artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 17. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

2021. október 17-én a református templomunkban megtartott emlékező istentisztelettel vette kezdetét a II. világháború berettyóújfalui áldozatainak emléknapja, majd Oláh Zsigmond hitoktató lelkész emléktáblájának és a hősi halottak emlékművének megkoszorúzása következett. Ezek után Bagdi László történész emlékbeszédét hallhattuk, majd igét hirdetett Lisztes Tibor a baptista egyházközség presbitere és Majláth József református lelkipásztor. Az esemény zárásaként a jelenlévők a Bihari Múzeum előtt felállított emlékműnél rótták le tiszteletüket a II. világháború berettyóújfalui és berettyószentmártoni áldozatai előtt. Az elhangzott emlékbeszéd az alábbiakban olvasható. KÉPGALÉRIA

Na de mit jelent a „megfelelő távolság”? A közlekedési szabályzatot úgy módosították, hogy mérhető legyen. Fontos változások léptek életbe a napokban a közlekedési szabályzatban, mely egyaránt érinti a bicikliseket, az elektromos rollereseket és a gépjármű-vezetőket. Az eddigi általános elv szerint a sofőröknek másfél méteres oldaltávolságot kellett tartaniuk a kerékpárosok megelőzése esetén, mind lakott területen belül, mind azon kívül. Aki egy kicsit is ismeri a romániai közlekedési morált, az tudja, hogy csak nagyon kevesen tartják a másfél méteres távolságot, ami annak is betudható, hogy javaslatról lévén szó megszegése nem vont maga után bírságot. Ezen változtat a Hivatalos Közlönyben már megjelent új szabály, mely kötelezővé teszi a sofőr számára a megfelelő távolság betartását a kocsiknál lassabban haladó járművektől.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében immár XXIII. alkalommal nyitott meg a Bihari Számadó Napok Berettyóújfaluban 2021. október 15-én, a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az eseményre 2021. október 16-án 15:30 óráig várják az érdeklődőket. KÉPGALÉRIA

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét. Október 13-tól a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kell képesítés.

A XXIII. Bihari Számadó Napok nyitómomentumaként emléktáblát avattunk a berettyóújfalui iparosok és kereskedők hősi halottainak tiszteletére a Kálvin téren. Szőke Richárd Rajmond, a Bihari Múzeum történész-segédmuzeológusa Bagdi László történész írását olvasta fel, majd az emléktábla leleplezése illetve az emlékező közösség koszorúzása következett. KÉPGALÉRIA

2021. október 28-án, csütörtökön 17 órakor a Bihari Polgári Estéken Dr. Csókay András orvos, idegsebész előadása lesz hallható.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a város lakosságát 2021. október 22-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi eseményekre.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyó Kulturális Központ és a Berettyóújfalui Református Egyházközség tisztelettel vár minden emlékezőt a II. világháború berettyóújfalui áldozatainak emléknapján megrendezésre kerülő istentiszteletre és koszorúzásra 2021. október 17-én.

A videó a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága készített prevenciós filmet.

… hogy mindenki hazaérjen.

XXIII. Bihari Számadó Napok Berettyóújfaluban 2021. október 15-16-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az idei rendezvényen rekordszámú kiállítóra, érdekes szakmai előadásokra és gazdag kulturális programkínálatra számíthatnak az érdeklődők.

A Debreceni Járásbíróság 2021. október 4-én újabb előkészítő ülést tartott annak a 107 vádlottnak az ügyében, akikkel szemben közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

2021. október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk a népligeti életfáknál. A megemlékezésen közreműködtek a Bajnóca Néptánc Egyesület tagjai: Turzó Boglárka, Tóth Zsófia, Török Laura és Birinyi Balázs illetve Kocsis Csaba. A fáklyák és mécsesek fénye bevilágította gyásznapunk estéjét. KÉPGALÉRIA

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék volt az elmúlt egy évben. Egy kontármunka átlagos kárösszege 753 320 forint. Lesújtó adatok! Nem meglepő, hogy alacsony szintű, 3,54 csillag a lakosság építőiparba vetett bizalma, a maximálisan adható ötből. Ez gyenge közepes, hullámzó teljesítményt takar – állapítja meg a Mapei Kft. reprezentatív kutatása.

Dr. Kin Ágnes főorvosnő – a korábban általa betöltött praxisban helyettesítést ellátó Dr. Hodosi Julianna és Dr. Abdul Gafor Faris mellett – az alábbi időpontokban 2021. december 31-ig továbbra is rendel a berettyóújfalui Orbán Balázs tér. 3. szám alatti gyermekorvosi rendelőben:

A rendelés ideje

A rendelés helye

Hétfő:         900  – 1100

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3.

Péntek:       900  – 1100

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3.

Telefonszám: 06-70-522-1323, 54/507-550

Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője pontokban szedte össze a fontos teendőket.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Berettyó Kulturális Központ meghívja Önt és kedves családját 2021. október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján - a népligeti életfáknál - megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésre és gyertyagyújtásra.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszönti 2021. október 8-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

A letelepedett vagy előzetesen letelepedett státusszal rendelkezők kivételével 2021. október 1-jétől csak érvényes útlevéllel lehet belépni Nagy-Britanniába.

Debrecenben, a 47-es főúton a vasútállomás melletti Homokkerti vasút feletti híd dilatációs* elemeit javítják a szakemberek október 1-14. között. A munkálatok során a Petőfi téri felhajtó és a híd csatlakozásánál elvégzik a dilatációs elemek cseréjét, a külső sávban a sérült aszfaltburkolat javítását, valamint a szigetelés felújítását is. A hétvégéken is zajló munkák ideje alatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

Útra kelnek a Magyar Vöröskereszt véradásai Hajdú-Bihar megyében is, de a vándormadarakkal ellentétben nem hagyják el a megyehatárt, csak addig mennek, hogy közelebb vigyék a véradásokat a donorok lakhelyéhez, munkahelyéhez és az adott oktatási intézményhez.