artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Lendület Sport és Szabadidő Egyesület jégkorongosai ebben az évben is meghívást kaptak Székelyföldre a 3. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong kupára. A helyi hokisok erre az alkalomra vonattal tervezték az utazást Csíkszeredára. 2023. február 23-án este fél kilenckor gyülekeztek a játékosok és a szurkolók a berettyóújfalui vasútállomáson. A csapat tagjainak nem volt egyszerű a védőfelszereléssel megpakolt táskákkal felszállni és elhelyezkedni a helyjegyes szerelvényen.

Megvirradt mire a csíkszeredai vasútállomásra befutott a vonat. A Hógolyók csapat tagjai baráti szeretettel üdvözölték városunk hokicsapatának játékosait. A szállodához érve mindenki elfoglalta szobáját és megpróbálta kipihenni a több mint 10 órás utazás fáradalmait. A házgazdák délután megvendégelték a Berettyóújfaluiakat, akik jó étvággyal fogyasztották el a puliszka körettel elkészült finom pörköltet. Mindenki izgatottan várta, hogy megvirradjon, mivel szombat reggel kezdődtek el a mérkőzések.

Harmadik hogolyok kupa csikszereda 07Harmadik hogolyok kupa csikszereda 05

A Csíkszeredai Hógolyók csapat tagjai személykocsikkal szállították Berettyóújfalu játékosait és a sportfelszereléseket a mérkőzések helyszínére. A Csíkkarcfalván megépült Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Magyar kormány hathatós segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Az akadémia az egész Székelyföldre kiterjed. Az intézménynek rendkívül fontos célja a nemzeti öntudat megerősítése és az otthonmaradásra való biztatás.

A csarnokban elkészült a napi program, az első mérkőzést Berettyóújfalu és Szarvas játszotta.

Harmadik hogolyok kupa csikszereda 08

A játék hevében megkérdeztük a résztvevő csapatok néhány játékosát.

Toma Dániel a Hógolyók Egyesület elnöke elmondta, örül annak, hogy a harmadik alkalommal megrendezett hoki tornájukra már másodjára érkeztek csapatok Magyarországról. Berettyóújfaluból, Derecskéről, Püspökladányból és Szarvasról. A berettyóújfaluiakkal meglévő barátságnak az az alapja, hogy tiszta szívű emberekkel van kapcsolatuk, a jégkorong csak egy ok, ezért is tartják meg az amatőr  bajnokságot, hogy találkozhassanak. Győzni szeretnének, de nem minden áron. Csapattársaival együtt úgy vallják, hogy számukra a jégkorongozás egy szentély, olyan mint a vallás.

Harmadik hogolyok kupa csikszereda 02

Mayer András a Berettyóújfaluiak tisztes helytállásában bízott.

Marczin Zsolt hangsúlyozta, hogy a győzelem csak hab a tortán. Maga a játékszeretet, meg az, hogy jelen vannak a tornán, mindennél többet jelent számára. Felemelő érzés, hogy fiával együtt terelheti a korongot a jégen. Mindenkinek azt kívánja, hogy legyen ilyen örömteli érzés bírtokosa.

Kopacz Zsolt a Csíkszeredai Hógolyók játékosa elmondta, hogy ettől a játéknaptól elsősorban ő is a barátságot, szórakozást várja. Játékostársai és számára is nem az a lényeg , hogy ki nyer, ki nem nyer. Van utánpótlás a családban és nemsokára el jön az ideje , hogy fiával együtt hasíthatja a jeget .

Kohut Pál a Szarvasi Jégkorong S.E. elnöke örömmel mondta el, hogy van egy jégpályájuk, ami novembertől áprilisig lehetőséget biztosít az utánpótlás csapatainak (u.10 és az u. 16), melyek a magyar bajnoki rendszerben szerepelnek. A tornára felnőtt baráti társasággal jöttek.

Szalontai Árpád a derecskeiek csapatkapitánya játékostársaival címvédőként érkeztek. Mint mondta, jól kezdték a játékot, egy győzelem után a házigazdáktól kikaptak, így veszélybe került az első helyük.

Harmadik hogolyok kupa csikszereda 01Harmadik hogolyok kupa csikszereda 03

Az utolsó összecsapás után az eredményhirdetésre került sor. A résztvevők felsorakoztak a jégen és Toma Dániel ismertette a helyezéseket. Elsőként a Püspökladányi csapatkapitány nyakába akasztották a negyedik helyezésért járó érmet. Ezt követően Berettyóújfalu következett szintén negyedik helyezéssel. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Szarvasiak léphettek. A címvédő Derecske ezen a tornán a második helyen végzett.

A házigazdák a legjobb eredményt érték el, az érmek mellett büszkén emelhették magasba a trófeát, a kupát, ami hazatért Csíkszeredába.

Harmadik hogolyok kupa csikszereda 04

Toma Dániel a Csíkszeredai Hógolyók Egyesület elnöke elmondta, hogy a tornán volt kemény játék is, de örömét fejezte ki azért, hogy mindenki sérülésmentesen térhet haza szeretteihez. Bízik abban, hogy ez a hagyomány továbbra is folytatódni fog. Megköszönte mindazok önzetlen segítségét, akik részt vettek ennek a nagyszerű tornának megvalósulásában.

A játéknap egy finom vacsora elfogyasztásával, ezt követően pedig zenés mulatsággal ért véget.

Fotó, videó: id. Kari Sándor

You have no rights to post comments