artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az árkülönbségek továbbra is jelentősek a hazai ingatlanpiacon, különösen igaz ez a vidéki és a fővárosi ingatlanok között. Viszont, aki Berettyóújfaluban vagy a környéken keres ingatlant, meglepő árkülönbségeket is találhat a Hajdú-Bihar megyei ingatlankínálatban. Nem mindegy ugyanis, hogy a megyeszékhelyünkről, egy kisebb városról, vagy esetlegesen egy faluról van szó. Emellett fontos tényező lehet még az ingatlan állapota, alapterülete, az adott településen belüli elhelyezkedése és még számos tényező.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a berettyói házak idén nyáron megállás nélkül drágultak. Most annak járunk utána, hogy Berettyóújfaluban és a környező nagyobb lélekszámú településeken milyen átlagáron kínálják eladásra az ingatlanokat, valamint megnézzük, hogy ezek alapján mire számíthatnak a vevők. Az összehasonlításunk alapjául pedig az Ingatlannet.hu átlagos négyzetméter árakra vonatkozó szeptemberi statisztikája fog szolgálni.

Minden bizonnyal a megyeszékhely a legdrágább

Ha a Cívisváros területén akarnánk ingatlant vásárolni igen mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni, ugyanis Debrecen nem csak megyei szinten, hanem országosan is drágának bizonyul manapság. A legnagyobb összegeket a debreceni téglalakásokért kell kifizetni, hiszen azok átlagos árfekvése a szeptemberi hónapban majdnem elérte az 550 ezer forintos négyzetméter árat. A panellakások ára sem elhanyagolható, azokat ugyanis közel 440 ezer Ft/m2-es áron kínálják eladásra a tulajdonosok. A legolcsóbb négyzetméter árral már régóta a családi házak rendelkeznek a városban, hiszen azokat átlagosan 370 ezer Ft/m2-ért hirdetik mostanában.

Hajdúszoboszlón sem olcsók az ingatlanok

A népszerű fürdővárosban igen drágán kínálják a lakóingatlanokat eladásra. Téglalakást körülbelül 490 ezer Ft/m2-ért vásárolhatunk Hajdúszoboszló területén. Panellakást és családi házat viszont már 290-330 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagáron is kínálnak számunkra a tulajdonosok.

Megéri Berettyóújfalun ingatlant vásárolni?

A megfigyelt nagyvárosokhoz – Debrecenhez és Hajdúszoboszlóhoz - képest Berettyóújfalun jóval olcsóbban is találhatunk magunknak ingatlant. Annak ellenére, hogy csupán 40 km-re helyezkednek el egymástól egy 100m2-es alapterületű családi házat a megyeszékhelyhez viszonyítva akár 16 millió forinttal olcsóbban is megvásárolhatunk itt.

Berettyóújfaluban legolcsóbban a téglalakásokat kínálják, méghozzá 170 ezer Ft/m2-ért. A panellakások átlagára 305 ezer, a családi házaké pedig 210 ezer Ft/m2-re tehető napjainkban.

Derecskén a téglalakások drágábbak a berettyóújfaluiakhoz képest körülbelül 180 ezer Ft/m2-rel, a családi házak viszont szinte egy árban vannak manapság. A téglalakásokat Püspökladányban is drágábban kínálják eladásra, viszont a családi házak és a panellakások jóval olcsóbbak.

Ön tudta, hogy nőtt a lakásépítések száma a megyében?

A KSH statisztikai adataiból megtudhatjuk, hogy megyénkben két és félszeresére nőtt az épített lakások száma a tavalyi év első ugyanazon időszakához képest. Ez az érték összesen 268 ingatlant jelent, melynek több mint kétharmada Debrecenben épült. Érdekes, hogy a megépült ingatlanok átlagos alapterülete - 113 m² - meghaladta az országos átlagot - 96 m² - és 57 százalékuk 4 vagy annál több szobával épült meg.

You have no rights to post comments