artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Idősek Világnapja alkalmából a Fényes-házban ünnepi rendezvény keretén belül köszöntötték a szépkorú lakókat 2018. október 16-án. KÉPGALÉRIA

Fekete Ferencné mentálhigiénés munkatárs köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd felkérte Bónácz János alpolgármestert, hogy tartsa meg köszöntő beszédét, amely az alábbiakban olvasható:

„Kedves Ünnepeltek! Tisztelt Vendégeink!

Sütő András gondolatát idézem: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” A mi világunk Önökkel: apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt hitet és bátorságot.

Sokan mondják az idősek közül, hogy megették már a kenyerük javát. Én ezt úgy gondolom, megtették, amit várt tőlük a család, a nemzet, s most már a pihenés éveit töltik. Aktívan és passzívan, anyai gondokkal, gyengülő egészséggel, a gyerekek, unokák, nyújtotta örömökkel, borúval-derűvel morzsolják lassúbbodó tempójú napokat.

Mi, mindnyájan, akik ma jelen vagyunk ezen az ünnepségen, kívánjuk Önöknek, hogy a több évtizede közösen kiválasztott úton haladjanak tovább jó egészségben.”

Az időseket köszöntötték 06Az időseket köszöntötték 04

Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft.  ügyvezető igazgatójának köszöntőjét követően Fekete Ferencné, Blaskó Mária: Jó tanács című versének néhány sorával üdvözölte a szépkorúakat: 

„Hallgassunk az okosabbra és jól fogunk járni,

Okos szóra ki nem hallgat, meg fogja még bánni.

Hallgassunk az öregekre, ők sokat átéltek,

Ifjú ész, új könyv, divat ezzel föl nem érnek.

Hallgassunk jó szüleinkre, az ő szavuk drága,

Áldott leszel, hogyha hallgatsz szüleid szavára.

Hallgassátok szíveteknek mit súg a Jóisten,

Mert őnála bölcsebb, szentebb és szeretőbb nincsen.”

Az időseket köszöntötték 20Az időseket köszöntötték 26

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tajgai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

Mi, fiatalabbak, mit köszönünk meg ma az időseknek? Mindenekelőtt a szülői létüket. Azt, hogy életet adtak nekünk, hogy felneveltek minket, hogy tanítottak és taníttattak minket, és hogy jó példát mutattak nekünk. Megköszönjük továbbá az idősebbeknek azt, hogy megteremtették nekünk azt a világot, amiben mi most élünk. Egy világot, amely sok szempontból könnyebb, kényelmesebb, színesebb és gazdagabb annál, amilyen az Önöké vagy az Önök szüleié volt. Köszönjük az önzetlenségüket és áldozatukat, amelyet megkövetelt ennek a jobb világnak a felépítése.

Az időseket köszöntötték 30Az időseket köszöntötték 28

Fekete Ferencné szavai után a Diószegi Kis István Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai zenés, verses előadásukkal köszöntötték az intézmény lakóit.

Mi, fiatalabbak azt várjuk, hogy Önök adják át nekünk tapasztalataikat, segítsenek, támogassanak minket küzdelmeinkben. Cserébe pedig igyekszünk viszonozni a gondoskodást a mindennapi életben, és segíteni Önöket abban, hogy lelkileg könnyebben fogadják és viseljék el az idős kor terheit. Kívánom, hogy az idős kor Önök számára legyen a megtalált egyensúly, az érettség és a bölcsesség kora – mondta Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs.

Az ünnepi rendezvény zárásaként a Mátyás utcán élő lakók verseket adtak elő:

Medgyesi Imre: Öreg anyóka

Dzsida Jenő: Gyere velem élni

Óbecsei István: Szeressétek az öregeket




You have no rights to post comments