artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. szeptember 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Fokhagymás-kakukkfüves csirkecomb bulgurral, csemege uborkával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több mint kétmillió forint értékben kapott orvosi eszközöket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus Gyermekosztálya a K&H Gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatának köszönhetően. Az új berendezések tovább növelik a berettyóújfalui campus betegellátásának színvonalát.

A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelően 2023. június 28-án, Semmelweis Ignác emlékére megtartott rendezvényen került sor az orvosi előléptetésekre, a kiváló dolgozói kitüntetések, igazgatói dicséretek, elismerések átadására. KÉPGALÉRIA

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szervezésében zajló Országos Tüdőgyógyászati Értekezleten hagyományosan sor került a tüdőbetegségek elleni küzdelemben végzett kiemelkedő munkáért járó Vándorserleg átadására, amelyet minden évben annak a megyének, vagy intézetnek ítélnek oda, ahol kimagasló eredményt értek el a TBC ellátásban. 2023-ban az év díjazottja a berettyóújfalui Tüdőgondozó Intézet lett. KÉPGALÉRIA

Az Egészségfejlesztési Iroda a családok nemzetközi világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdetett 2023. március 14-én. Az elkészült rajzokon azt szerették volna látni, hogy a gyerekek számára, a gyerekek gondolataiban mit jelent a család.

A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-Magyarországi Szakcsoportja 2023. május 12-én tartotta tavaszi tudományos ülését Berettyóújfaluban, a Makk Kálmán Moziban. KÉPGALÉRIA

A hazai egészségügyi ellátás az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül. A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház - 1928-as megalakulása óta- a bihari identitás része. A kórház az elmúlt közel 100 esztendőben különböző neveken, volt, hogy állami, volt, hogy önkormányzati tulajdonban és fenntartásban, de eddig is szolgálta, szolgálja az itt élőket.

Pap SandorPap Sándor gyógyfoglalkoztató asszisztensként dolgozott a Gróf Tisza István Kórházban, és mivel 1993-tól maga is inzulinos diabéteszes lett, két akkori főorvos - dr. Kurta Gyula címzetes egyetemi docens, valamint dr. Nagy Bertalan diabetológus - felkérésének eleget téve hozta létre és vezette közel 30 évig a Bihari Diabétesz Egyesületet.

A 2021-ben tragikus hirtelenségggel elhunyt Pap Sándor hamvait a család az általa annyira imádott Dunakanyarban szórta szét, így az egyesület tagjainak nem volt lehetősége elbúcsúzni tőle.

Az emléke és önzetlen munkája iránti tisztelet és hála jeléül ültettek fát és helyeztek el emléktáblát egykori munkahelyén, a Gróf Tisza István Kórház kertjében,  a Belgyógyászat épülete mellett.

Az eseményen dr. Lugosi Anna főorvosnő Várnai Zseni sorait idézte:

"Élek, mint ősi tölgy az erdőn, évgyűrűimmel megjelölve,

s lombkoronás, magas fejemmel zúgom a dalt, -tán' mindörökre!"

Tisztelt Látogatók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elrendelt látogatási tilalom a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat 2023. április 14. napjától feloldja.

2019. március 19-én nyílt meg az Egészségfejlesztési Iroda Berettyóújfaluban, a Gróf Tisza István Kórházban. A projekt közvetlen célcsoportjai a Berettyóújfalui járásban élő, egészségi állapota kapcsán érintett lakosság - különös tekintettel a rizikócsoportba tartozók (a szív- és érrendszeri, a daganatos, valamint a táplálkozással és a káros szenvedélyekkel összefüggő megbetegedésben szenvedők), az energia egyensúly helyreállítására szorulók és a bevont háziorvosi körzetek ellátottjai. Az iroda munkatársai az eltelt 3 évben sokrétű munkát folytattak az említett területeken, számos egészségmegőrző programot szerveztek és szerveznek most is, illetve rendszeresen részt vesznek különféle vidéki és berettyóújfalui városi rendezvényeken, sportnapokon, ahol vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint mérést végeznek, és szükség esetén tanácsot adnak vagy javasolják a megfelelő szakember felkeresését.

Ismerjék meg részletesebben az iroda munkatársait!

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére február 19-ét Kossuth Zsuzsanna az első magyar főápolónő születésnapját a Magyar Ápolók Napjaként 2014. februárjában a Magyar Országgyűlés közjogilag is elismerte. Ezt követően minden év februárjában a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett Országos Ünnepségen kitüntetések átadására kerül sor.

2023. február 16-án a Magyar Ápolók Napja Országos Ünnepségén a Vakok Iskolájának Nádor Termében a Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Juhászné Ungvári Ilona a Gróf Tisza István Kórház Krónikus Belgyógyászat „A” osztályának részlegvezető főnővére vehette át.

Rászorulók részére szervezett ruhagyűjtést az Egészségfejlesztési Iroda a Bihari Szociális Szolgáltató Központtal együttműködve. KÉPGALÉRIA

A Gróf Tisza István Kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda ruhaadomány gyűjtést szervez 2023. január 16. és február 10. között. Az adomány kiosztásáról a Bihari Szociális Szolgáltató Központ gondoskodik majd. Segítsünk!

ruhaadomany

A Magyar Református Szeretetszolgálat ebben az esztendőben is megszervezte a Szeretetdoboz élelmiszergyűjtési programot azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak az arra leginkább rászorultaknak, tartós élelmiszerek kiosztásával. A Berettyóújfalui Református Egyházközséghez csatlakozva az Egészségfejlesztési Iroda idén is aktívan részt vett a programban.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, az INTERREG V-A Románia-Magyarország Program ROHU357 kódszámú "Együttműködés a magas szintű egészségügyi ellátás érdekében a betegségek megelőzésében, a korai felismerésben és hatékony kezelésben a Bihor - Hajdú-Bihar Eurórégióban" elnevezésű pályázata támogatást nyert és sikeresen megvalósult, a zárórendezvényt 2022. október 26-án tartották a Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, az INTERREG V-A Románia-Magyarország Program ROHU357 kódszámú "Együttműködés a magas szintű egészségügyi ellátás érdekében a betegségek megelőzésében, a korai felismerésben és hatékony kezelésben a Bihor - Hajdú-Bihar Eurórégióban" elnevezésű pályázata támogatást nyert és sikeresen megvalósult. A projekt célja a Gróf Tisza István Kórház esetében, hogy az elnyert támogatásból a Központi Labor, a Központi Gyógyszertár, a Szülészet- Nőgyógyászati Osztály és a Sürgősségi Osztály tekintetében a szükséges modern orvosi eszközök beszerzésre kerüljenek, illetve a magas gyakoriságú betegségek megelőzésének, korai azonosításának fontosságára való figyelemfelkeltés és tájékoztatás.

A Magyar Országgyűlés 5/2014(2.07.) OGY.sz határozatával február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Idén, a járványhelyzet miatt az átadó Ünnepséget a Magyar Ápolási Egyesület, - rendhagyó módon - október 04-én tartotta meg Visegrádon.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Gróf Tisza István kórház egyik nagyszerű munkatársa lehetett az ünnepeltek között:

Asztalosné Szilágyi Gizella

Keressük azt a személyt (hölgyet), aki 2022. október 13-án 12 óra 53 perckor a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szakrendelő folyosóján elhelyezett OTP automatából készpénzt vett fel. A videofelvételt megtekintve megállapítottuk, hogy a pénz megszámolása után földre ejtett egy bankjegyet, viszont azt a helyszínen nem vette észre. Amennyiben jelentkezik nálunk a felvétel alapján beazonosítható hölgy, az elvesztett bankjegyet visszaadnánk részére. Az üggyel kapcsolatban kérjük, keressenek minket a 06-54/507-530-os telefonszámon.

A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelően 2022. július 4-én, Semmelweis Ignác emlékére megtartott rendezvényen került sor az orvosi előléptetésekre, a kiváló dolgozói kitüntetések, igazgatói dicséretek, elismerések átadására. KÉPGALÉRIA

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház igényeit figyelembe véve, 4 millió Ft értékben vásárolt eszközöket az OTP Bank. Az adományból hang- és fényjelzéses nővérhívó rendszert építettek ki a kórház több emeletén, illetve egyéb, az intenzív ellátást segítő eszközöket is kapott a kórház.

A bihari Tiszák – Egy különleges középnemesi család története címmel tartott előadást Petró Leonárd, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár mb. közönségkapcsolati főigazgató-helyettese 2022. május 25-én a Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében. KÉPGALÉRIA