 2021. augusztus 29-ig Püspökladány - Biharkeresztes oh. állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 101 Püspökladány - Biharkeresztes [- Oradea] vasútvonalon a vonatok helyett a hirdetményben feltüntetett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Július 10-től a vonatpótló autóbuszok megállási helye Bárándon a vasútállomás helyett a községházánál lesz!

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy a CORONA (12407/407, 406/12406) nemzetközi IC vonatpár Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány útvonalon közlekedik.

A COVID-19 koronavírus-járvány veszélyhelyzet kapcsán az IC367/366 HARGITA, EC143/144 TRANSILVANIA és a 369, 365, 364, 368 sz. nemzetközi vonatok nem közlekednek.

A járvány visszaszorulása ellenére számos országba továbbra is kötöttségekkel jár a beutazás, így érdemes sorba venni a lehetséges hazai nyaralási lehetőségeket. Most Miller Dávid színész-műsorvezető kalauzol végig a fővároson és programlehetőségein a Restart Budapest Kártyával.