artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. szeptember 26. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Cukorborsóleves

Óvári sertésborda párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2023. szeptember 8-án a BUSE pályán került megrendezésre a városi diák sportnap, melyen minden helyi általános iskola részt vett, 150 diák, 2 korosztályos csoportban, fiú-lány elosztásban mérte össze gyorsaságát. Az esemény a Bihari Természetbarát Egyesület szervezésében, az Aktív Magyarország és Berettyóújfalu Városa támogatásával valósult meg.

A rendezvény lebonyolításában segítséget nyújtott a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület, a Bajnóca Néptánc Egyesület, a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület valamint a LizArt Design. KÉPGALÉRIA

A MÁV-Volán-csoport kedvezményes, előre megváltható „VB2023” jegye mindössze 2023 forintért menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és onnan haza, a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

A tegnapi napon rendezték meg a Tisza-tó átúszást Abádszalókon, ahol szélcsendes, napos idő várta a versenyzőket. Kicsiktől a nagyokig, összesen 321 ember teljesítette a 3,6km-es távot. A Berettyó Cápák csapatát Erdei Lívia, legújabb csapattag Bak Csaba, Csörsz Gergely és fia Csörsz Balázs illetve Vigh András képviselte.

A legjobb eredménnyel közülük Livi büszkélkedhet, aki korosztályában a 2. helyen zárt, míg András a dobogóról épp lecsúszva, a 4. helyet könyvelhette el korcsoportjában.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Mint azt a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium közösségi oldaláról megtudtuk, iskolájuk tanulói közül négyen vehettek részt Mariborban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 2023. július 23-29 között. Az EYOF keretében Zakor Zalán, Szabadi Milán Anthony, Bredák Dominik és a berettyóújfalui születésű Vida Rókus szerepelt. A fiúkkal erősített csapat bronzmérkőzésen a horvát csapat ellen játszott nagyon izgalmas mérkőzésen 42-43-as végeredménnyel bronzérmet nyert!

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a BMSE kézilabda torna megrendezésével szeretne megemlékezni egykori játékosára, az egyesület nemrég elhunyt alelnökére, Hajdú Miklósra. A 2023. augusztus 19-én a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő emléktorna programja az alábbi:

12.00: BMSE - ASK Hajdúszoboszló ifjúsági felkészülési mérkőzés

14.00: BMSE „veteránok” nosztalgia mérkőzése

16.00: BMSE- Kállósemjéni SZSE női felkészülési mérkőzés

17.15: Megemlékező beszédek

18.00: BMSE - ASK Hajdúszoboszló férfi felkészülési mérkőzés

A szervezők minden kedves BMSE szurkolót és kézilabda-barátot szeretettel várnak!

A Cápák az elmúlt időszakban több versenyen is részt vettek, komoly sikerekkel. Részt vettünk a 41. Balaton-átúszáson, a gyulai országos bajnokságon magyar bajnok lett csapatunk tagja és a csongrádi versenyen is képviseltük egyesületünket. 

Újra gyűjtést indított tagjai között a Bihari Vállalkozók Baráti Társasága, amely már sokadik alkalommal bizonyítja, hogy gyors és hathatós segítségükre bármikor számíthat a város. Mint azt Tóth Lászlótól, a társaság elnökétől megtudtuk, most a BMSE vezetésének azt a nemes szándékát szeretnék támogatni, amellyel Berettyóújfalu egy nemrég elhunyt, közismert és köztiszteletben álló polgárára, barátjukra, Hajdú Miklósra kívánnak emlékezni egy kézilabda torna megrendezésével.

Sajnos a sportszervezet költségvetése ennek az eseménynek a megrendezésére nem biztosít fedezetet, ezért fordultak a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságához, de lehetőségeihez mérten bárki csatlakozhat a karitatív akcióhoz, és adományával támogathatja a rendezvényt.

Az adományozók az eseményt finanszírozó alapítvány bankszámlaszámára tudják eljuttatni adományaikat:

Berettyó Munkás Sportegyesület
Budapest Bank Zrt
10101243-06286800-01003000

Az adományozási irathoz szükséges adatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják.

Fotó: Szabó Péter Sándor

A Bihari Lövészklub 2023. május 1-jén rendezte meg a Horogh Gábor és Papp Péter Emlékversenyt, valamint az Általános- és középiskolások légfegyveres lövészversenyét. A rendezvényen összesen 50 versenyző 13 versenyszámban indult. A szervezőktől megtudtuk, a rendezvény célja az alapító tagokra való megemlékezésen túl a lövészsport népszerűsítése és a sportkapcsolatok ápolása.

A Papp Péter Emlékversenyen nyílt irányzékú kispuska 20 lövés fekvő, a Horogh Gábor Emlékversenyen kiskaliberű sportpisztoly 20 pontlövés versenyszámban, az Általános-és középiskolások légfegyveres lövészversenyén pedig az alábbi versenyszámokban lehetett indulni: nyíltirányzékú légpuska 20 lövés, tekebábu lövészet, légpisztoly 20 lövés.

loveszverseny 2023 05 01 05 130 100 100 cloveszverseny 2023 05 01 08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngloveszverseny 2023 05 01 10 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A díjakat Bónácz János alpolgármester és Pető László Európa- és világbajnok olimpikon sportlövő adta át, az eseményen Papp Péterné, Emike néni is részt vett. A díjátadó után az újonnan kialakított lövész-szoba átadására is sor került,  majd Papp Gyula klubtag finom babgulyással vendégelte meg a jelenlévőket.

KÉPGALÉRIA

Békéscsabán került megrendezésre március 18-19-én a XXIV. Nemzetközi Szenior úszóverseny, ahol a Berettyó Cápák megkezdték 2023-as szereplésüket.

Lukács Dorina, Bányai Tímea és Csörsz Gergely képviselték a csapatot. Összesen 8 számban indultak és mind a 8-at éremmel zárták. Összesített eredményük 5 bronz 1 ezüst és 2 aranyérem.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A legjobb légiós támadók közül hárman is a top 4-ben vannak a csapat történetének a legtöbb gólt szerző játékosai között.

A Berettyóújfalui Lendület Sport és Szabadidő Egyesület jégkorongosai ebben az évben is meghívást kaptak Székelyföldre a 3. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong kupára. A helyi hokisok erre az alkalomra vonattal tervezték az utazást Csíkszeredára. 2023. február 23-án este fél kilenckor gyülekeztek a játékosok és a szurkolók a berettyóújfalui vasútállomáson. A csapat tagjainak nem volt egyszerű a védőfelszereléssel megpakolt táskákkal felszállni és elhelyezkedni a helyjegyes szerelvényen.

2022. december 15-én tartotta a Báránd KSE évértékelő karácsonyi ünnepségét. Nagyszerű munkát végzett a csapat egész évben, ez abban a sikerben is megmutatkozott, hogy kis csapatunk 35. helyen zárta az országos ranglistát 108 csapat közül.

Köszönöm, hogy tagja vagy nagyszerű csapatunknak! Köszönöm a szülők és a támogatók egész éves segítségét!

Kívánok szívmelengető karácsonyt Mindenkinek!      

Berde László

evadzaro3evadzaro1

Az elmúlt hétvégéken több szenior úszóversenyt is rendeztek. Legutóbb Egerben rendezték meg a XVII. Bitskey Aladár Emlékversenyt. A Berettyó Cápák csapatát Lukács Dorina képviselte méghozzá méltó módon. 50-100m mell, 50-100m gyors és 50m hátúszáson is a dobogó 2. fokára állhatott így 5 db ezüstéremmel térhetett haza.

Ismételten nemzetközi kungfu szeminárium zajlott városunkban, a Pálfi István rendezvény csarnokban, Sijo Bagoly Tibor H.W.T.C.A elnök Magyar és európai főinstruktor, 9. fokozatú nagymester, Wah Ngai Wing Chun Kuen tengerentúli biztos vezetésével.

Taroltak a magyar versenyzők az Aquatlon Világbajnokságon. Az elit korosztályokban négyszer is magyar versenyzőnek szólt a himnusz a szlovákiai Samorinban megrendezett versenyen.

A juniorok között Kropkó Márta és Kropkó Márton arany, Nádas Romina ezüst, Papp Laura bronzérmes. Az U23-sok között Dobi Gergő arany, Peszleg Dominika ezüstérmes. A felnőttek és egyben az összetett versenyben, Dévay Márk világbajnok, Kropkó Márta második, Kropkó Márton a harmadik helyet szerezte meg. Gratulálunk! Teljes eredménylisták: https://triathlon.org/results/result/2022_world_triathlon_aquathlon_championships_samorin

Szombaton rendezték meg a 40. Lidl Balaton-átúszást, melyen a Berettyó Cápák csapatát Deákné Erdei Lívia és Csörsz Gergely képviselte. Líviának első átúszása volt, míg Gergely már második alkalommal teljesítette az 5,2km-es távot. Együtt úsztak, így mindketten 2 óra 7 perc alatt értek át Révfülöpről Balatonboglárra, ahol családjaik kitörő örömmel várták őket. Szép teljesítmény, gratulálunk az összes részvevőnek.

Csörsz Gergely állt rajthoz több számban a Berettyó Cápák csapatából. 100m pillangó, 100m hát, 200m mell, és 200m gyorsúszásban is korosztályában a másodikként csapott célba, így 4 ezüstéremmel gazdagodott.

Míg nemrégiben a XI. Fedett Pályás Szenior Úszó OB Kecskeméten került megrendezésre. Lukács Dorina egy személyben képviselte a berettyóújfalui úszóklubbot. Rendkívül erős mezőnyben két 6. hely mellett 50m mellúszásban az 5; míg 100m mellúszásban a 4. helyen végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában egy nemzetközi birkózó versenyt rendeztek a hétvégén. Nagyváradról érkezett hozzánk a Lupte Greco csapata, hogy összemérjék erejüket a berettyóújfalui, földesi, és bárándi gyerekekkel. Óvodás, kisiskolás és serdülő korosztály is képviseltette magát. Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője és Kurtán Mónika igazgatónő nyitotta meg a gálát, melyen közel 80 gyermek birkózott az érmekért.

A Berettyó Cápák Úszóegyesület megalakulása óta tervben volt, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is szerepet kapjanak az egyesület életében. Így az idén megalakítottuk az ifjúsági úszószakosztályunkat, melynek célja, hogy a térségben lévő gyerekeknek lehetőséget biztosítsunk az úszás megszerettetésére, elsajátítására.

2022. május 7-én rendezték meg Szentesen a 27. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák csapatát 3 fő képviselte. A versenyhelyszín érdekessége, hogy a szabadtéri medence 33 1/3m hosszúságú.