artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. június 17. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Lencseleves virslivel

Sertéskaraj friss lecsóval borítva, párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében azt a vádlottat, akik egy berettyóújfalui társasház építésénél elmulasztotta a munkabiztonsági intézkedéseket, amely miatt a sértett elhunyt. A vádlottat a bíróság 2024. május 6-án egy év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A járásbíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette. A sértett hozzátartozója által bejelentett polgári jogi igényt a bíróság egyéb törvényes útra utasította.

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet 2024. április 24-én a Debreceni Járásbíróság annak a 19 éves vádlottnak az ügyében, aki rálőtt a szomszédja tyúkjára. A tárgyaláson a vádlott elismerte a tettét és megbánó magatartást tanúsított. Az elsőfokú bíróság a büntetlen előéletű vádlottat állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt 240 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az eljárás során lefoglalt légpuskát a bíróság elkobozta.

Előkészítő ülésen hirdetett ítéletet hirdetett a Berettyóújfalui Járásbíróság 2024. április 29-én annak a két algériai vádlottnak az ügyében, akik egy személygépkocsival öt migránst akartak Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.

A Debreceni Törvényszék 2024. március 20-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki hálapénzt fogadott el több betegtől is egy debreceni egészségügyi intézményben.

A Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt. 

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy 19 éves hajdú-bihari fiatal férfit hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt.

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben kuruzslás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A Debreceni Járásbíróság 2024. január 22-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2024. január 11-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. december 12-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A Püspökladányi Járásbíróság 2023. november 16-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki tanárként egy kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 2023. október 31-én hirdetett ítéletet annak a volt katonának az ügyében, aki parancsnokként, hosszabb időn keresztül próbálta rávenni alárendeltjeit, hogy vele szexuális cselekményeket végezzenek.

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék 2023. október 18-án megtartott nyilvános tárgyalásán azt a fiatalkorú vádlottat, aki halálosan bántalmazott egy hároméves kislányt egy Hajdú-Bihar vármegyei településen.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A fiatalkorú fiú leghamarabb a büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható legkorábban feltételes szabadságra.

A Debreceni Törvényszék Büntető Kollégiumának Katonai Tanácsa 2023. augusztus 28-án előkészítő ülést tartott annak a börtönőrnek az ügyében, akivel szemben azért emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert szolgálat közben megütött egy fogvatartottat a berettyóújfalui rabkórházban.

Tájékoztatjuk, hogy a Debreceni Törvényszéken, valamint az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon az ítélkezési szünet 2023. július 15-től 2023. augusztus 20-ig tart. Az ítélkezési szünet tartama alatt főszabály szerint a bíróságok nem tartanak tárgyalásokat, majd csak augusztus 20-át követően.

A Debreceni Törvényszék 2023. április 28-án előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki egy bekapcsolt hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos alvó babáját.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. április 13-án előkészítő ülést tartott annak a hat vádlottnak az ügyében, akikkel szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. április 3-án, előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy páncélszekrényből többezer eurót lopott. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Az elsőfokú bíróság elfogadta a beismerő vallomást és a férfit bűnösnek mondta ki jelentős értékre üzletszerűen folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2023. március 1-jén kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a vádlottat, aki 2021 decemberében rátámadt egy nőre Hajdú-Bihar vármegyében. Az erőszakos bűncselekmény során a nő gyermeke is megsérült.

Az elsőfokú bíróság a férfit szexuális erőszak bűntettében, súlyos tesi sértés bűntett kísérletében, védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében, garázdaság bűntettében és magánlaksértés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 5 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. A bíróság ezen felül elrendelte egy korábbi, a Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzésében jogerősen kiszabott 6 hónapos börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. ( A fotó illusztráció!)

A Debreceni Járásbíróság 2023. március 3-án egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint a nő 2023. február 26-án a késő délutáni órákban polgári lakóhelyén, nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett két éves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után elhalálozott. / A fotó illusztráció./