artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. szeptember 3-án rendezték meg a Verébavatót az Arany János Gimnáziumban. KÉPGALÉRIA

A kilencedikesek osztályukkal és osztályfőnökeikkel oldották meg a feladatokat 6 állomáson keresztül.

Az állomásokon a következőek voltak a feladatok:

  • 1. Rizsszámlálás. Az osztályok kaptak egy-egy marék rizs, amit meg kellett számolniuk. Miközben számolták, a szervezők zenét kapcsoltak, miután a diákok megszámolták a rizsszemeket, ki kellett találniuk, mi volt a szám címe.
  • 2. Almahalászat. Osztályonként egy embernek egy vízzel teli vödörből kellett kihalásznia annyi almát 1 perc alatt, amennyit csak tudott. A kezeit azonban nem használhatta.
  • 3. Labdabújtatás. Az osztályokból 20 embernek kellett egymással szemben két sorban megállnia. A labdát át kellett bújtatni egymás pólója alatt, kezdve alul és a nyaknál kihúzni. Ezt a lehető legrövidebb idő alatt kellett teljesíteni.
  • 4. A negyedik feladatot vízipisztoly használatával kellett megoldani. A gyerekek műanyag poharakra lőttek, amennyit sikeresen ledöntöttek, annyi pontot kaptak.
  • 5. Toronyépítés. Az osztályokból egy embernek kellett tornyot építenie a műanyag poharakból. 1 perc állt a rendelkezésükre, az idő leteltével amennyi pohár az asztalon volt, annyi pont járt az osztálynak.

Verébavató 2018 10 Verébavató 2018 03

Az utolsó feladat előtt a kilencedikesek letették az esküt, és előadták a macarena táncot, amit ott helyben, vagy a verébtáborban tanultak meg. Két osztályfőnök is beállt a táncoló diákok közé. Az utolsó feladat a balloon quiz volt. Minden osztályból kiültettek egy- egy embert. Kérdések feltevése után, aki tudta a választ, egy lufit kellett kidurrantani a fejükön. Ha jó volt a válasz, akkor kaptak egy pontot, ha nem, akkor lelocsolták őket vízzel.

A rendezvény végén a fiúk megkapták az iskola nyakkendőjét, a lányok pedig az iskola sálját. Lezárásképpen az az osztály, amelyiknek a legtöbb pontja volt, megkapta a fődíjat, ami egy csoki torta volt. Idén ez az osztály Major-Pucsok Albert tanár úr kilencedikes sportosztálya volt.

You have no rights to post comments