artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a megváltozott út-, és látási viszonyokat a közlekedésük során. A helyszínelőket riasztották 2023. január 9-én 18 óra körül Debrecenben. A bejelentés szerint az Egyetem sugárúton elgázoltak egy nőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd mentőt hívtak a sérülthöz.

Nem sokkal később, 22 óra 30 perc körül, újabb gázolás történt, a Mester utcában ütöttek el egy gyalogosan közlekedő nőt. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek a balesetek következtében és az elsődleges vizsgálatok alapján szabályosan, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akartak átkelni az úttesten.

gyalogosgazolas02

Az utóbbi napok esős és változékony időjárása többször megnehezítette a közlekedést Hajdú-Bihar vármegyében is. A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében meg kell tanulnunk időben felismerni az útburkolat minőségének és a látási viszonyoknak változásait.

A KRESZ előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak, ez alól a rossz látási viszonyok sem mentesítik őket.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

You have no rights to post comments