artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szeptember 16-án és 17-én rendezik meg a kerékpárosbarát hétvégét az idei évben először, amelyhez országszerte már többszáz szálláshely és vendéglátóhely csatlakozott különféle kedvezményekkel. A kerékpárosbarát hétvége ráadásul egybeesik az autómentes hétvégével is.

Érdemes a hétvégén autó helyett a kerékpárt választani: a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) kezdeményezése rengeteg programmal, kedvezménnyel és élménnyel várja az érdeklődőket. 

„Eddig több száz szolgáltató jelezte, hogy részt fog venni ezen a kétnapos eseményen és valamilyen kedvezményt biztosít a kerékpárosoknak. Van olyan szolgáltató, aki az első frissítőt ingyen kínálja a bicikliseknek, vannak szállásadók, akik 20-25 százalékos kedvezményt biztosítanak a bringával érkezőknek" – mondta el Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője. A kerékpárosoknak elég letöltenie az ingyenes Kerékpárosbarát alkalmazást a telefonjukra, és ha a térképen valamelyik szolgáltatónál százalékjelet találnak, akkor az valamilyen kedvezményt kínál a bringásoknak.

A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy ezen a hétvégén – ami egyébként épp egybeesik az autómentes hétvégével – minél többen pattanjanak nyeregbe és biciklizzenek a szabadban, ezzel is támogatva az egészséges életmódot és a két keréken történő kikapcsolódást. Az alkalmazás a tervezésben is segít, jelzi például az ivóvíz és pihenőpontokat is, illetve a 750 kerékpárosbarát szolgáltatót is.

A kerékpárosoknak a MAKETUSZ egy másik programot is ajánl a hétvégére. A Tekerj a zöldbe túrákat már több mint tíz útvonalon indítják, így aki szeretne, az szervezett keretek között is kerekezhet. Aki inkább egyedül, vagy barátokkal vágna bele a túrákba, azoknak játékkal készülnek a szervezők: az önállóan teljesíthető túrákat a szolgáltatóknál található QR kódok leolvasásával tudják teljesíteni.

Fotó: MAKETUSZ

You have no rights to post comments