artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Szerencsére nem történt személyi sérülés az M4-es autópályán történt balesetben. Kellő körültekintéssel ez is elkerülhető lett volna.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi közlekedett személygépkocsijával az M4-es autópályán 2023. augusztus 23-án délután. A sofőr Berettyóújfalu felé haladt, amikor egy másik autó előzésébe kezdett. Nem megfelelően választotta meg a járműve sebességét, a nedves aszfalton megcsúszott, majd egy szalagkorlátnak és egy oszlopnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait: 

  • Esős időben történő vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra! 
  • Vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő!
  • Kerüljék az előzést, és vegyék fel a forgalom dinamikáját, még akkor is, ha azt esetleg lassúnak tartják! Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

        ... hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments