artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 8. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Sokmagvas rántott jércemell petrezselymes, vajas burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. október 26-án került megrendezésre második alkalommal a Csibetábor az Arany János Gimnáziumban. KÉPGALÉRIA

Nagy Ilona Éva tanárnő, Diák Önkormányzat vezető, Benkő Bence, a Diák Önkormányzat elnöke és Boros Eszter Diák Önkormányzati tag szervezésével nagyjából 60 nyolcadikos vehetett részt a kreatív programokban. Kilenc csapatba kerültek a diákok, minden csapatot egy, vagy két gimnáziumi tanuló vezetett. A főcsibék száma 30 fő volt.

A kiscsibék 7 helyszínen tesztelték tudásukat vagy hagyatkoztak egymásra.  Az első helyszín nem más volt, mint Arany János szobra az iskola előtt, ahol szappanbuborékokat kellett egy ceruzával kipukkasztani.

A második helyszín a Vass Jenő Bölcsőde. A gyerekek kaptak egy-egy matematikai egyenletet, amit nem nézhettek meg. A homlokukhoz kellett rakniuk és a társuknak meg kellett oldaniuk, majd sorrendbe állniuk.

A harmadik állomás a Sinka István utcán lévő két híd volt. Itt a csapatoknak tíz labdával kellett célba dobniuk egy vödörbe.

Csibetábor az Aranyban 05Csibetábor az Aranyban 10

A negyedik feladathoz a gimnázium kis pályáját jelölték ki. A csapatoknak két labdával kellett tekézniük és annyi palackot feldönteniük, amennyit csak tudtak.

Az ötödik helyszín a gimnázium nagy pályája volt. A csapatokból egy embernek bekötötték a szemét és másfél perc alatt tíz kis gumilabdát kellett megtalálnia, a csapat többi tagjának pedig irányítania kellett anélkül, hogy hozzáérnének.

A hatodik állomáson magyarra lefordított dalokat kellett felismerni. A helyszín az iskola díszudvara volt.

A hetedik feladatot az aulában kellett teljesíteni. A csapat miden tagjának lapokat kellett felfordítania ceruzák és vonalzók használatával.

A napnak korántsem volt vége. Ezután következett a tánctanítás: nem mást tanítottak be, mint a macarena táncot, amiről az Arany híres és amit minden év elején az elsősök előadnak.

Csibetábor az Aranyban 20Csibetábor az Aranyban 40

A tánctanítás után következett a karaokézás, ami a vetélkedőbe is beleszámított pontozásilag. Minden csapat elvonult és telefonon kerestek egy zeneszámot, amit megtanultak és előadtak. Látván, ahogy a nyolcadikosok élvezik az éneklést, a csoportvezetők is összeálltak és előadtak egy számot.

Utána mindenki leült pihenni és ízletes házi kenyérlángossal pótolhatták a feladatok során elhasznált rengeteg energiát.

Ezt követte a vetélkedő, ami sok érdekes és elgondolkodtató feladatot tartalmazott. Majd a szervezők összesítettek és kiosztották az okleveleket.

Kint a díszudvaron még várta a diáksereget a Bajnóca Néptánc Együttes által szervezett táncház, ahol a táncosokkal közösen remekül érezték magukat.

A „csibék” saját elmondásuk szerint nagyon élvezték az egynapos tábort és kedvet kaptak ahhoz is, hogy jövőre igazi „aranyos” diákok legyenek majd.

You have no rights to post comments