artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Negyedik alkalommal rendezték meg az Egészséghetet az Arany János Gimnáziumban. KÉPGALÉRIA

Az eseménysorozatot alapos előkészületek előzték meg. Az Egészséghét keretében a diákok részt vettek szexuális felvilágosításon, vagy arról tudhattak meg többet, hogyan kezelhetik a stresszt, de volt előadás a káros szenvedélyekről, függőségekről, szenvedélybetegségekről és a nemi úton terjedő betegségekről.

Azonban a Diákönkormányzatot vezető tanárnő, Nagy Ilona Éva sem pihent. Diákok sorát szervezte be a várva várt pénteki egészségnapra. A legtöbb résztvevő különböző élelmiszereket hozott, de volt, aki ott, az iskolában sütött valami frisset és finomat. Sőt néhány tanárunk házi kenyeret hozott. Itt is jelen voltak a védőnők, akik a héten az előadásokat tartották.

Egészséghét az Aranyban 06Egészséghét az Aranyban 12

A pénteki nap volt a legmozgalmasabb. A szünetekben nagy volt a mozgás. Rengeteg ételt hoztak a gyerekek. Többek között volt, aki házi tejet, vagy házi mézet, esetleg otthon termett zöldséget, vagy gyümölcsöt hozott. A szünetekben a diáksereg és a tanárok is egyaránt fogyasztották a házias termékeket.

A szünetekben előadásokkal is szórakoztatták a tömeget. Volt mazsorett, hastánc és zumbázás is. Az utóbbiba be lehetett kapcsolódni és sokan meg is tették. Az egész rendezvény délig tartott.

Egészséghét az Aranyban 21Egészséghét az Aranyban 29

Azonban néhány ’Aranyos diáknak’ nem ért véget a nap. Négyen közülük ugyanis Nagy Ilona Éva tanárnő vezetésével szerveztek egy kis meglepetés összejövetelt a helyi cukorbeteg, vagy lisztérzékeny gyerekeknek. Mikulás csomagokat állítottak nekik össze cukor, illetve gluténmentes termékekből.  A négy tanuló beöltözött krampusznak, manónak, rénszarvasnak és Mikulásnak. A gyerekek széles mosollyal és énekléssel fogadták őket. Boldogan bontották ki a csomagokat a szülőkkel. A megkérdezett szülők azt mondták, hogy nagyon szép gesztus volt és hogy a gyerekek nagyon örültek a meglepetésnek.

Összességében a rendezvénysorozat meglehetősen sok diákot és felnőttet mozgatott meg, az előadások pedig hasznosak és érdekesek voltak.

You have no rights to post comments