artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. június 2. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Magyaros gombaleves csipetkével

Hortobágyi húsos palacsinta rántva, párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Szabó Péter Sándor

A Bihari Lövészklub 2023. május 1-jén rendezte meg a Horogh Gábor és Papp Péter Emlékversenyt, valamint az Általános- és középiskolások légfegyveres lövészversenyét. A rendezvényen összesen 50 versenyző 13 versenyszámban indult. A szervezőktől megtudtuk, a rendezvény célja az alapító tagokra való megemlékezésen túl a lövészsport népszerűsítése és a sportkapcsolatok ápolása.

A Papp Péter Emlékversenyen nyílt irányzékú kispuska 20 lövés fekvő, a Horogh Gábor Emlékversenyen kiskaliberű sportpisztoly 20 pontlövés versenyszámban, az Általános-és középiskolások légfegyveres lövészversenyén pedig az alábbi versenyszámokban lehetett indulni: nyíltirányzékú légpuska 20 lövés, tekebábu lövészet, légpisztoly 20 lövés.

loveszverseny 2023 05 01 05 130 100 100 cloveszverseny 2023 05 01 08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngloveszverseny 2023 05 01 10 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A díjakat Bónácz János alpolgármester és Pető László Európa- és világbajnok olimpikon sportlövő adta át, az eseményen Papp Péterné, Emike néni is részt vett. A díjátadó után az újonnan kialakított lövész-szoba átadására is sor került,  majd Papp Gyula klubtag finom babgulyással vendégelte meg a jelenlévőket.

KÉPGALÉRIA

Békéscsabán került megrendezésre március 18-19-én a XXIV. Nemzetközi Szenior úszóverseny, ahol a Berettyó Cápák megkezdték 2023-as szereplésüket.

Lukács Dorina, Bányai Tímea és Csörsz Gergely képviselték a csapatot. Összesen 8 számban indultak és mind a 8-at éremmel zárták. Összesített eredményük 5 bronz 1 ezüst és 2 aranyérem.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A legjobb légiós támadók közül hárman is a top 4-ben vannak a csapat történetének a legtöbb gólt szerző játékosai között.

A Berettyóújfalui Lendület Sport és Szabadidő Egyesület jégkorongosai ebben az évben is meghívást kaptak Székelyföldre a 3. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong kupára. A helyi hokisok erre az alkalomra vonattal tervezték az utazást Csíkszeredára. 2023. február 23-án este fél kilenckor gyülekeztek a játékosok és a szurkolók a berettyóújfalui vasútállomáson. A csapat tagjainak nem volt egyszerű a védőfelszereléssel megpakolt táskákkal felszállni és elhelyezkedni a helyjegyes szerelvényen.

2022. december 15-én tartotta a Báránd KSE évértékelő karácsonyi ünnepségét. Nagyszerű munkát végzett a csapat egész évben, ez abban a sikerben is megmutatkozott, hogy kis csapatunk 35. helyen zárta az országos ranglistát 108 csapat közül.

Köszönöm, hogy tagja vagy nagyszerű csapatunknak! Köszönöm a szülők és a támogatók egész éves segítségét!

Kívánok szívmelengető karácsonyt Mindenkinek!      

Berde László

evadzaro3evadzaro1

Az elmúlt hétvégéken több szenior úszóversenyt is rendeztek. Legutóbb Egerben rendezték meg a XVII. Bitskey Aladár Emlékversenyt. A Berettyó Cápák csapatát Lukács Dorina képviselte méghozzá méltó módon. 50-100m mell, 50-100m gyors és 50m hátúszáson is a dobogó 2. fokára állhatott így 5 db ezüstéremmel térhetett haza.

Ismételten nemzetközi kungfu szeminárium zajlott városunkban, a Pálfi István rendezvény csarnokban, Sijo Bagoly Tibor H.W.T.C.A elnök Magyar és európai főinstruktor, 9. fokozatú nagymester, Wah Ngai Wing Chun Kuen tengerentúli biztos vezetésével.

Taroltak a magyar versenyzők az Aquatlon Világbajnokságon. Az elit korosztályokban négyszer is magyar versenyzőnek szólt a himnusz a szlovákiai Samorinban megrendezett versenyen.

A juniorok között Kropkó Márta és Kropkó Márton arany, Nádas Romina ezüst, Papp Laura bronzérmes. Az U23-sok között Dobi Gergő arany, Peszleg Dominika ezüstérmes. A felnőttek és egyben az összetett versenyben, Dévay Márk világbajnok, Kropkó Márta második, Kropkó Márton a harmadik helyet szerezte meg. Gratulálunk! Teljes eredménylisták: https://triathlon.org/results/result/2022_world_triathlon_aquathlon_championships_samorin

Szombaton rendezték meg a 40. Lidl Balaton-átúszást, melyen a Berettyó Cápák csapatát Deákné Erdei Lívia és Csörsz Gergely képviselte. Líviának első átúszása volt, míg Gergely már második alkalommal teljesítette az 5,2km-es távot. Együtt úsztak, így mindketten 2 óra 7 perc alatt értek át Révfülöpről Balatonboglárra, ahol családjaik kitörő örömmel várták őket. Szép teljesítmény, gratulálunk az összes részvevőnek.

Csörsz Gergely állt rajthoz több számban a Berettyó Cápák csapatából. 100m pillangó, 100m hát, 200m mell, és 200m gyorsúszásban is korosztályában a másodikként csapott célba, így 4 ezüstéremmel gazdagodott.

Míg nemrégiben a XI. Fedett Pályás Szenior Úszó OB Kecskeméten került megrendezésre. Lukács Dorina egy személyben képviselte a berettyóújfalui úszóklubbot. Rendkívül erős mezőnyben két 6. hely mellett 50m mellúszásban az 5; míg 100m mellúszásban a 4. helyen végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában egy nemzetközi birkózó versenyt rendeztek a hétvégén. Nagyváradról érkezett hozzánk a Lupte Greco csapata, hogy összemérjék erejüket a berettyóújfalui, földesi, és bárándi gyerekekkel. Óvodás, kisiskolás és serdülő korosztály is képviseltette magát. Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője és Kurtán Mónika igazgatónő nyitotta meg a gálát, melyen közel 80 gyermek birkózott az érmekért.

A Berettyó Cápák Úszóegyesület megalakulása óta tervben volt, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is szerepet kapjanak az egyesület életében. Így az idén megalakítottuk az ifjúsági úszószakosztályunkat, melynek célja, hogy a térségben lévő gyerekeknek lehetőséget biztosítsunk az úszás megszerettetésére, elsajátítására.

2022. május 7-én rendezték meg Szentesen a 27. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák csapatát 3 fő képviselte. A versenyhelyszín érdekessége, hogy a szabadtéri medence 33 1/3m hosszúságú.

A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők Sápi Csaba Imre elnök mellett állnak ki. A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők hitvesztettként veszik tudomásul, hogy az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága négy fordulóval a bajnokságok vége előtt, azonnali hatállyal visszavonta Sápi Csaba Imre játékvezetői bizottság elnök megbízatását.

A koronavírus járvány miatt több versenyük is elmaradt, de idén végre újult erővel tudták elkezdeni a szezont. A Piruett berettyóújfalui táncosa szép sikereket értek el az eddigi versenyeken, ezeket az eredményeket Simonyi Kitty, az egyesület vezetője az alábbiakban foglalta össze.

2022. április 23-án rendezték meg a Diák leány országos birkózó bajnokságot Tatabányán. 150 fő érkezett az ország különböző pontjából, hogy megbirkózzanak egymással a lányok. A Báránd KSE csapata 7 fővel vett részt a versenyen. Egész nap izgalmas meccseket láthattunk, igazi amazonként küzdöttek a lányok. Így az eredmények sem maradtak el. Mind a  7 kislány pontszerző helyen zárta a  napot.

A hétvégén rendezték meg a XXIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák szép számban képviseltették magukat, a versenynek otthont adó békéscsabai Árpád uszodában.

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szeretettel vár a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület minden sportszerető érdeklődőt a XI. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong bajnokságunkra! A rendezvény ingyenes. Jöjjön és szurkoljon velünk a résztvevő csapatoknak! A rendezvényen a mindenkori járványügyi előírások betartására kérünk mindenkit!

A berettyóújfalui Wah Ngai Wing Tsun nagymester az alábbi örömteli hírt juttatta el szerkesztőségünkbe:
 
"A mai napon kaptam a megtisztelő hivatalos felkérést, a Guangdong Tartomány (Nemzeti) Wushu Szövetségétől amelyben felkértek arra, hogy legyek a tengerentúli biztosuk, és képviseljem Kína Guangdong tartományának Wushu Szövetségét, mint  Wah Ngai Wing Chun tengerentúli biztosa, Kína, Japán, Brazilia és a többi országokban. A megtisztelő felkérést tisztelettel elfogadtam. Köszönöm mesteremnek Sijo Leung Kwok Wah nagymesternek. Ezzel sikerült történelmet írni, ilyet még soha, senkinek nem kínáltak fel a kínai harcművészetekben.
 
Sijo Bagoly Tibor H.W.T.C.A elnök, magyar és európai főinstruktor 9. nagymesteri fokozat, a Guangdong Wushu Szövetségének tengerentúli képviselő biztosa. "
 
Sijo Bagoly Tibor04Sijo Bagoly Tibor05Sijo Bagoly Tibor01