artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Újra becsengettek a BSZC Arany János Gimnáziumában és Szakgimnáziumában. A tanévnyitó ünnepségen több, mint 600 nappali tagozatos diák várta, hogy Szűcsné Csontos Katalin megnyissa a 2018-2019-es tanévet. KÉPGALÉRIA

Tagintézményvezető-helyettes asszony ünnepi beszédében köszöntötte az új kilencedikes tanulókat, akik kiállták a verébavató bátorságot és ügyességet kívánó próbáját és hivatalosan is „Aranyos” diákokká váltak. A verébavató fénypontjaként átvették az iskolai sálat, illetve nyakkendőt és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum ajándékát, a kilencedikesek számára készített színes kis könyvet, amelyből jobban megismerhetik a BSZC családjába tartozó tagintézményeket.

Tagintézményvezető-helyettes asszony felelevenítette a 79 napos nyári szünet történéseit. Mintegy 2,5 millió forintot költhettek a Centrum jóvoltából karbantartásra, az iskolaudvar és a belső terek szépítésére, az új igények kielégítését szolgáló tantermek átalakítására.

Több benyújtott pályázatnak is eldőlt a sorsa. Az új tanévben 1,5 millió forintot költhetnek természettudományos tehetséggondozásra, 10 millió forint fogja fedezni 20 diák három hetes prágai gyakorlatát, 30 tanuló ingyen látogathatja meg a budapesti Sziklakórházat és Atombunkert, európai uniós forrásból több millió forint jut fejlesztésre, korrepetálásokra, szakkörökre, kirándulásokra, informatikai és sporteszközökre, közösségi terek kialakítására.

Tanévnyitó az Aranyban 2018 04Tanévnyitó az Aranyban 2018 10

Néhány tanuló nemzetközi és hazai táborokban vett részt. Három humán tagozatos diáklány 2018 júliusában a VII. Hajdúböszörményi Írótáborban töltött néhány napot, ahol kortárs írók, költők vezették be őket az írás rejtelmeibe. A baráti hangulatú szemináriumokat koncertek, könyvbemutatók követték.  Mindenki saját művel és élményekkel a tarsolyában térhetett haza.

Június 17. és 23. között 7 diáknak lehetősége nyílt az Erasmus+ programon belül részt venni egy nemzetközi táborban Szlovákiában, Nagykaposon. Az IFuture projektben dolgoztak együtt szlovák, ukrán lengyel, cseh, török fiatalokkal. Sok érdekességet tudtak meg a zöld energiáról és annak előnyeiről. Kikapcsolódásként meglátogattak egy passzív házat, a bélyi kastélyt és a sárospataki várat is, a nemzetközi estek során pedig megismerkedtek egymás kultúrájával, tradícionális ételeivel. Rengeteg élménnyel és szókinccsel gazdagodtak.

Tanévnyitó az Aranyban 2018 14Tanévnyitó az Aranyban 2018 16

Két biológia-kémia tagozatos tanuló sikeresen pályázott a Debreceni Egyetem természettudományos táborába, ahol bekapcsolódtak az egyetemi oktatók jelenleg folyó kutatásaiba. Az 5 napos tábor záró eseménye az eredmények prezentálása volt. A közös munka jó hangulatban folyt, amelyet az esti lazító programok csak tovább fokoztak.

A pedagógusok sem unatkoztak, tizenhatan továbbképzéseken vettek részt az intézmény szellemi tőkéjét gyarapítva.

Tagintézményvezető-helyettes asszony Franklin Delano Roosevelt szavaival nyitotta meg a 2018-2019-es tanévet, amely egyben összefoglalja az intézmény hitvallását.

„ Nem építhetjük mindig a jövőt az ifjúságnak, de építhetjük az ifjúságot a jövőnek.”

You have no rights to post comments