artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A bíróság elrendelte a letartóztatását a hétvégi emberölés gyanúsítottjának.

Egy 64 éves férfi vesztette életét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 56 éves férfi összevitatkozott 64 éves ismerősével 2024. április 12-én kora este Komádiban. A konfliktus egészen addig fajult, hogy a fiatalabb férfi elővette a nála lévő maroklőfegyvert és rálőtt haragosára, majd értesítette a rendőrséget és a mentőket. A sértett a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták, gyanúsítotti kihallgatását követően pedig bűnügyi őrizetbe vették. Emberölés bűntett miatt indult eljárás vele szemben.

Az új eszköz elősegíti a gyorshajtókkal szembeni hatékonyabb fellépést.

A pénzmosó hálózatban külön szerepet kapott minden tag, de a rendőrök kitartó munkával felderítettek minden részletet. A debreceni nyomozók, a hajdú-bihari kibercsoport és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) is kivette a részét az ügyből, tovább robog a Mátrix Projekt.

A hajdú-bihari rendőrök egy ukrán-magyar férfit fogtak el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A gyanú szerint banki csalásokba szervezett be embereket.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága is megállás nélkül robog a Mátrix Projekt égisze alatt. A cél továbbra is az, hogy senki ne legyen csalás áldozata, ezért minden egyes ügyet aprólékosan és végletekig menően megvizsgálnak a nyomozók.

Megtámadott egy nőt, majd a megszerzett hátizsákkal próbált elmenekülni egy férfi Berettyóújfaluban. Nem jutott messzire, a rendőrök hamar elfogták.

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait.

Megnövekedett a tehergépjárművek forgalma az Ártándi Közúti Határátkelőhelyre vezető úton, emiatt 42-es számú főúton, Berettyóújfalu belterületén forgalomterelésre kell számítani. Az Ártánd irányába közlekedő tehergépjárműveket a 47-es főútra, majd az M4-es autópályára terelik a rendőrök. A személygépjárművek forgalmát a terelés nem érinti. Kérjük az arra haladókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Egy férfi úgy árult interneten koncertjegyeket, hogy azok sosem álltak a rendelkezésére. A debreceni rendőrök a Mátrix Projekt keretében folytattak nyomozást vele szemben.

Szerencsére nem történt személyi sérülés az M4-es autópályán történt balesetben. Kellő körültekintéssel ez is elkerülhető lett volna.

Vármegyénkben több személyi sérüléses baleset is történt tegnap. Kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával ezek mindegyike elkerülhető lett volna.

A Debreceni Rendőrkapitányság 09010-157/490/2023 kör. számon eljárást folytat Csatári Melissza eltűnése ügyében.

A képen látható 17 éves lány 2023. április 29-én egy berettyóújfalui lakásotthonból ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre. Csatári Melissza körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, szőkés-barna haja van.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható lány tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon  (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 

A tegnapi napon többen is megsérültek vármegyénk útjain. Kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával ezek a balesetek is elkerülhetőek lettek volna.

A gyanúsított egy 80 éves nőt rabolt ki Konyáron. A helyi rendőrök két nap alatt elfogták.

Két tehergépkocsi ütközött Berettyóújfalu és Tépe között.

Közúti közlekedési baleset történt a 47-es számú főút 31. kilométerszelvényében 2023. május 15-én 14 óra 30 perc körül. A jelenleg rendelkezésre álló adataink szerint Berettyóújfalu és Tépe között lévő körforgalomban két tehergépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben egy személy megsérült.

A rendőrök a balesettel érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére lezárták, kerülni az M4-es autópályán, illetve Szentpéterszeg, Tépe útvonalon lehet.

A helyszínen pozitív értéket fújt annak a gépkocsinak a vezetője, aki frontálisan nekiütközött egy távolsági busznak Mikepércsnél.

Súlyos balesetről érkezett bejelentés a segélyhívóra 2023. május 13-án 21 óra körül. Egy személyautó frontálisan nekiütközött egy busznak a 47-es számú főúton, Mikepércs és Debrecen között.

A gyanúsítottak előbb közösen akartak lopni menni ismerősükkel, majd úgy döntöttek, inkább kirabolják. A berettyóújfalui rendőrök egy órán belül elfogták őket.

Cipő nélkül sétált be egy fiatal férfi a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra 2023. május 4-én este. Nem sokkal korábban a nyílt utcán kirabolták, elvették a pénzét, az öngyújtóját és még a cipőjét is levetették vele. Elmondása szerint az egyik elkövetőnél egy kalapács volt, a másik pedig egy húsklopfolót szorított a kezében.

Itt a kerékpáros szezon, a kedvező időjárás miatt egyre több biciklissel találkozhatunk Berettyóújfaluban is. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy kellő odafigyeléssel, a KRESZ szabályok alapvető ismeretével, és azok betartásával megelőzhetők a balesetek.

A berettyóújfalui rendőrök a balesetek elkerülése érdekében az alábbi hasznos tanácsokra hívják fel a kerékpárosok figyelmét:

Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve nem dőlünk be a csalóknak.

Az internet a számtalan előnye mellett veszélyeket is a rejt a felhasználóknak. A bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert. A személyes találkozás hiánya és az internet nyújtotta anonimitás jelentősen megkönnyíti a csalók munkáját. Az esetek egy részében közvetlenül az anyagi javak, más esetekben bankkártya vagy online banki adatok megszerzése a cél.

A gyanúsított letepert és megszúrt egy fiatal nőt a nyílt utcán, Hajdúszoboszlón. A helyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója 2023. január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és kiszabadította a nőt, aki felállt és zihálva elfutott.

A szabadnapos nyomozó a férfit lefogta, tájékoztatta arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

Nem sokkal később, a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadta valaki a nyílt utcán, leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasát valamivel meg is szúrta.