artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az egész világot meghódító és hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő, éjjelt nappallá tévő kulturális fesztivál a Múzeumok Éjszakája. A rendezvény népszerűségének titka abban rejlik, hogy e varázslatos estén a múzeumok rendkívüli módon, záróra után tárják ki kapuikat. Magyarországon a Szent Iván éjhez kötötték az eseményt, az év legrövidebb éjszakáját választotta a szakma e különleges program megvalósítására. KÉPGALÉRIA

A Bihari Múzeum 2005 óta minden évben megrendezi a Múzeumok Éjszakáját, amikor az érdeklődők bekapcsolódhatnak egy érdekes tematikus élményprogramba, melyet idén június 24-én Szent Iván napján rendeztek meg.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „A szépség és a reklám” című vándorkiállításának június 22-e óta a Bihari Múzeum ad otthont, így a rendezvény során megismerkedhettünk a női szépség korokon átívelő változásaival a kiállításon, divatbemutatókon és előadásokon keresztül. Elevenítsük fel azokat a programokat, amelyen részt vehettek az érdeklődök. 16 órától a Mamma Mia! filmet tekinthettük meg a Makk Kálmán Moziban, az est folyamán nemezből divatékszerek készítésére volt lehetőség. 18 órától Muraközi István polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Múzeumok Éjszakája 2017 01Múzeumok Éjszakája 2017 22

A múzeum előadótermében is folyamatosan zajlottak a programok. Lacfi Ágnes stílustanácsadó három előadást is tartott az est folyamán, melyekből megtudhattuk mitől ragyog a nő? A 21 órakor kezdődő előadásából pedig a mai kor öltözködési szabályaiba tekinthettünk be, végül a színeknek az öltözködésben betöltött szerepét is megismerhettük.

Az est folyamán a fotószínházban a ’20-as, ’30-as évek hangulatát idéző fotót készíthettünk, amihez korhű ruhát, sminket, frizurát is biztosítottak a rendezvény szervezői.

Múzeumok Éjszakája 2017 03Múzeumok Éjszakája 2017 04

Az éjszaka egyik várva várt eseménye a 20 órakor kezdődő Fele sem igaz! vetélkedő volt, ahol a csapatok a divat és a szépségápolás témájában tehették próbára tudásukat és szerencséjüket. A vetélkedő után minden csapat nyereménnyel és új ismeretekkel is gazdagodott, sőt a legszerencsésebb csapat egy görögországi szállásfoglalás birtokosa lett.

A Múzeum udvarán színpadi programok és divatbemutató is várta az érdeklődőket, amelyen környékbeli települések népi iparművészei, viseletkészítői mutatták be, hogyan lehet megjeleníteni hagyományos népi díszítőmotívumokat modern ruhákon. Így az est folyamán bemutatásra kerültek Marczin Vanda szűrrátétkészítő, Gyönyörűné Erdei Judit szűrrátétkészítő, népi iparművész, Kormányos Lászlóné népi iparművész munkái. A Furtai Önkormányzat és a Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület furtai motívumokkal díszített bemutatóját követően a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum nádudvari iskolájának, a Népi Kézműves Szakközépiskola szövő tanulóinak bemutatója zárta a sort.

Múzeumok Éjszakája 2017 07Múzeumok Éjszakája 2017 32

A színpadot a Komádi Színjátszó Kompánia elődadói vették birtokba, akik A tök és a csikó” című népmesét adták elő. A rendezvény ideje alatt a Diabétesz Egyesület sátrában az egészséges életmódra vonatkozó információkat szerezhettek és különböző egészségügyi kérdésekre kaphattak választ az jelentkezők, de a helyszínen lehetőség volt vérnyomás- és vércukorszint mérésre is.

You have no rights to post comments