artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Sokan várják már a Bihar Termálliget uszoda, wellness és gyógyászati részlegének megnyitását, ezért ellátogattunk az építkezésre, hogy betekintés nyújtsunk olvasóinknak a beruházás jelenlegi helyzetéről, az aktuális munkálatokról, melyben Zámbori Péter, a Herpály Team Kft. ügyvezető igazgatója volt segítségünkre. KÉPGALÉRIA

A Debreceni Vízmű Zrt. kezdeményezésére, az elmúlt hét rendkívül magas hőmérsékletű napjai, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és a megnövekedett ivóvízfogyasztás miatt, a folyamatos ivóvízellátás biztosításának érdekében 2022. július 1. 18.00 órától 2022. július 4. 18.00 óráig I. fokozatú vízkorlátozást rendelt el Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere. A rendelkezés részletszabályai az alábbi határozatban olvashatók. Muraközi István polgármester köszöni mindenki megértését és kéri, hogy a közösség ellátásának biztonsága érdekében mindannyian tartsuk be a rendelkezést!

Fotó: police.hu/illusztráció

Zámbori Péter, a Herpály Team Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a Bihar Termálliget és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság bűnmegelőzési céllal együttműködik egymással a nyári szezonban. Ennek értelmében a strandon a rendőrség állományához tartozó munkatársak látnak el szolgálatot, hétvégéken pedig járőrszolgálatot is teljesítenek. Ennek célja, hogy akik a berettyóújfalui strandot választják kikapcsolódásnak, biztonságban tudhassák mind magukat, mind pedig az értékeiket.

Az előttünk álló két hétben 8 helyszínen várják a véradókat a Vöröskereszt önkéntesei, munkatársai Hajdú-Bihar megyében. Az ügy közös, a vérkészleteknek biztonságos szinten kell állniuk. Íme a kihívás: aki teheti, adjon egyszer vért nyáron, és fogyasszon elegendő folyadékot.

2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult ügyfelek köre. A változások miatt a lakosság és a mikrovállalkozások kivételével a továbbiakban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak 2022. július 1-jéig saját érdekükben nyilatkozniuk kell.

A ránk váró forró napokban fogadják meg baleset-megelőzési tanácsainkat!

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 liter üzemanyagot lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait!

Változatlanul települések központjába költözik ki véradásaival a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Június végén hét városban várják a segítő szándékú embereket. Van, ami változik: az Debreceni Regionális Vérellátó Központ júliusban módosult nyitva tartással üzemel.

Tisztelt Szülők!

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a ,,Bölcsődei férőhelybővítés Berettyóújfaluban" című, TOP-1.4.1-19-HBI-2019-00004 azonosítószámú projektnek köszönhetően 2022. január 1-től sikeresen indított el két új bölcsődei csoportot a Berettyóújfalu, József Attila utca 25. szám alatti Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Bölcsőde Tagintézményben, így megújult környezetben, mára 6 bölcsődei csoportban, 82 férőhelyen fogadja az intézmény a gyermekeket.

Átfogó akciót indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) egy új típusú eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar kereskedelme ellen - jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői.

2022. június 18-tól 2022. november 6-ig Püspökladány - Biharkeresztes állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 101 Püspökladány - Biharkeresztes [- Oradea] vasútvonalon a vonatok helyett a hirdetményben feltüntetett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Tisztelt Szülők, Kedves Betegeink!

 
Dr. Hodosi Julianna Főorvosnő  szabadsága miatt a rendelési idő 2022.06.20-2022.06.24-ig az alábbiak szerint módosul:
 
Rendelés helye:
4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3. szám
Rendelés ideje:  8-15 óráig
A fenti helyettesítés miatt 2022.06.20-án  a berettyószentmártoni csecsemőtanácsadás és betegrendelés helyszíne változik :
Berettyóújfaluban az Orbán Balázs Tér 3. szám alatt várjuk kedves betegeinket!
 
Megértésüket köszönjük.
 
Tisztelettel:
Dr. Abdul Gafor Faris
Főorvos 

A Nébih laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Hajdú-Bihar megyében. Az érintett állomány felszámolása már gyanú alapján megtörtént.

Indul a nyár, ám ezzel indul a véradásszervezés leghosszabb kritikus időszaka – mint azt sokan tudják. „Változtassunk ezen, adjunk vért nyáron!” – hívja fel az egészséges felnőtt korú emberek figyelmét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2022-ben.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a júliusi nyugdíjemelés mellé a kormány egy összegben utalja el a fél évre visszamenő nyugdíjkorrekciót.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány közösségi oldalán jelentette be, hogy a kabinet hamarosan dönt az árstopok kérdéséről. A miniszter szerint ezek jó intézkedések, ezért szeretnék azokat fenntartani, így minden árstopról külön-külön döntenek majd a hónap közepéig. A kormány hét alapvető élelmiszer, továbbá az üzemanyagok és a lakáshitelek kamatát rögzítette korábban. Ezek több tízezer forintnyi segítséget jelentenek a családoknak havonta – számolt be az M1 Híradója.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot ír ki az alábbi 2 darab önkormányzati lakás bérleti jogának szociális alapon történő elnyerése céljából a következő feltételekkel:

Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Berettyó Kulturális Központ Berettyóújfalu, mindannyiunk városa címmel meghirdeti 2. városi naptárfotó pályázatát, melynek eredményeként a településünk természeti és épített, valamint kulturális örökségét, turisztikai célpontjait, látványosságait mutathatják meg a pályázók.

Színes programok várták ma délelőtt a gyermekeket Berettyóújfalu főterén: aszfaltrajzverseny, arcfestés, gyermeknapi rajzpályázat eredményhirdetése sok-sok ajándékkal, lufi bohóc, cukorágyú, madársuli, ugrálóvár, tűzoltó és rendőrautó bemutató, valamint a Belvárosi Betyárok gyermekműsora szórakoztatta a lelkes közönséget. KÉPGALÉRIA