precizbanner

eladohazbanner

gafem2020

viktoriatours

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

aurabannermedium2

iparterulet

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. március 29. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

kartevoirtobanner

buntetes

ilonatavasz2020  

karosszeria03

 

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik. Magyarországon 2 órakor előre, októberben pedig 3 órakor vissza kell állítani az órákat. Az óraátállítás napja mindig vasárnap. 2020-ban ez azt jelenti, hogy március 29-én kell majd hajnali két órakor három órára állítani az órákat.

"Nehéz megmondani, mit tartogat a jövő. Az élet mindenkinek szolgál meglepetésekkel. Néha a legborzasztóbb dologból is születhet valami csodálatos." Ken Liu

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola dolgozói a jelenlegi vészterhes időkben egy nagyon megható és szép üzenetet küldtek az iskola ablakaira írva a diákoknak és többi munkatársuknak: HIÁNYOZTOK!

A Berettyóhír szerkesztősége sok erőt, egészséget és kitartást kíván minden pedagógusnak, diáknak és családnak!

A technika fejlődésének köszönhetően egyre szélesebb körben próbálják kiaknázni a drónok által nyújtott előnyöket világszerte, a katonai célú alkalmazások mellett dinamikusan fejlődik a kereskedelmi, kutatási és közszolgálati célú felhasználások köre is. Mint azt megtudtuk, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete szükség esetén gyors és hatékony segítséget tud nyújtani az egyre fokozódó járványveszélyben, legyen szó akár fertőtlenítésről, a lakosság rendkívüli tájékoztatásáról, vagy sok egyéb kiemelten fontos tevékenységről. Ennek részleteiről kérdeztük az egyesület Észak-Alföldi régiójának vezetőjét, a berettyóújfalui Török Sándort, akinek neve ismerős lehet, hiszen számos lélegzetelállító drónfotóval örvendeztette már meg Olvasóinkat.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A DVSC berettyóújfalui szurkolói tábora szeretne csatlakozni azon neves kezdeményezéshez, hogy valamilyen formában segítsük az egészségügyi dolgozók mindennapi életét, munkáját.

Kiemelten szeretnénk segíteni azon helyi kórházi dolgozókat, akik egyedül nevelik gyermeküket/gyermekeiket. Ezért arra kérünk midenkit, aki megteheti, hogy az előttünk álló nehéz helyzetben - lehetőségeihez mérten - bármivel hozzá tud járulni az ő életük megkönnyítéséhez /játék, ruha, tartós élelmiszer/,  az az esetleges felajánlásokkal kapcsolatban keresse:

Horváth Tamást (06 30-912-95-21)

vagy Koszta Norbertet (06 20-553-91-99)

Köszönettel: A DVSC berettyóújfalui szurkolói tábora

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta március 25-én egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nébih laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek az érintett 32.500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték. A járványügyi nyomozás folyamatban van.

Mivel a járványügyi helyzet miatt a pszichológiai, családterápiás és jogi tanácsadás személyes ügyfélfogadása szünetel, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy használják ki a telefonos lehetőségeket. Ha egyedül érzik magukat, és nem tudják mással megosztani problémájukat, vagy ha csak kérdésük van, tanácsadóik rendelkezésre állnak, hívják bizalommal őket.

A tanácsadók ügyfélfogadási idejükben (hétfőtől-péntekig 7.30-15.30-ig) az alábbi telefonszámon érhetők el:

pszichológiai tanácsadó

06 30/164-6319

családterápiás tanácsadó

06 30/164-6318

A BÁRÁND KSE birkózói elsők között csatlakozott a  Magyar Birkózó Szövetség akciójához.

Az MBSZ a koronavírus-járvány közepette sem feledkezik meg a hazai birkózó család tagjairól, ezért közösségteremtő, valamint a jelenlegi korlátozott lehetőségek között is szakmai továbbképző céllal indította el a „Hidalj otthon” akcióját!

Így az online térben is megmutatkozik csapategység!

„Hiszen a birkózás nemcsak egy sport, ez egy család!”
A Kormány 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelete a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet közterhekkel kapcsolatos részletszabályairól és egyes új intézkedésekről. A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő, a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A fertőzöttek alulbecsült száma, a több mint egyharmadában 65 év feletti lakosság és a magas várható élettartam, a Pó-alföld szennyezettsége, valamint az intenzívebb társadalmi élet is hozzájárulhat az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) rendkívüli halálozási arányához Olaszországban a Corriere della Sera napilap vasárnapi cikke szerint.

A kiberbűnözők az új koronavírus miatt kialakult helyzetet különféle támadási módszerekkel próbálják kihasználni. Olyan, az emberek fokozott érdeklődésre épített megtévesztő technikákat alkalmaznak, amelyek a közeljövőben is megfelelő alapot jelenthetnek számukra a pandémiát felhasználó támadásaik során. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemzetközi partnereivel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri a globális kibertérben zajló, új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket. A megelőző intézkedések ezen időszak során is kiemelt fontossággal bírnak.

Büszkén számolunk be arról, hogy Berettyóújfalu szülötte, Varga Tibor írta és rendezte a Magyar Református Szeretetszolgálat legújabb kisfilmjét, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére szervez adománygyűjtést. 

2020. március 19-én Bónácz János alpolgármester, Dr. Tóth Ferenc, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője és Mazács Ferenc egyesületi elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek közt került átadásra a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület új szolgálati autója,  a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság parkolójában. KÉPGALÉRIA

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben és az ezt követően kihirdetett Kormányrendeletekben foglaltakra figyelemmel Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatalában az anyakönyvi ügyintézés rendje 2020. március 23. napjától (hétfő) az alábbiak szerint változik.

Most különösen fontos a szülők figyelmét is felhívni a gyermekek tudatos internethasználatának fontosságára.

Az új koronavírus járvány terjedése folytán bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend miatt a diákok az eddigieknél is többet használják az internetet, és több időt töltenek a közösségi oldalakon is. Mivel a fiatalok természetes közegként kezelik a virtuális teret, a veszélyfelismerési és védekezési képességük azonban alacsonyabb, mint a felnőtteké, fokozottan vigyáznunk kell rájuk. Az információszerzés, a tanulás és a kikapcsolódás mellett a világhálón káros tartalmakkal is találkozhatnak, illetve az a veszély is fennáll, hogy a kelleténél több időt töltenek online, legtöbbször bármiféle ellenőrzés nélkül. Léteznek olyan technika megoldások, amelyek segítségével ezek a veszélyek csökkenthetőek. Ezek azonban nem helyettesítik a tudatos internethasználatra történő nevelést, a veszélyek és a biztonságos internetezés szabályainak megismertetését.

Ehhez ad tanácsot a rendőrség a szülők számára:

tudatos2

A 2020. március 16-án kihirdetett 46/2020.(III.16.)kormányrendelet alapján azok a 70 éven felüli berettyóújfalui lakosok, akik vállalják, hogy lakásukat nem hagyják el, de hozzátartozójuk nem tud segítséget nyújtani számukra a gyógyszer kiváltásában és a bevásárlásban, a következő telefonszámon és elektronikus levélcímen kereshetik a Bihari Szociális Szolgáltató Központot ügyfélfogadási időben,

hétfőtől péntekig 7.30-15.30-ig:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06 30 164 6325

Ehhez csatlakozott nagylelkűen a Berettyóújfalui Református Egyházközség. Majláth József lelkipásztor felajánlotta segítségét, hogy az egyházközség önkéntesei szívesen segítenek az otthon maradó időseknek gyógyszereik kiváltásában és a bevásárlásban. A következő telefonszámon kereshetik Majláth József lelkipásztort munkaidőben.

Telefonszám: 06/70 337 3726

Kérjük, és javasoljuk, hogy a 70 éven felüli lakosok otthonaikat NE hagyják el!
Vigyázzunk magunkra, egymásra!

2020. április 7. és április 12. között zajlik Magyarországon a rókák veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.