artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Forrás: alexandra.hu

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Ezen a héten is a szokásokról gondolkodunk tovább, mert olyan ajándékot rejthetnek, ami talán egyre merészebb álmainkat is túlszárnyalja.

Az elmúlt héten arról írtam, hogy a szokások rendszert alkotnak, és meghatározzák, hogy az életünk során, mennyire tudunk boldogok, sikeresek, örömtelik, és egészségesek lenni. Ezért érdemes tudatosnak lenni a szokásainkkal kapcsolatban, és nagyon fontos figyelni rájuk. Hiszen a szokások felemelhetnek, de pokolra is juttathatnak bennünket. Az év végén sokan készítenek leltárt az év közben elért sikereikről, és azokról a dolgokról is, amiken érdemes még javítani. Ilyenkor szoktunk elgondolkodni azon, hogy jobb lenne egészségesebben, stressz mentesebben, boldogabban élni a következő évben. Ha olyan dologra gondolunk, mint a dohányzás abbahagyása, vagy a rendszeres sport elkezdése, akkor egyértelmű, hogy mit nem akarunk csinálni, és mit akarunk helyette. De mi történik akkor, ha valaki a túlzott szorongásaitól, félelmeitől szeretne búcsút venni. Ő mit tegyen? Mert vannak, akik nagyon sokat szenvednek, ezektől a láthatatlan, gyötrő gonosz dolgoktól. Susan Jeffers azt írja az „Alakítsd át a félelmet erővé!” című könyvében, hogy bár ő pszichológiából doktorált, és már pszichológiát és azért kezdett el az egyetemen tanulni, mert szerette volna a félelmeit, és a szorongásait csökkenteni, éveken át sikertelenül próbálkozott. Hiába járt az egyetemen pszichológia szakra, hiába doktorált le pszichológiából, hiába gyűjtött be rengeteg tudást, és hiába ért el részsikereket, nem olyan mértékben haladt, amilyen mértékben szeretett volna. Bár valamilyen mértékben csökkenteni tudta a szorongását, és a félelmeit, de azt az átütő változást, amit szeretett volna elérni, nem sikerült létrehozni.

Ugyanis minél inkább próbálta kideríteni, hogy mi lehet a szorongásának, és a félelmeinek az oka, a szorongása és a félelmei annál inkább felerősödtek.  Önmaga megfigyelése közben ébredt rá, hogy a szorongás, és a félelem tulajdonképpen egy szokás. Ettől kezdve, sokkal jobban boldogult, mert elkezdett azzal foglalkozni, hogy hogyan tudná a szorongással és a félelemmel kapcsolatos negatív szokásait megváltoztatni. Azután lépésről lépésre ki tudod dolgozni egy olyan módszert, aminek a segítségével meg tudta tanítani magát arra, hogy kevésbé féljen és szorongjon. Azért ért el sikert, mert valami nagyon lényeges dologra, jött rá: a szorongása, és a félelmei nem kezelhetők pszichológiai eszközökkel, mert tanult viselkedések, így nem a pszichológia, hanem neveléstudomány hatáskörbe tartoznak. Ha valakinek ugyanolyan önpusztító szokásai vannak, mint Susan Jeffersnek, az azóta már sikeressé vált írónak és trénernek, és szabadulni szeretne tőlük, jó segítség lehet az „Alakítsd át a félelmet erővé!” című könyv megvásárlása. Nem érdemes belenyugodni, hogy rossz szokások között éljük az életünket, hiszen, ahogy lépésről lépésre beletanultunk egy rossz szokásba, ugyanúgy lépésről lépésre megtanulhatunk helyette egy számunkra kedvező, jó szokást. Van néhány apró trükk, amit érdemes ilyenkor szem előtt tartani, de arról, hogy mik ezek majd a következő alkalommal ejtünk szót.

boiannacoachAkinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. Szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments