precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

trendybanner19

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

zoldvaros

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. július 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Rántott csirkecomb, rántott csirkemáj burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Hortobágyi aprópecsenye

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Natúr csirkemell csíkok vitaminsalátával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

szobakiado

 

A grillszezon kedvelt termékeit, debreceni húskészítményeket vizsgált a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Élelmiszerbiztonsági szempontból a 20 különböző termék mindegyike megfelelt, minőségi, illetve jelölési hibák miatt azonban 18 esetben kellett figyelmeztetni az előállítókat.

Fotók: Csarkó Imre

A TOP-1.1.3-15-HB1-2016-00002 azonosítószámú Vásárcsarnok építése Berettyóújfaluban című projekt ünnepélyes átadására került sor 2019. július 18-án városunkban, a Piac téren. KÉPGALÉRIA

A Bihari Múzeum főbejáratánál megtartott sajtótájékoztatón mutatta be ma délután jelöltjeit a Fidesz berettyóújfalui szervezete, amely 2019. július 10-én tartott ülésén döntött a szervezet által, az ez év októberi választáson indítani kívánt önkormányzati képviselőjelöltek személyéről. A választási program a későbbiekben kerül véglegesítésre, de újságírói kérdésre annyit már elárultak, a program részeként 5 év alatt 1000 db fát fognak ültetni Berettyóújfaluban.

A napokban szárnyra kapott az a hír, miszerint a Bihari Természetbarát Egyesület elköltözik a városból, és az általunk kezelt ingatlanok jövője bizonytalanná válik.

A Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya értesíti a lakosságot, hogy az augusztusi gyermekvédelmi támogatás kifizetése KIZÁRÓLAG 2019. AUGUSZTUS 22-ÉN 9.00-15.00 óra között történik a BERETTYÓÚJFALUI POLGÁRMESTERI HIVATAL házipénztárából, KÉSZPÉNZES KIFIZETÉS FORMÁJÁBAN. Amennyiben valaki nem tudja személyesen átvenni a fenti időben a juttatást, úgy meghatalmazás-nyomtatványt szükséges kitöltenie, melyet a Polgármesteri Hivatalban tud beszerezni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Berettyóhír is csatlakozott Bojár Iván András építész Facebook-oldalán közzétett kezdeményezéséhez, melynek célja 10 millió fát ültetni Magyarországon. Azt gondoljuk, hogy néhány száz fa elültetésével mi, itt Biharban is hozzá tudunk járulni a kezdeményezés sikeréhez, környezetünk megóvásához. A kezdeményezés létrehozói - az Élet akarását kifejezendő - kijelölték a Halottak Napja utáni szombatot, november 9-ét, a 10 millió Fa napjának, amikor szándékaik szerint ültetni fog az egész ország.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya arról informálta portálunkat, hogy a Berettyó-híd felújítása július 17-én, szerdán kezdődik, és várhatóan 2 hónapot vesz majd igénybe.

A Bihari Népművészeti Egyesület 1993. évi megalakulásakor célként fogalmazta meg a bihari térség népi kultúrájának, kézműves hagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzését, továbbéltetését. Ebben kiemelt jelentősége van a gyermekek számára szervezett programoknak, így a minden év július első hetében zajló Gyermek Alkotótábornak. - Dr. Halászné Nagy Andrea táborvezető beszámolója KÉPGALÉRIA

A Berettyóhír is csatlakozott Bojár Iván András Facebook-oldalán közzétett kezdeményezéséhez, melynek célja 10 millió fát ültetni Magyarországon. Az ősszel megvalósuló akcióhoz kérik országszerte a segítséget. Mi a bihari régió lakosságát igyekszünk elérni, megszólítani, bevonni a példaértékű kezdeményezésbe. Kérjük, akik szeretnének részt vállalni bármilyen módon, jelezzék nekünk akár bejegyzésben, akár privát üzenetben. Az eredeti bejegyzés szövege az alábbiakban olvasható.

Mint arról korábban hírt adtunk, több berettyóújfalui civil szervezet közös nyilatkozatot írt alá, melyben kijelentik, hogy szervezetként nem állnak és a jövőben sem fognak állni politikai elköteleződés alatt, tevékenységeiket önkéntesen a helyi közösség hasznára végzik. Most újabb szervezetek csatlakoztak a Civil Nyilatkozathoz, amelyben berettyóújfalui egyesületek álltak ki függetlenségük mellett. 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet házi gyermekorvosi praxis betöltésére.

A berettyóújfalui civil szervezetek képviselői az alábbi nyilatkozat közzétételét kérték szerkesztőségünktől, ugyanis az elmúlt napokban Berettyóújfaluban több médiumban és közösségi portálon is megjelent politikai tartalmú nyilatkozatokban és kijelentésekben elhangzott, hogy a civilek támogatnak bizonyos politikai formációkat. 

Budapesten a sokéves átlagot meghaladó mennyiségű májusi eső hatására továbbra is sok a szúnyog, ezért a következő napokban megnövelt területen végeznek légi és földi gyérítést csaknem 8 ezer hektáron. Kezeléseket végeznek a III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., és XXIII. kerületben. Szolnok környékén is folyamatos a szúnyoginvázió, ezért a térségben újabb permetezés kezdődik a hét közepétől. Az idei szezonban először lesz kiterjedt kezelés Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében, így Berettyóújfaluban is. Városunkban 700 hektáros területen történik a légi gyérítés.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatból valósította meg a "Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban” elnevezésű EFOP-1.2.11-16-2017-00039 azonosítószámú szakmai programját. Ennek keretében létrehoztak egy helyi ösztönzőrendszert, valamint fecskelakásokat alakítottak ki. 2019. június 28-án a projekt keretében felújított lakásokat, valamint az oktatási, munkavállalói ösztöndíj nyerteseinek emléklapot adtak át. KÉPGALÉRIA

Színpadfedést kap és két rendezvényt is szervez Berettyóújfalu a határon átnyúló együttműködés keretében.

Tisztelt Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a házi gyermekorvosok nyári szabadságára figyelemmel a rendelések a nyári időszakban (2019. július 2-től augusztus 31-ig) az alábbiak szerint alakulnak:

Idén is megrendezésre kerül a Berettyóújfalui Református Egyházközség Berettyóújfalui Gyülekezetének szervezésében a Nyári Ifjúsági és Vakációs Bibliahét július 8-tól július 12-ig.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 2019. július 29. (hétfő) napjától – 2019. augusztus 16. (péntek) napjáig terjedő időszakra nyári igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet időtartama alatt a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal csökkentett köztisztviselői létszámmal ügyeletet tart. Ügyfélfogadás kizárólag hétfőn délelőtt 8-11 óráig, illetve csütörtökön délután 13-16 óráig lesz, más időpontokban szünetel. Az azonnali ügyintézés kizárólag az anyakönyvi ügyekre korlátozódik.

Megértésüket tisztelettel köszönjük!

Dr. Körtvélyesi Viktor

jegyző

A MÁV-START Zrt. értesíti tisztelt utasait, hogy 2019. június 22-től 2019. augusztus 5-ig Kaba – Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 101 Püspökladány - Biharkeresztes vasútvonalon 6410 és a 6429 sz. vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Rómában a Falconieri Palotában, a Római Magyar Akadémia székhelyén mutatkozhatott be Berettyóújfalu a Városok-Falvak Szövetsége jóvoltából.  KÉPGALÉRIA