artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mesterszakácsként is a folyamatos szakmai fejlődés és tanulás lebeg Kelemen Roland séf előtt, aki a Bocuse d'Or magyar döntőjének nyerteseként hazánkat képviseli jövőre az európai döntőn. A fiatal szakemberrel a Trend FM készített interjút.

Október 26-án zajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpo Budapest Kongresszusi Központban a tét a továbbjutás volt az európai döntőre, amelyet 2024. márciusában rendeznek a norvégiai Trondheimben. A nyertes Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese lett. Ezzel egyszerre két álma is valóra válik: az egyik a Bocuse d'Or, a másik, hogy a gasztronómiai tudásukról híres skandináv országok valamelyikében versenyezhessen.

Az interjúból kiderül: még nincs 30 éves, ám annál tudatosabban építette eddig szakmai karrierjét. A debreceni Aranybika Szakközépiskolában tanulta a szakmát, ezt követően a hajdúszoboszlói Hunguest Hotelben dolgozott, miközben érettségit tett. Két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes, idén mesterszakács címet szerzett. Nem először indult a hazai válogatón, és bár eddig is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, nyerni most először tudott.

A bihari származású és ma is Debrecen vonzáskörzetében élő szakember az elmúlt években számos képzésen és versenyen részt vett, többek között az Erfurti Szakácsolimpián, ahonnan ezüstéremmel tért haza.

Saját megfogalmazása szerint a célja az állandó szakmai fejlődés, vallja, hogy még egy tanulótól is lehet tanulni, igyekszik minden tudást magába szívni.Szerencsés alkat, a versenyhelyzet és az azzal járó nyomás hatására csak még többet tud kihozni magából.Erre szükség is lesz, hiszen mostanra már tudni lehet, hogy a jövő évi versenyen ugyanabban a boxban szerepelnek majd a második napon, ahol a norvégok az elsőn.

Jelenleg a legfőbb célja a sikeres szereplés, és ebben a törekvésében a Hunguest Hotels is teljes vállszélességgel mögötte áll és segíti. Komolyan veszi a felkészülést. A megmérettetésen tőkehal és fésűkagyló lesz a két fő alapanyag, amelyekkel a minél jobb eredmény érdekében már a napokban elkezd foglalkozni és ismerkedni, elkészíteni a versenyételeket.Szűk három hét telt el a magyarországi döntő óta, ám már ez idő alatt is érkeztek úgy foglalások a Hunguest Sóstó éttermébe, hogy az ő főztjét akarják megkóstolni.A vendégek szerettek volna találkozni és beszélgetni vele, sőt állásajánlatot is kapott. Az emberek kíváncsiak és hálásak, a pozitív véleményeket pedig érthető módon kifejezetten lélekmelengetőnek tartja visszahallani a fiatal mesterszakács.

Kelemen Rolandnak minden bizonnyal ez is erőt ad majd ahhoz, hogy az előtte álló hónapokban minden erejével a felkészülésre koncentráljon.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

Fotó: Magyar Bocus d'Or Akadémia

You have no rights to post comments