artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A 2020/2021-es tanévben, a Központi Statisztikai Hivatal immár 7. alkalommal rendezte meg STAT WARS elnevezésű, országos versenyét. Iskolánkból 3 csapat indult a megmérettetésen, amelynek országos döntőjébe – a 2 online forduló eredményei alapján – KikészítŐk nevű csapatunk jutott be.

A járványhelyzet sajnálatos alakulása miatt a döntő lebonyolítására is online került sor, 2021. február 17-én. A szervezők által összeállított 2,5 órás megmérettetés tartalmas feladatokat vonultatott fel, amelyeken tanulóinknak a népszámlálással kapcsolatos tudásukról, illetve a módszertanok ismeretéről kellett számot adniuk. Szoros versenyben KikészítŐink, hajszálnyival lemaradva a dobogóról, a 4. helyen végeztek. (Csapattagok: Árgyelán Boglárka és Major Adrienn 11.D, Fábián Krisztina Boglárka és Szabó Vivien 13.P osztályos tanulók, felkészítő tanáruk: Szabóné Fábián Henriett)

A 4. helyezés mellett a döntőre készített, a 2021-re tervezett, de a koronavírus járvány miatt 2022-ben lebonyolításra kerülő népszámlálás fontosságáról szóló verses-animációs kisfilmükkel különdíjat nyertek.

A feladatmegoldásokkal töltött idő alatt a csapatagok annyira összekovácsolódtak, hogy úgy döntöttek, hogy a jövőben is szívesen versenyeznek együtt.

IMG 1312IMG 1309

Tanulóink a versenynek köszönhetően még inkább megszerették a statisztika tantárgyat.

Az alábbiakban az ő véleményüket olvashatjátok:

Árgyelán Boglárka: „Felkészítő tanárunk szerettette meg velünk a statisztikát, amely most még jobban a kedvencünkké vált. Emellett arra is rájöttünk, hogy mennyire fontos ismernünk az egyes mutatószámok tartalmát, ráadásul az is nagyon érdekes, hogy a mindennapi életben is mennyi mindent lehet elemezni és vizsgálni.”

Major Adrienn: „Én eddig is szerettem a statisztikát, de most, hogy órán kívül is tanultam, még jobban megszerettem. A versenyen olyan feladatokat oldhattam meg, amiket még sosem csináltam. Igazi kihívás volt számomra, de megérte! Ezért köszönöm a felkészítő tanáromnak, hogy részt vehettem a versenyen!

Fábián Krisztina Boglárka: „Kellemes csalódás, hogy az egyetemen tanuló ismerőseim óva intése ellenére mégis azt kell mondjam, hogy az egyik kedvenc tantárgyammá vált a statisztika, amit mások olyan nehéznek és bonyolultnak látnak.”

You have no rights to post comments