artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A nagyböjt idén március 2-től április 14-ig tart. Miért és hogyan érdemes böjtölni?

Fotó: Flickr.com

Télen sokszor egyoldalúvá válik az étkezésünk, ezért gyakran panaszkodunk levertségre, egyhangúságra, akár depresszióra is. Újabb kutatások szerint, ha rendszerese fogyasztunk gombát a hideg téli napokon, szervezetünk megkapja a szükséges tápanyagkészletet, így elkerülhetjük a téli depressziót is.

Hét betegségcsoport diétás igényeinek megfelelő étrend kidolgozásában vett részt az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet.

Újabb szolgáltatással igyekszik  vendégei kedvében járni a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő Berettyóújfaluban.

A mindennapos rohanásban rendszeresen elfeledkezünk róla. Pedig az ivás-, azaz a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás nélkülözhetetlen szervezetünk zavartalan működéséhez. Pláne most, amikor rekkenő a hőség…

Tej és tejtermékek. Mindannyian tudjuk: fogyasztásuk mindennapos kell hogy legyen, már ha figyelembe vesszük a régi szlogent, miszerint a tej „élet, erő, egészség”, és tudatosan gondoskodunk arról, hogy táplálkozásunk mindig kiegyensúlyozott, változatos, és teljes értékű legyen.

A Központi Statisztikai Hivatal az Ön által kitöltött kérdőíveket befogadta.

A napsütéses, melegedő idő egyre többünket csal ki a természetbe - sétálni, napfürdőzni, beszélgetni, kirándulni, hosszabb túrákat tenni. Miközben mindannyian élvezzük a tavasz szépségét, eszünkbe sem jut, milyen veszélyek leselkednek ránk; a  zöldülni kezdő aljnövényzetben, a rügyező bokrokon és fákon - aprócska, de annál veszedelmesebb „ragadozók” várják, hogy támadásba lendülhessenek.

A húsvét (is) egy olyan ünnep, ami sokak számára elképzelhetetlen alkohol nélkül. Az alkoholfogyasztás az emberi közösségek történetével közel egyidős. 

Vitathatatlanul tavasz van: már kora reggel hétágról süt a Nap, rügyeznek a fák, bokrok – ébredezik a természet. Az ember szinte kimenekül a négy fal több hónapos fogságából, sütkérezik, élvezi a jó levegőt, de nem számol a lassan melegedő idő csalókaságával – és bármennyire is idilli a kép – könnyen összeszedhet egy kiadós megfázást. 

Hiába vagyunk egészségesek, hiába van meg tulajdonképpen mindenünk, ami a boldogsághoz kellene - örökké elégedetlenek, idegesek, zsémbesek, levertek, szomorúak, nyugtalanok, tespedtek, és fáradtak vagyunk. Örömtelenül hajtjuk az anyagiakat - hiszen már rég nem a meggazdagodásról szól az egész, hanem a létfenntartásról - s eközben -bármennyire ellentmondásként hangzik is - elfelejtünk boldogok, lenni

Királyként reggelizni – ez a legfontosabb alapszabály, akár felnőttekről, akár gyerekekről, akár fogyókúrázókról van szó. Ugye Önnel is gyakran előfordult már, hogy siettében kihagyta a nap leglényegesebb étkezését, vagy hiába könyörgött a gyerekeinek, hogy ülve, nyugodtan evéssel indítsák a napjukat?