precizbanner

virag

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatél

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 14. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Sajttal töltött sertésborda rántva, petrezselymes-vajas burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Lencsefőzelék sertéspörkölttel

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Törökbúza, málé, tengeri – mind a kukorica elnevezései. A Bihari Múzeum ez alkalommal Múzeumi Morzsoló címmel rendezte meg családi délutánját szeptember 21-én. A rendezvényre látogatók részletesen megismerkedhettek a növénnyel, kipróbálhatták a morzsolást, tornyot építhettek csutkából és kreatív játékokat is készíthettek.

Selymesen lágy gesztenye és rumos kakaókrém puha mézeslapok között , áfonyadzsemmel megbolondítva - ez a Berettyó szelet, a Berettyóhír legújabb kreációja. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Túl vagyunk a május elsején, ami sok-sok éven át a munka ünnepét jelentette kicsinek és nagynak, kisdobosnak, úttörőnek, gyári munkásnak és TSZ-elnöknek egyaránt. Nézzük,  mi is a munka? Az emberiséggel egyidős ténykedés – hisz már az ősember is megdolgozott azért, hogy kielégíthesse alapvető szükségleteit. A munka olyan tudatosan végzett cél és eredményorientált tevékenység, amely hatással van a személyiségfejlődésünkre, társas- és magánéletünkre, anyagi helyzetünkre, mindennapjainkra.

A magyar juhtenyésztés évezredes múlttal rendelkezik – őseink étrendjében kézenfekvő alapanyag volt a juhhús hétköznapi nevén – s ezt fogom az egyszerűség kedvéért ezentúl használni – a birkahús. Sajnos napjainkban egyre kevesebbet fogyasztunk belőle, aminek számos oka van. 

A héten minden a Húsvétról szól. Ezernyi emlék tör fel a múltból. Az ünnep előtti nagytakarítás fáradalmai. A tojásfestés- matricázás öröme. A süteménysütés édesen szálló illata. Az elmaradhatatlan sonka-főzés, az ünnepi asztal feldíszítése a tavasz első virágaival. Izgatott várakozás a locsolókra.

Ki ne emlékezne gyermekkora mézédes csemegéjére, a datolyára, ami 1-2 évtizeddel ezelőtt még valóban csak szezonálisan volt beszerezhető - már ha elég gyors és szemfüles volt az ember. Mert bizony gyakran előfordult, hogy „pult alól”, és „csak ismerősnek” jutott a déli finomságból.

Így tavasz kezdetén még nem bővelkedik a piaci kínálat gyümölcsökben, hacsak nem a spanyol eperszemekkel akarja valaki az emésztőrendszerét próbára tenni.

 

Méltatlanul mellőzött gabonafélénk. Igaz tavaly – az ország tortája révén, ami kölesből készült – rövid időre „reflektorfénybe „került, de mostanra újból a feledés homálya fenyegeti térhódítását. 

Húsleves, rántott csirke, rizibizi, pörkölt, rakott krumpli, túrós csusza, gulyásleves – magyaros és jellegzetesen finom ételek, de egy idő után – főként, ha gyakran ismétlődnek étrendünkben -unalmassá válhatnak. Higgyék el, van élet a töltött káposztán túlmenően is – ezernyi új íz, és aroma  vár felfedezésre – változatosabbá téve mindennapjainkat. Fedezzük fel együtt ezeket – következzék a HETI ÍZPRÓBA - tartsanak velem.