artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. A coaching során gyakran találkozunk olyan esetekkel, amik a szokásokhoz kapcsolódnak. Attól függően, hogy milyen szokásaink vannak, lehet nagyon jó, és nagyon rossz életet is élni.

Tudom mennyire nehéz elfogadni azokat a gondolatokat, amikről az elmúlt héten is szó volt, hiszen ezek a féligazságokat megfogalmazó aranyköpések jó sok embernek nyitják ki a bicskát a zsebében. Én is éveken át, és sokszor még ma is azok közé az emberek közé tartoztam, boiannacoachtartozom, akiket alaposan felbosszantanak azok a kijelentések, hogy „bárhonnan indul is el valaki élete, bármi történik is vele, az hogy végül mit hoz ki azokból a dolgokból, amik vele megtörténtek, az végső soron rajta múlik. A legsötétebb múltból is lehet ragyogó életet építeni, ha olyan a hozzáállásunk, ami képes a rosszat jóra fordítani.” Talán emlékeznek Louise L. Hay életével kapcsolatban hangoztak el ezek a mondatok, aki valóban képes volt arra, hogy a szenvedéseit, és megpróbáltatásait maga mögött hagyva egy szép élettel ajándékozza meg magát. De nagyon sokan vannak, akik nem képesek rá. Sőt az is igaz, a saját tapasztalatomból kiindulva, hogy vannak időszakok, amikor a fenti idézetet a világ legtermészetesebb igazságának gondolom, és vannak olyan időszakok is, amikor haraggal tölt el ugyanez az idézet. Hogy is van ez akkor? Mi ez az összevisszaság?

A coacingokon gyakran elhangzik az a ma már olyan sokak által ismert, sokat emlegetett Henry Ford idézet, hogy „Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” Állítólag a fejlesztőmérnökei képtelenek voltak megértetni Forddal, hogy valamit nem lehet megoldani, mert ő továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy azért csak próbálkozzanak. Ma, amikor írom ezeket a sorokat, november utolsó csütörtöke, Hálaadás van. Vasárnap pedig kezdődik az Advent. Szinte a legszebb hónapja az évnek, hiszen az egész éves fáradságos munka után, a szeretteink körében töltünk napokat. Az, hogy ez örömöt, vagy bánatot hoz, nagymértékben függ attól, hogy milyen szokásaink vannak. Talán érdemes lenne a szokásokkal foglalkozni a következő hetekben, mert annyira meghatározóak az életünkben. Ráadásul nagyon sok szokásunk már tudattalanul működik, így észre sem vesszük, mi az, ami problémát okoz.

A Hálanapló kitűnő ajándékötlet, különösen olyan embereknek, akik a hála egészségjavító, életszépítő, szívet melengető szokását még nem gyakorolják naponta. Csak néhány percet igényel, mégis bearanyozza az egész napot. Érdemes már reggel megcsinálni, mert akkor egész nap érezzük a jótékony hatását. Valójában csak egy füzetre, és egy tollra van hozzá szükség, no meg arra a néhány percre, amikor átgondoljuk, és leírjuk, hogy miért vagyunk ma hálásak. Annyi minden van az életünkben, és coachként nagyon magabiztosan állítom, hogy minden ember életében, amiért hálát adhatunk.

A kérdés csak az, hogy adunk-e hálát, vagy a jó dolgokat természetesnek véve, a rossz dolgokon felháborodva, keserűen, morgósan, és boldogtalanul élünk?

Hála, vagy halál? A szokásaim hálássá tesznek, vagy halálosak? Tudom, ez csak játék a szavakkal, még akkor is, ha pici közte hangzásban a különbség. De lehet, hogy éppen az a jó élet egyik titka, hogy hova kerülnek a hangsúlyok.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Fotó: eletszepitok.hu

You have no rights to post comments