artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Július 14-én rajtol Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Balatonfüredről. A mezőnyben a legújabb fejlesztésű katamaránok mellett a Balaton klasszikus hajói és a túravitorlások is rajthoz állnak.

Az eseményt bemutató, a balatonfüredi Anna Grand Hotelben tartott sajtótájékoztatón Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke úgy fogalmazott: a Balaton ünnepe egyben a vitorlázás ünnepe is, hiszen a mezőnyben a legújabb technika, a klasszikus hajócsodák és a szabadidős vitorlázás képviselői mérik össze tudásukat.

A regatta rajtpisztolya a hagyományoknak megfelelően csütörtökön reggel 9 órakor dördül el. A biztonsági előírásoknak megfelelően a katamaránok, és rohanógépek, valamint az egytestű hajók az idei esztendőben is külön szektorból rajtolnak a mintegy hat kilométer széles rajtvonalon.

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára hozzátette, a leggyorsabb hajók, a végső győzelemre legesélyesebb katamaránok már csütörtök délután, este befuthatnak a célba a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres táv megtétele után.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei esztendőben több külföldi egységet is vendégül láthatunk, amelyek a hazai vitorlázókkal mérik össze tudásukat. A csütörtöki rajt után is számos vízparti program és rendezvény, majd a szombati díjátadó ünnepség, és az azt követő utcabál várja az érdeklődőket" – fogalmazott a főtitkár.

A Kékszalag alapításától kezdve hagyomány, hogy a versenynek Balatonfüred városa ad otthont. Bóka István polgármester köszöntőjében kiemelte: Balatonfüred életében meghatározó a Kékszalag verseny, az elmúlt években a vitorlásverseny ideje alatt a városba érkező látogatók száma, valamint a vendégéjszakaszámok is rekordokat döntöttek. Füreden a közelmúltban nyitották meg hivatalosan a Balaton legújabb kikötőjét, a KékszalagPORT-ot, hamarosan pedig elkészül Balatonfüred legújabb sétánya is, mely szintúgy a tradicionális tókerülő nevét viseli majd – tette hozzá.

Zolnai György, a névadó főtámogató Raiffeisen Bank vezérigazgatója elmondta: közös az irány a fenntarthatóságban, az energiahatékonyságban, a digitalizációban, és ahogy a Kékszalag, a Raiffeisen Bank sem csak szavakban tesz az innovációkért. Immár harmadik éve segítik a Fifty-Fifty indulását és csapatát, továbbá hosszú ideje szponzorai a Spartacus VSE-nek és Majthényi-Domokos világbajnok párosnak.

kekszalag sajtotaj

Sajtótájékoztató az Anna Grand Hotelben

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A verseny autós partnere 2022-ben is az Audi. Zakariás Fruzsina, a cég márkaigazgatója arról beszélt, hogy a vitorlázáshoz hasonlóan az Audi számára kiemelt jelentőségű elektromos autózás is egy olyan fenntartható mobilitási formát képvisel, amely károsanyag-kibocsátás nélkül nyújtja a sebesség élvezetét. A versenyzők testközelből is találkozhatnak a jövő mobilitásával: az Audi Shuttle-nek köszönhetően a Kékszalagra nevezettek a legújabb modellekkel közlekedhetnek Balatonfűzfő és Tihany között.

A rendezvény központja idén is a Vitorlás tér, valamint a nagymóló. A Kékszalag támogatói, a sportághoz kapcsolódó aktivitásokkal, és újdonságokkal várják a városba látogatókat. A versenyt ezúttal is élőben közvetíti csütörtökön az M4 Sport televíziócsatorna.

Címlapfotó: 123rf.com

You have no rights to post comments