artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Lukács Dorina 3 bronz és 1 ezüstérme mellé 100 m mellúszásban arany érmet szerzett, ezzel ő lett a szám magyar bajnoka. Erdei Lívia 2 ezüst 1 bronzérem után 100 m hátúszásban nem talált legyőzőre, így ő szintén magyar bajnokként zárta a versenyt. Vigh-Pintye Viktória egy bronzérmet harcolt ki 50 m gyorsúszásban, míg Vigh András ezüstéremmel térhetett haza. A csapatot képviselte még Veres Gyöngyi, Molnár István, Németi Zsolt és Kovács Attila, aki először próbálta ki magát szenior úszóversenyen. Az erős mezőnyben nekik ezúttal nem sikerült dobogóra állni.

Gratulálunk a versenyzőknek!

capak 01capak 02

Az úszóversenyünk következő állomása a mai napon, Csongrádon volt. 50 méteres medencében rendeztek nemzetközi versenyt, ahol csapatunk két tagja Csörszné Török Anita és Csörsz Gergely állt a rajtkőre. Anita bronzérmet szerzett 50 méter mellúszásban. Gergely 2 aranyéremmel tért haza, 100 pillangóból és 50 mellből. Gratulálunk a versenyzőknek!

Lukács Dorina 2 mellúszó távon is aranyérmet szerzett, hátúszásban pedig 2 ezüst érmet nyert. Pintye Adrienn első szenior úszóversenyén, a legfiatalabbak között 4 aranyérmet zsebelt be. Vigh-Pintye Viktória 66m mellúszásban 3. míg 33m pillangó és gyorsúszásban az előkelő 2. helyen végzett. Csörszné Török Anita 2 mellúszó távon indult és negyedik helyezése után a dobogó harmadik fokára is felállhatott. A férfiakat Csörsz Gergely és Asztalos Imre képviselte, utóbbi első úszóversenyén vett részt. Mindketten 1 ezüst és 1 bronzéremmel térhettek haza a megmérettetésről.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Május 11-én Miskolcon, az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál versenyén vettek részt a berettyóújfalui versenyzők.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Periódusos kaland-Junior formáció: Arany minősítés

Venyige Vivien - Cserkészlány: Arany minősítés

Lakatos Lia - Aroma diffúzor: Ezüst minősítés

Kocsis Hanna és Fent Zora - Sí bajnokság: Arany minősítés

Felkészítő: Ötvös Eszter

 piruett 02

Életre kelt tolltartó-Gyerek formáció: Arany minősítés

Szabó Lilla - Masni: Arany minősítés

Sólyom Anett - Vízszerelő: Arany minősítés

Felkészítő: Nagy Réka

A Piruett Tánc Stúdió Berettyóújfalui csoportjai ragyogó eredményekkel indították a tavaszi versenyszezont. Két formációval, 4 szólóval és 1 duóval indultak neki a versenysorozatnak.

A Fit Kid egy sokoldalúan képző sport, amely ötvözi az aerobik, a talajtorna és a tánc különböző elemeit. A tánc világnapját a Piruett 4 versenyzője a spanyol tengerparton, Blanesban töltötte a 30. International Open FITKID nemzetközi versenyén, ahol nagyon erős és népes mezőnyben Bogi fitnesz szóló kategóriákban 1. helyezést ért el. Felkészítő edzők: Kiss Nikoletta, Szabóné Balla Anita, Madarász András és Simonyi Kitty.

A Telekom Vivicittá futóversenyen Dobi Gergő kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ugyanis 10 kilométeren átlag 3:09 perc/km tempóval futva, nem csak korcsoportjában, de az összesített eredmények alapján is az első helyen végzett. Az előző évekhez képest hűvösebb, szeles, de napos időjárás ellenére is Gergő bizonyította, hogy a kitartás, a kemény munka és a sportszellem mire képes a sportban.

A Berettyó Cápák csapata ezúttal Hódmezővásárhelyen, a IV. CONSOLIS ASA NEMZETKÖZI SZENIOR ÚSZÓVERSENY-en ugrott medencébe.

Az egyesületet az egyik legrutinosabb versenyzője, Lukács Dorina mellett, Németi Zsolt és Kisikán Tibor képviselte a verseny mindkét napján. Tibornak ez volt az első versenye, két 6. helyezést szerzett 50 gyorsból és 50 mellből. Zsolti hasonlóan szép eredményeket ért el ugyanebben a két számban. Dorina 2 aranyat (50 mell és 100 mell) és 1 bronzérmet (50 gyors) szerzett. Csörsz Gergely az első nap vett részt a versenyen, 400 vegyesen és 200 mellen egyaránt első helyen végzett.

Lukács Dorina Budapesten a Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszókupán is képviselte csapatunkat, ahol 50 mellen aranyérmet szerzett.

A békéscsabai Árpád uszoda adott otthont a hétvégén megrendezésre kerülő XXV. Nemzetközi Szenior Úszóversenynek.

A Gáspár Ervin emlékversenynek elkeresztelt megmérettetésen a Berettyó Cápák is képviseltették magukat Mészáros András és Molnár István részvételével. Mindketten 100 m gyors és 50m mellúszásban álltak rajthoz. Csapatunk Bandibá’-ja gyorson 3. míg mellúszásban 2. helyen ért célba. István is bronzérmet szerzett gyorson, míg a rövidebb távon negyedikként csapott célba.

Gratulálunk Nekik!

2024. február 9-én került megrendezésre városunkban a I. és II. korcsoportos körzeti Diákolimpia Junior Sportfesztivál, melynek a Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont. KÉPGALÉRIA

Az ide évünk is mozgalmas volt. Részt vettünk a Magyar Szenior Úszók Szövetsége által kiírt több állomásos versenysorozatban. Összesen 29 aranyérmet, 17 ezüstérmet és 24 bronzérmet szereztünk. Valamint sok-sok szép helyezést. Magyar bajnokot is avathattunk több számban. KÉPGALÉRIA

Kabos Endre születésének 117. évfordulója alkalmából 2023. november 5-én az „elegáns bajnok” emléktáblájánál koszorúzással tisztelegtünk a háromszoros olimpiai bajnok magyar vívó előtt, majd a Zsinagóga Kultúrtérben Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően filmvetítéssel, illetve a debreceni Békessy Béla Vívó Klub bemutató foglalkozással várta azt a közel 200 fő negyedik osztályos diákot, akik városunk általános iskoláiból érkeztek az eseményre. KÉPGALÉRIA

Tájékoztatjuk a kedves sportbarátokat, hogy

2023. október 15-én vasárnap

az alábbi kézilabda mérkőzéseink lesznek a

Kabos Endre Városi Sportcsarnokban:

14 órától:  Fiú U20 BMSE - FISE-Újkígyós

16 órától Hajdú-Bihar Vármegyei női bajnokság BMSE - Tiszavasvári SE

noi felnott

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mint ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, idén a Berettyóújfalu is csatlakozott az Európai Bizottság Európai Sporthét elnevezésű kampányához, melynek fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. A Bihar Termálligetben 2023. szeptember 29-én reggel 8 órakor vette kezdetét a 24 órás úszófesztivál, melyen a város iskolái, munkahelyi és baráti közösségek, egyesületek, és úszni szerető magánszemélyek is részt vettek.

Szeptember 29-én első alkalommal került megrendezésre a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában.

Berettyóújfalu is csatlakozott az Európai Bizottság Európai Sporthét elnevezésű kampányához, melynek fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. A Bihar Termálligetben reggel 8 órakor vette kezdetét a 24 órás úszás, melyen a város iskolái, munkahelyi és baráti közösségek, egyesületek, és úszni szerető magánszemélyek is részt vesznek. KÉPGALÉRIA

2023. szeptember 8-án a BUSE pályán került megrendezésre a városi diák sportnap, melyen minden helyi általános iskola részt vett, 150 diák, 2 korosztályos csoportban, fiú-lány elosztásban mérte össze gyorsaságát. Az esemény a Bihari Természetbarát Egyesület szervezésében, az Aktív Magyarország és Berettyóújfalu Városa támogatásával valósult meg.

A rendezvény lebonyolításában segítséget nyújtott a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület, a Bajnóca Néptánc Egyesület, a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület valamint a LizArt Design. KÉPGALÉRIA

A MÁV-Volán-csoport kedvezményes, előre megváltható „VB2023” jegye mindössze 2023 forintért menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és onnan haza, a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

A tegnapi napon rendezték meg a Tisza-tó átúszást Abádszalókon, ahol szélcsendes, napos idő várta a versenyzőket. Kicsiktől a nagyokig, összesen 321 ember teljesítette a 3,6km-es távot. A Berettyó Cápák csapatát Erdei Lívia, legújabb csapattag Bak Csaba, Csörsz Gergely és fia Csörsz Balázs illetve Vigh András képviselte.

A legjobb eredménnyel közülük Livi büszkélkedhet, aki korosztályában a 2. helyen zárt, míg András a dobogóról épp lecsúszva, a 4. helyet könyvelhette el korcsoportjában.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Mint azt a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium közösségi oldaláról megtudtuk, iskolájuk tanulói közül négyen vehettek részt Mariborban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 2023. július 23-29 között. Az EYOF keretében Zakor Zalán, Szabadi Milán Anthony, Bredák Dominik és a berettyóújfalui születésű Vida Rókus szerepelt. A fiúkkal erősített csapat bronzmérkőzésen a horvát csapat ellen játszott nagyon izgalmas mérkőzésen 42-43-as végeredménnyel bronzérmet nyert!