artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Csörsz Gergely állt rajthoz több számban a Berettyó Cápák csapatából. 100m pillangó, 100m hát, 200m mell, és 200m gyorsúszásban is korosztályában a másodikként csapott célba, így 4 ezüstéremmel gazdagodott.

Míg nemrégiben a XI. Fedett Pályás Szenior Úszó OB Kecskeméten került megrendezésre. Lukács Dorina egy személyben képviselte a berettyóújfalui úszóklubbot. Rendkívül erős mezőnyben két 6. hely mellett 50m mellúszásban az 5; míg 100m mellúszásban a 4. helyen végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában egy nemzetközi birkózó versenyt rendeztek a hétvégén. Nagyváradról érkezett hozzánk a Lupte Greco csapata, hogy összemérjék erejüket a berettyóújfalui, földesi, és bárándi gyerekekkel. Óvodás, kisiskolás és serdülő korosztály is képviseltette magát. Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője és Kurtán Mónika igazgatónő nyitotta meg a gálát, melyen közel 80 gyermek birkózott az érmekért.

A Berettyó Cápák Úszóegyesület megalakulása óta tervben volt, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is szerepet kapjanak az egyesület életében. Így az idén megalakítottuk az ifjúsági úszószakosztályunkat, melynek célja, hogy a térségben lévő gyerekeknek lehetőséget biztosítsunk az úszás megszerettetésére, elsajátítására.

2022. május 7-én rendezték meg Szentesen a 27. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák csapatát 3 fő képviselte. A versenyhelyszín érdekessége, hogy a szabadtéri medence 33 1/3m hosszúságú.

A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők Sápi Csaba Imre elnök mellett állnak ki. A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők hitvesztettként veszik tudomásul, hogy az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága négy fordulóval a bajnokságok vége előtt, azonnali hatállyal visszavonta Sápi Csaba Imre játékvezetői bizottság elnök megbízatását.

A koronavírus járvány miatt több versenyük is elmaradt, de idén végre újult erővel tudták elkezdeni a szezont. A Piruett berettyóújfalui táncosa szép sikereket értek el az eddigi versenyeken, ezeket az eredményeket Simonyi Kitty, az egyesület vezetője az alábbiakban foglalta össze.

2022. április 23-án rendezték meg a Diák leány országos birkózó bajnokságot Tatabányán. 150 fő érkezett az ország különböző pontjából, hogy megbirkózzanak egymással a lányok. A Báránd KSE csapata 7 fővel vett részt a versenyen. Egész nap izgalmas meccseket láthattunk, igazi amazonként küzdöttek a lányok. Így az eredmények sem maradtak el. Mind a  7 kislány pontszerző helyen zárta a  napot.

A hétvégén rendezték meg a XXIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák szép számban képviseltették magukat, a versenynek otthont adó békéscsabai Árpád uszodában.

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szeretettel vár a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület minden sportszerető érdeklődőt a XI. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong bajnokságunkra! A rendezvény ingyenes. Jöjjön és szurkoljon velünk a résztvevő csapatoknak! A rendezvényen a mindenkori járványügyi előírások betartására kérünk mindenkit!

A berettyóújfalui Wah Ngai Wing Tsun nagymester az alábbi örömteli hírt juttatta el szerkesztőségünkbe:
 
"A mai napon kaptam a megtisztelő hivatalos felkérést, a Guangdong Tartomány (Nemzeti) Wushu Szövetségétől amelyben felkértek arra, hogy legyek a tengerentúli biztosuk, és képviseljem Kína Guangdong tartományának Wushu Szövetségét, mint  Wah Ngai Wing Chun tengerentúli biztosa, Kína, Japán, Brazilia és a többi országokban. A megtisztelő felkérést tisztelettel elfogadtam. Köszönöm mesteremnek Sijo Leung Kwok Wah nagymesternek. Ezzel sikerült történelmet írni, ilyet még soha, senkinek nem kínáltak fel a kínai harcművészetekben.
 
Sijo Bagoly Tibor H.W.T.C.A elnök, magyar és európai főinstruktor 9. nagymesteri fokozat, a Guangdong Wushu Szövetségének tengerentúli képviselő biztosa. "
 
Sijo Bagoly Tibor04Sijo Bagoly Tibor05Sijo Bagoly Tibor01
 
 

Várjuk a 2011 és 2014 között született lányokat és fiúkat.

A BMSE 2021. december 8-án 16 órától a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban várja a 2011 és 2014 között született lányokat és fiúkat! 

kézilabda plakát

 

Ahogyan ígértük, folytatjuk a Bagoly Tibor tanulóival készült interjúsorozatunkat, ez alkalommal egyik hölgy tanítványa, Dr. Bessenyei Emília válaszolt a kérdéseinkre.

A Magyar Birkózó Szövetség 100 éves fennállásának alkalmából elismerésben részesítette a sportág helyi támogatóit 2021. október 13-án a Polgármesteri Hivatal nagytermében. A rendezvényen részt vett Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok birkózó is. KÉPGALÉRIA

Örömmel fogadtuk a hírt Sijo Bagoly Tibortól - a világ egyetlen nem ázsiai Wah Ngai Wing Tsun nagymesterétől -, miszerint mestervizsgát tart városunkban, amelyre szerkesztőségünk is meghívást kapott.

Hétvégén rendezték meg az I. Hódmezővásárhelyi Rövidpályás Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Berettyó Cápák csapatát Csörsz Gergely és felesége Csörszné Török Anita képviselte a sportrendezvényen.

2021. szeptember 19-25. között Miskolcon rendezték meg a WUAP Világszervezet Erőemelő és Fekvenyomó Világbajnokságát. A világbajnokságon több mint 500 versenyző vett részt, köztük a Bihari Szabadidő és Sportegyesület 11 versenyzője. A 11 versenyző a magyar egyesületek között is rekordszámú győzelmet ért el és ezzel az ország legeredményesebb sportegyesülete lett a világbajnokságon.

A Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Városi-Körzeti Bajnokság a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésével, valamint a Megyei Diáksport Szövetség, Berettyóújfalui DSB szervezésében valósult meg 2021. szeptember 23-án Berettyóújfaluban, a Berettyó-gáton. - Kártikné Prágay Zsuzsanna atlétika szakág felelős beszámolója KÉPGALÉRIA

A Magyar Diáksport Szövetség 2021. 09. 23-án 10 órától Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Városi-körzeti bajnokságot szervez a Berettyó-gáton.

 A verseny célja:

  • a diákolimpia versenyrendszerében megrendezésre kerülő mezei futóverseny a futás, mint az egészséges életmód kialakításának egyik eleme, része legyen a diákok mozgáskultúrájának.
  • Versenyalkalom biztosítása, a diákok felkészültségének felmérése.
  • Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése.
  • A sportági képzés során az együttműködés, a fair play szellemiségének elmélyítése.
  • A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat, Berettyóújfalu városát, Hajdú-Bihar megyét diákversenyeken.

A verseny helyszíne:

Berettyóújfalu, Berettyó-gát

A verseny résztvevői:

Berettyóújfalui DSB körzetébe tanuló 9-18 éves ( II.-VI. korcsoportba tartozó) diákok.

Kártikné Prágay Zsuzsanna

Berettyóújfalui DSB atlétika szakág felelős