artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2023. november 23-án került megrendezésre a Magyarság KicsiNagykövete országos vetélkedő Hajdú-Bihar vármegyei döntőjének díjátadója, melynek idén városunk adott otthont. Az immáron 2. alkalommal megrendezésre kerülő országos vetélkedő fővédnökei között tudhatjuk Novák Katalin köztársasági elnök asszonyt, Magyar Levente miniszterhelyettes, parlamenti államtitkárt. A rendezvényen a díjakat Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere adta át. A díjátadón részt vett Strack Marika programalapító ötletgazda is. KÉPGALÉRIA

Muraközi István polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy idén Berettyóújfalu lehet a házigazdája ennek a színvonalas Hajdú-Bihar vármegyei rendezvénynek, megtiszteltetés ez a város számára. 1968. november 22-én, 55 éve alakult meg a Hajdúkerület és mivel a most díjazottak a vármegyét képviselik, ezért ez még rangosabbá teszi ezt az ünnepi eseményt.

magyarsag kicsinagykovete11 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

- 2022. november 3-án Berettyóújfaluban, a Bihari Múzeum előtti parkban elültettünk egy nagylevelű hársat (2022-es év fája) a megye KicsiNagykövetei és KicsiAttaséi részvételével- emlékezett vissza a polgármester - és ott mutatkozott be a tavalyi év Magyarország Kicsi Kulturális Attaséja, Nagy Zsombor László. Muraközi István kiemelte: számunkra azért fontosak a faültetések, mert azt jelképezik, hogy a szülőföld szeret és megbecsül benneteket és ahogy egy fa is gyökeret ereszt, úgy mi is azt szeretnénk, hogy a ti kötődésetek a szülőföldhöz erős legyen.

magyarsag kicsinagykovete13 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A vetélkedő és az eredmények mögött nagyon komoly szellemi teljesítmény, tudományos ismeret van, de eközben a játékra való odafigyelés is jelen van, a résztvevők játszva versenyeznek. Így jobban megismerhetővé válik szülővárosunk és az egész Kárpát-medence, Magyarország. Ezáltal kialakul a gyermekekben egy ragaszkodás a szülőföldhöz, ami egy egészséges hazaszeretetet ad számukra – hangsúlyozta a városvezető. A fiatalok kreativitása és hazaszeretete hozzásegít ahhoz, hogy településünk jövőbeli arculatát együtt alakítsuk.

A vármegyei díjakat Muraközi István, Strack Marika és a 2022-es év KicsiNagykövetei adták át.

A díjak a következő kategóriákban kerültek odaítélésre: 

KicsiNagykövet:       Parádi Kende Márk
Kicsi KulturAttasé:    Fejérvári Lili
Kicsi AgrárAttasé:     Bostyán János
Kicsi SportAttasé:     Mészáros Márta
Kicsi ZöldAttasé:       Kiss Panka

A versenyen résztvevők oklevelet, parlamenti belépőt, hajós városnézést és egy margitszigeti kincskereső programon való részvételt kaptak ajándékba.

A rendezvényen közreműködött Kocsis Csaba énekmondó.

magyarsag kicsinagykovete01 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng


A programról:

Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra, vármegyéjükre és magyarságukra.

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves diákok megmérettessék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal, versenytársaikkal, pedagógusaikkal, vármegyei is városi vezetőikkel.

A résztvevők először saját vármegyéjükben versenyeznek, a Vármegye KicsNagykövete és a Vármegye KicsiAttaséja címekért, majd minden vármegye legjobbja az országos döntőbe jutva indul a Magyarság Kicsi Nagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultúr, sport és zöld attaséja címekért. A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményekkel, új barátokkal és elismeréssel, hanem értékes nyereményekkel is gazdagabbak lesznek.

You have no rights to post comments