artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a mosoly, a kedvesség és a szeretet. Legutóbb arról írtam, hogy véleményem szerint minden emberben benne van a készség arra, hogy segítsen magán, bármilyen helyzetben legyen is, csak ezt a készségét észre kell vennie, és képességé, majd kompetenciává kell csiszolnia. Vajon ebben a rendkívüli helyzetben is igaz ez?

Reméljük lassan vége lesz a koronavírus kapcsán elrendelt kijárási korlátozásnak, és fokozatosan visszakaphatjuk a régi életünket. Viszont nagyon megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a régi élet visszakapható-e? Sokan mondják, és még többen gondolják, hogy nem lesz többet a világ ugyanolyan, mint a koronavírus előtt volt, hiszen az elmúlt napok, hetek, hónapok alatt a világban, és az emberekben is nagyon sok minden megváltozott.

Én, az elmúlt két hónapban, a megnövekedett mennyiségű szabadidőmet felhasználva, több olyan képzésen, konferencián, fesztiválon is részt vettem, ahol a résztvevők azt boncolgatták, hogy a kijárási korlátozás megszűnése után mi várható egyéni, üzleti és társadalmi szinten? Vajon milyen üzletágak indulnak újra, melyek vesznek el, és melyek erősödnek tovább? Egyáltalán mik fognak az életünkben jobban, és mik fognak rosszabbul menni?

Nagyon sok szakértő javasolja, köztük szép számmal coachok is, hogy találjuk ki, és tervezzük meg mi magunk, mi az, amit az újraindulás után meg szeretnénk valósítani magunkban, és magunk körül. Vagyis segítsünk magunkon, ahogy tudunk. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni. 2019-ben összeállítottam egy húsz hetes képzés tananyagát „Önsegítés, önfejlesztés, önnevelés life coachinggal” címmel. Ahogy egész életemben, akkor is őszintén hittem abban, - amiben egyébként az elmúlt két hónapban történtek ellenére, még ma is töretlenül hiszek -, hogy az életünk során egyre több tapasztalatot szerezve, azokat az életünkbe beépítve, egyre magasabb szintre kerülhetünk.  Ahogy kedvenceim, a fák nőnek, erőlködésmentesen, természetesen, ugyanakkor folyamatos és biztos növekedéssel, és fejlődéssel. Ez azért fontos annyira, mert ezt a tapasztalatot, tudást felhasználva nemcsak magunkat, hanem a körülöttünk lévő világot is mindig gazdagíthatjuk, hozzájárulva ezzel önmagunk, és mások életéhez. 

Gondolják végig, amit tizennégy éves koromig tanultam a családomban, az óvodában, és az általános iskolában, azt mindet felhasználtam a második korszakomban ahhoz, hogy szakmát szerezzek, párt találjak, családot alapítsak, és elkezdjem a felnőtt életemet élni. Ezt követően, amit huszonnyolc éves koromig megszereztem élettapasztalatot, azt nemcsak felhasználtam a harmadik korszakomban, hanem arra építettem a harmadik korszakomat, ezzel egy olyan család, munka, és magánélet megteremtését segítve elő, amiben én is, és a körülöttem élő emberek is egyre boldogabbá válhattunk. A negyedik korszakom negyvenkét éves koromtól ötvenhat éves koromig, szintén arra épült, amit megtanultam az első három korszakom alatt. Erre építve tovább, az volt a szándékom, hogy másokkal is meg tudjam osztani a megszerzett kincseimet. Elindítsak egy olyan vállalkozást, amiben már nemcsak önmagam, és szűk környezetem kibontakozását támogathatom, hanem egyre több emberét.

Persze bennem is gyakran felmerül a kérdés, hogy a most következő ötödik korszakom olyan lesz-e, ahol fel lehet majd használni az eddig megszerzett tapasztalatot, a sok év alatt összeszedett tudást, vagy tényleg egy egészen más világ jön, ahol szükségem lesz teljesen új képességek megszerzésére is? Folytathatók-e a régi utak? Aktuálisak-e az eddig megírt tervek?

A fent említett húsz hetes képzés során sok hatékony módszert, technikát és ismeretet adunk át, azzal kapcsolatban, hogyan segítsünk magunkon. A negyedik modul pedig kifejezetten a pályaválasztásról, karrierről, életútépítésről szól. A fenti kép is ebből a leckéből való, pedig amikor ez a tananyag született, még elképzelni sem tudtam volna, hogy a mostanihoz hasonló helyzetet élhet meg a világ. Szerintem 2019-ben még nem sokan gondoltuk, hogy előállhatnak olyan körülmények, amiket azóta megélünk.
A tavaly még természetesnek vett élet, erre az évre nagyon megváltozott, sok tapasztalatot, és tanulságot hozva magával.

Nagyon szeretnék hinni abban, hogy mi emberek, akkor is képesek vagyunk lehetőségekben gondolkodni, amikor látjuk a veszélyeket is. Tudom, már most is sokan gondolkodunk így, és folyamatosan egyre többen leszünk. Remélem a korlátozások feloldása után újra meg tudunk teremteni egy olyan életet magunknak, ahol a mostani tapasztalatok is beépülnek majd a tudatunkba, és segítenek létrehozni egy olyan életutat, amivel továbbra is önmagunk, családunk, és mindenki más szolgálatára lehetünk.

boiannacoachAkinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 - es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments