artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. szeptember 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Fokhagymás-kakukkfüves csirkecomb bulgurral, csemege uborkával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szerencsére nem történt személyi sérülés az M4-es autópályán történt balesetben. Kellő körültekintéssel ez is elkerülhető lett volna.

Vármegyénkben több személyi sérüléses baleset is történt tegnap. Kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával ezek mindegyike elkerülhető lett volna.

A Debreceni Rendőrkapitányság 09010-157/490/2023 kör. számon eljárást folytat Csatári Melissza eltűnése ügyében.

A képen látható 17 éves lány 2023. április 29-én egy berettyóújfalui lakásotthonból ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre. Csatári Melissza körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, szőkés-barna haja van.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható lány tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon  (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 

A tegnapi napon többen is megsérültek vármegyénk útjain. Kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával ezek a balesetek is elkerülhetőek lettek volna.

A gyanúsított egy 80 éves nőt rabolt ki Konyáron. A helyi rendőrök két nap alatt elfogták.

Két tehergépkocsi ütközött Berettyóújfalu és Tépe között.

Közúti közlekedési baleset történt a 47-es számú főút 31. kilométerszelvényében 2023. május 15-én 14 óra 30 perc körül. A jelenleg rendelkezésre álló adataink szerint Berettyóújfalu és Tépe között lévő körforgalomban két tehergépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben egy személy megsérült.

A rendőrök a balesettel érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére lezárták, kerülni az M4-es autópályán, illetve Szentpéterszeg, Tépe útvonalon lehet.

A helyszínen pozitív értéket fújt annak a gépkocsinak a vezetője, aki frontálisan nekiütközött egy távolsági busznak Mikepércsnél.

Súlyos balesetről érkezett bejelentés a segélyhívóra 2023. május 13-án 21 óra körül. Egy személyautó frontálisan nekiütközött egy busznak a 47-es számú főúton, Mikepércs és Debrecen között.

A gyanúsítottak előbb közösen akartak lopni menni ismerősükkel, majd úgy döntöttek, inkább kirabolják. A berettyóújfalui rendőrök egy órán belül elfogták őket.

Cipő nélkül sétált be egy fiatal férfi a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra 2023. május 4-én este. Nem sokkal korábban a nyílt utcán kirabolták, elvették a pénzét, az öngyújtóját és még a cipőjét is levetették vele. Elmondása szerint az egyik elkövetőnél egy kalapács volt, a másik pedig egy húsklopfolót szorított a kezében.

Itt a kerékpáros szezon, a kedvező időjárás miatt egyre több biciklissel találkozhatunk Berettyóújfaluban is. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy kellő odafigyeléssel, a KRESZ szabályok alapvető ismeretével, és azok betartásával megelőzhetők a balesetek.

A berettyóújfalui rendőrök a balesetek elkerülése érdekében az alábbi hasznos tanácsokra hívják fel a kerékpárosok figyelmét:

Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve nem dőlünk be a csalóknak.

Az internet a számtalan előnye mellett veszélyeket is a rejt a felhasználóknak. A bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert. A személyes találkozás hiánya és az internet nyújtotta anonimitás jelentősen megkönnyíti a csalók munkáját. Az esetek egy részében közvetlenül az anyagi javak, más esetekben bankkártya vagy online banki adatok megszerzése a cél.

A gyanúsított letepert és megszúrt egy fiatal nőt a nyílt utcán, Hajdúszoboszlón. A helyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója 2023. január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és kiszabadította a nőt, aki felállt és zihálva elfutott.

A szabadnapos nyomozó a férfit lefogta, tájékoztatta arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

Nem sokkal később, a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadta valaki a nyílt utcán, leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasát valamivel meg is szúrta.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak egy berettyóújfalui telephelyről akartak lopni.

Tavaly nyáron, július 7-én este döntött úgy a három férfi, hogy betörnek egy berettyóújfalui telephelyre. Nem bízták a véletlenre, egy kisteherautóval mentek azért, hogy mindent el tudjanak vinni, amit szeretnének.

Gépjárművel történő közlekedésünk során a biztonsági öv használata kötelező! Ezzel a szabállyal mindenki tisztában van, sajnos azonban sokaknak ez mégsem magától értetődő. A biztonsági öv használata alól a KRESZ valóban tartalmaz néhány kivételt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. augusztus 25-én délelőtt közlekedett a 47-es számú főúton személygépkocsival.

A sofőr, figyelmetlenségéből adódóan nem észlelt egy kerékpárost, akit fékezés nélkül elütött. A biciklis a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

halalos baleset 02halalos baleset 03

A berettyóújfalui rendőrök hasznos prevenciós tanácsok mellett láthatósági mellényeket osztottak ki a kerékpárosoknak.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a megváltozott út-, és látási viszonyokat a közlekedésük során. A helyszínelőket riasztották 2023. január 9-én 18 óra körül Debrecenben. A bejelentés szerint az Egyetem sugárúton elgázoltak egy nőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd mentőt hívtak a sérülthöz.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gépjárművekből történő lopások megelőzése érdekében nyújt néhány megfontolandó tanácsot.

Az időjárás előrejelzések szerint egyre nagyobb valószínűséggel fordulhat elő eső, zápor, a szél akár viharossá is fokozódhat. Kérjük, hogy fogadják meg a hajdú-bihari rendőrök baleset-megelőzési tanácsait.

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Egy férfi közlekedett a személyautójával 2022. szeptember 13-án 11 óra körül a 4211-es úton, Derecske és Konyár között. A sofőr későn vette észre, hogy előtte egy teherautó az út szélén megállt és fékezés nélkül belehajtott. A balesetben a gépkocsi utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A 71 éves férfi kihallgatásán elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, elmondása szerint csak a napellenzőt akarta lehajtani, ezért vette észre későn az előtte álló teherautót.Közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult a járművezetővel szemben büntetőeljárás.

A berettyóújfalui rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 09020/825/2022. bűnügyi számon eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt.