artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2023. január 31-én egy hónapra elrendelte annak a három férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akikkel szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás. A bíróság megállapítása szerint a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség indítványa megalapozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a négy gyanúsított 2023. január 26-án közösen italozott a Hajdú-Bihar vármegyei Furtán, majd elhatározták, hogy átmennek a pár házzal odébb lakó sértetthez, akitől a nyugdíját akarták megszerezni. A késő esti órákban a gyanúsítottak megjelentek a férfi lakóházánál, majd a házból kilépő sértettet azonnal bántalmazni kezdték. A sértett ennek hatására a földre került, azonban a támadók tovább folytatták az ütlegelést. A gyanúsítottak a magatehetetlen, még életjeleket adó férfit bevitték a lakóházba, ahol tovább bántalmazták, közben készpénz után kutattak. A gyanúsítottak 38.000 forintot találtak, amit magukhoz vettek, majd az ingatlant elhagyták. A rendőrség a bejelentéstől számítva 24 órán belül a négy gyanúsítottat elfogta és bűnügyi őrizetbe vette.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, a legsúlyosabban bűntetendő élet elleni bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig vagy akár életfogytig is terjedhet. A kiszabható szabadságvesztésre is tekintettel fennáll a gyanúsítottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetni arra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást meghiúsítanák, megnehezítenék. A gyanúsítottak tárgyi bizonyítási eszközt is megsemmisítettek, továbbá az egyik gyanúsított veressél fenyegette meg az egyik tanút arra az esetre, ha a nyomozó hatóságnak bármilyen információt szolgáltatna.

A 48 éves férfi büntetett előéletű, a vele szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés 2 éves próbaideje csak pár hónapja telt le, míg a 20 éves férfi büntetlen előéletű, azonban ellene két büntetőeljárás van folyamatban. Az ő kettejük esetében a bűnismétlés veszélyét is megállapította a bíróság. Másik két társuk büntetlen előéletű.

A bíróság végzése ellen nem jelentettek be fellebbezést.

You have no rights to post comments