artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék 2023. január 11-én nyilvános ülésen hirdetett határozatot annak a letartóztatásban lévő férfinak a büntetőügyében, aki megöléssel fenyegette a rendőröket Hajdú-Bihar vármegyében.

A másodfokú bíróság a Berettyóújfalui Járásbíróság ítéletét helybenhagyta. A járásbíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 2 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A döntés jogerőre emelkedett.

A vádlott vonatkozásában a bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A jogerős ítéleti tényállás szerint 2022. január 29-én 16 óra 50 perc körül a vádlott házastársának segélyhívására érkeztek meg a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz. A járőrök a vádlottat igazoltatni akarták, ő azonban ittas állapotban nem volt hajlandó alávetni magát az intézkedésnek. A férfi az egyik rendőrt azzal fenyegette, hogy ha beteszi a lábát az ingatlan területére, akkor megöli őt és le fogja fejezni. A helyszínre megerősítő erők érkeztek, akiket a vádlott ugyanilyen módon fenyegetett. A rendőrök előtt ismert volt, hogy a vádlott korábban egy karddal súlyosan megsebesített egy személyt, ezért fokozott óvatossággal jártak el. A férfi hozzávetőleg egy órán keresztül tudta megakadályozni a rendőri intézkedést, végül az egyenruhások az ellenállását megtörték, majd testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, akit megbilincseltek és előállítottak az illetékes rendőrkapitányságra.

A Debreceni Törvényszék büntetőtanácsa a büntetés mértékének meghatározásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő, megbánó jellegű vallomást tett, utóbb az eljáró rendőröktől bocsánatot kért. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt büntetve, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és ittas állapotban követte el.

Az ítélet jogerős.

You have no rights to post comments