artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 27. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Karfiolleves

Görögös csirkemell hasábburgonyával, kompót

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Folyamatosan nő azoknak a száma, akik a szabadidejükben szívesen pattannak kerékpárra, sőt tesznek akár többnapos kirándulásokat is két keréken. Az elmúlt években számos kerékpáros infrastrukturális- és szolgáltatásfejlesztés valósult meg országszerte, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a turisztikai és vendéglátó szolgáltatóknak a kevésbé frekventált őszi és tavaszi időszakokban is legyenek vendégeik. Reméljük hamarosan Berettyóújfalu és a bihari régió is vonzó turisztikai célponttá válik az aktív pihenést kedvelők körében.

A kerékpárosbarát minősítési rendszerről Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnökével beszélgetett a Trend FM Turizmus.com című műsorában Érczfalvi András műsorvezető.

A legfrissebb fejlesztések közé tartozik, hogy az egész Balaton térségre kiterjedő Balatonbike365 szolgáltatásegyüttes keretében idén ősszel két kerékpáros központ is megnyílt a tó partján, az első Balatonfüreden, a második Balatonföldváron. Még az idén átadják a harmadikat is, Keszthelyen. A BB365 szolgáltató pontok üzemeltetésében az MKSZ partnere a Balaton Bike Tour – mondta el a műsorban Princzinger Péter.

A biciklis vendégek ráadásul jól költenek, mivel jellemzően a tehetősebb emberek közé tartoznak, és a kerékpáron elférő poggyász méretéből is adódik, hogy a biciklista végig az útja alatt szolgáltatásokat vásárol. Megéri tehát felkészülni ennek a rétegnek a fogadására.Már egy ideje zajlik a kerékpárosbarát szolgáltatók országos hálózatba szervezése, ezt a munkát a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség végzi, és ez a szervezet működteti a kerékpárosbarát minősítési rendszert is, amelynek kritériumait a Magyar Kerékpáros Szövetséggel közösen dolgozták ki.

aktiv turizmus biharban02aktiv turizmus biharban03

A minősítést szálláshelyek, vendéglátóhelyek és attrakciók is megkaphatják, a rendszer létrehozásához külföldi példákat tanulmányoztak és adaptáltak a magyar viszonyokra. Princzinger Péter a műsorban arról is beszél, hogy milyen előnyei vannak annak, ha egy szolgáltató megszerzi a kerékpárosbarát védjegyet, és hogyan zajlik a minősítés.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA hallgatható meg.

You have no rights to post comments