artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„Elsősorban tűzoltó vagyok, másodsorban autóversenyző” vallja magáról szerényen Bacsa Tamás tűzoltó törzsőrmester, aki idén feltette Berettyóújfalut a képzeletbeli országos rally térképre. A berettyóújfalui versenyző csapatával 2018-ban két kategóriában is bajnok lett az úgynevezett P/12 1600 cm3 alattiban valamint a Lada kupa legjobbjai címet is hazavihette.

Szereti az izgalmat, ahogy ő fogalmaz az „adrenalin fröccsöt” ez vezette a hivatásához és a rallyhoz is. Talán nem nehéz kitalálni Tamásnak gépjárművezető a beosztása a tűzoltóságon, munkaközben azonban jóval nyugodtabban vezet. A tűzoltás mellett, csak az autóversenynek él évek óta. Korábban navigátorként már versenyzett első osztályban, de szíve visszahúzta a kormány mögé.

A fiatal versenyző szabadidejében erőnléti edzésekkel tartja fitten magát, amely a hivatásához és a rallyhoz is nagyon fontos. Minden futamon a legjobb formában akar lenni, hiszen az autóverseny is nagy állóképességet igényel. Természeten sok energiát fordít az autó karbantartására is, aminek már nevet is adott. „Speedy”-vel a futamok előtti hetekben gyakorol többet. Most viszont egy picit pihenni fog, hiszen lezárult a 2018 rally idény. Tamás az év versenyeiről is szívesen beszámolt, többek között a Mecsekben rendezett augusztusi Baranya kupáról, ahol először tették le névjegyüket csapatával. A záró, nyíregyházi futam pedig különösen fontos volt neki, hiszen egy európai színvonalú pályán vezethetett „Speedy”-vel.

A cél az élmezőnyben versenyezni, Magyarország legjobbjai ellen. Nehezebb pályákon szintet lépni az első osztályba. Ehhez rengeteg gyakorlás kell, és támogató Tamásnak.

Bacsa Tamás 01

You have no rights to post comments