precizbanner

eladohazbanner

gafem2020

viktoriatours

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

aurabannermedium2

iparterulet

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. március 29. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

kartevoirtobanner

buntetes

ilonatavasz2020  

karosszeria03

 

Demény Zsolt, a Városfejlesztési Iroda műszaki referense arról tájékoztatta lapunkat, hogy 2018. február 10-én új menetrend lép érvénybe a helyi járatú autóbusz közlekedésben, amely már a lakossági kérések, igények, eddigi tapasztalatok figyelembevételével készült el. Alábbiakban minden részletes információ megtalálható a változásokról, illetve az új menetrend is megtekinthető.

Mint arról már beszámoltunk, 2018. január 1-től újra jár a helyi járat, aminek a menetrendjét a rövid határidő miatt a régi, megszűnés előtti menetrend képezte. Az Önkormányzat tisztában volt azzal, hogy ez a menetrend arra jó, hogy a buszjárat elinduljon, arra viszont nem, hogy a lakosság igényeit teljes mértékben figyelembe vegye. A beindulás előtti lakossági fórumon jelezésre került, hogy az első hónap tapasztalata alapján új menetrendet kerül kidolgozni, ami január közepén már össze is állt.

Az Önkormányzat 2018. január 30-án a Berettyóújfalui Idősek Klubjában, Berettyószentmártonba ismét lakossági fórumot tartott, amin többen is részt vettek és megismerkedhettek az új menetrenddel. Itt lehetőség volt a használók oldaláról is meghallgatni a tapasztalatokat, véleményeket, amit az új menetrend kidolgozásánál  már figyelembe is vettek.

Miben is változott az új menetrend?

Mindenben, szinte csak a megállók maradtak ugyanazok. Ez alapján Berettyóújfalu két vége között (Aradi utca - TESCO) fog közlekedni, szinte minden megállónál megáll a helyi járat.

Egy útvonal lesz, ami egyes időpontokba a Vasútállomást is érinti. Sikerült a TESCO áruházzal is megegyezni, hogy az ottani megálló is használható legyen, így a helyi járat egyben a bevásárlást is segíteni fogja.

Figyelembe lett véve az is, hogy szombaton a piacra sokan nehezen tudnak eljutni a város távolabbi pontjáról, így ezen a napon délelőtt több járat is fog közlekedni. Figyeltek továbbá arra is, hogy az iskoláknál az utolsó órák környékén a diákoknak ne kelljen sokat várni a helyi járatra.

A menetrend elkészítésében segítséget nyújtott a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, akik egyben a mobiltelefonos applikáció kidolgozását is elvégezték, így a QR kód segítségével a menetrend azonnal letölthető.

Sajnos azt nem lehet megígérni, hogy mindenki igénye beépüljön a helyi járat menetrendjébe, de azt igen, hogy mindenki igényét megvizsgálják, és ha indokolt, akkor évente felülvizsgálatra kerül az érvényes menetrendet.

Az új menetrend 2018. február 10-től lesz érvényben, amit már szombaton ki is lehet próbálni. Az Önkormányzat bízik abban, hogy ezzel megkönnyítik a menetrend értelmezését és a helyi járat jobb kihasználtsága is megoldódik.

Felhívják az autóvezetők figyelmét, hogy a DM-nél, a Városháza előtt és a TESCO-nál található buszmegállók ismét megállóként funkcionálnak, így itt már nem lehet megállni! Sajnos sokan még mindig megszokásból vezetnek, így a megállókban történő parkolásukkal akadályozzák a helyi járat közlekedést.

Menetrend mindkét írány 2018.02.10.

Vonalhálózati térkép

Szóljon hozzá!