artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. november 10-én a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 1. emeleti nagytermében közmeghallgatást tartott. Első napirendi pontként a jelenlévők prezentáció keretében polgármesteri beszámolót hallgathattak meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében elnyert 1 milliárd 100 millió forintos támogatás felhasználásáról, az ebből megvalósuló beruhásokról, – amelyek korábbi cikkünkben részletesen megismerhetők – valamint a még folyamatban lévő pályázatok kapcsán érintett fejlesztésekről. A 2. napirendi pont keretében nyílt lehetőség a helyi közügyeket érintő kérdések, javaslatok megtárgyalására.

A prezentációt követően két lakossági észrevétel érkezett, Kinter Gyula piaci árus az iránt érdeklődött, hogy a felújítás során munkaterületnek nyilvánított rész helyett hol biztosítják majd az árusok helyét? A piac jelenlegi területkapacitásait kinőtte, annak bővítésére az ott értékesítők szerint szükség lenne, főképp az ünnep- és piacnapokon lehet ezt tapasztalni.

kozmeghallgatas02kozmeghallgatas09

A piacon árusítók nevében felajánlotta a kölcsönös együttműködést a probléma sikeres megoldása érdekében. Valamint felhívta a figyelmet, hogy a Millennium úti területfigyelő kamerák hónapok óta nem működnek, ez egy rendőrségi intézkedés során derült ki.

kozmeghallgatas03kozmeghallgatas05

Muraközi István elmondta, a napokban fognak egyeztetni a rendőrséggel és a polgárőrséggel, hogy a fürdőfejlesztési beruházás idejére a posta és a Népliget utca közötti szakaszon tudjanak helyet biztosítani a belső vásározók számára. A további lehetőségeket még vizsgálják és egyeztetni fognak a kereskedőkkel. A kamerákkal kapcsolatos észrevétel a rendőrség munkatársaival együttműködve kivizsgálásra kerül.

kozmeghallgatas04kozmeghallgatas06

Gyüge László a Péterszegi úti lakótelep ügyében szólalt fel. Az ottlakók nevében kérte, hogy a tervezett munkálatok elkezdése előtt egy helyszíni szakmai konzultációt folytassanak le a lakókkal közösen, hogy megismerhessék a terv részleteit és az igények figyelembevételével mindenki számára öröm legyen ez a felújítás.

kozmeghallgatas08kozmeghallgatas06

Muraközi István polgármester támogatta a javaslatot és kérte, hogy az egyeztetés során minél több lakó legyen jelen, mert a többség véleménye fog majd dönteni.

A közmeghallgatás IDE kattintva újranézhető.

kozmeghallgatas10kozmeghallgatas11

 

You have no rights to post comments