artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A mai napon hivatalosan is átadásra került a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megvalósult Nyíri István Vállalkozók Háza Berettyóújfaluban. Az újonnan létesült inkubátorház összköltsége 250 859 551 Ft, mely 191 261 349 Ft Európai Uniós, vissza nem térintendő támogatással valósult meg. Az eseményen beszédet mondott Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke, valamint Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere. KÉPGALÉRIA

 Atadtak a vallalkozok hazat 11

 

Dr. Vitányi István örömét fejezte ki, hogy ily módon is segítik az induló vállalkozásokat Berettyóújfaluban és reménykedik abban, hogy minél többen élni fognak majd ezzel a lehetőséggel. 

Pajna Zoltán a most megnyíló Inkubátor házat a hétköznapi értelemben jól ismert inkubátorhoz hasonlította, amely segítséget nyújt az újszülöttnek az élet első perceiben, óráiban. Elnök úr elmondta, ez az épület is hasonló módon, a különféle szolgáltatásaival nyújt majd támaszt azoknak a kezdő vállalkozásoknak, akmelyek még nem állnak biztos lábakon.

Muraközi István polgármester köszönetet mondott a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat Fejlesztési Ügynökségének, akik mind a pályázat megírásában, mind a lebonyolításában nagy segítséget nyújtottak. Ezen kívül köszönetét fejezte ki a kivitelezőnek, az Egberston Kft munkatársainak, a műszaki ellenőröknek, a Városfejleszési Iroda szakembereinek, akik a tervek megálmodásában és létrehozásában is fontos szerepet játszottak.

Atadtak a vallalkozok hazat 07Atadtak a vallalkozok hazat 14Atadtak a vallalkozok hazat 20

Az eseményen részt vett az a fiatal vállalkozó hölgy is, akinek elsőként írták alá a bérleti szerződését, és aki a holnapi naptól birtokba is veheti majd irodáját. Bukáné Bíró Zita kérdésünre elmondta, 10 éve él Berettyóújfaluban és közel 2 éve vezet egy szépségszalont saját vállalkozásában, ahol többféle szolgáltatást nyújt vendégeinek. Mihelyt meglátta a felhívást, azonnal élt is a nagyon kedvező lehetőséggel és beadta a pályázatát, ami nagy örömére pozitív elbírálásban részesült. Tervei között szerepel, hogy innovációként - közös kooperációban a Herpály Team Kft. ügyvezető igazgatójával, Zámbori Péterrel - a Bihar Termálligetben feltörő termálvízből szépségápolási termékeket fejlesszen ki.

Atadtak a vallalkozok hazat 48Atadtak a vallalkozok hazat 45

Az Inkubátorház irodahelyiségeinek bérletére vonatkozó pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

 


A pályázat leírása:

Az üzleti környezet megítélése a Berettyóújfalui járásban mérsékelten pozitívnak tekinthető és a jövőre nézve optimisták a helyi vállalkozók. Ez a pozitív növekedés és vállalkozási kedv támasztotta alá az Önkormányzat döntését, mely szerint 2017.05.15-én támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-1.1.2-16 Inkubátorházak fejlesztése tárgyú felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, azonosító száma: TOP-1.1.2-16-HB1-2017-00001, megvalósításának kezdeti időpontja 2018. február 1-je, míg fizikai befejezésének napja 2023.03.31.

A projekt elemei:

A projekt keretében a József Attila utca 9. szám alatti 956 HRSZ-ú ingatlanon inkubátorház került megépítésre nettó 497,49 m2 alapterülettel. A beruház mellett, eszközbeszerzés és inkubációs tevékenység is része a projektnek.

Az inkubátorházban három szinten, földszinten és két emeleti szinten a betelepülő vállalkozások részére 8 db bútorozott iroda, irodai elektronikai eszközökkel, közösségi tér, teakonyhák, szociális blokkok kerültek kialakításra. Az épület akadálymentesítése lift segítségével került megoldásra, valamint akadálymentes vizesblokk került kialakításra. Az épülethez 8 db parkoló került megépítésre, melyből 1db akadálymentes parkoló.

A fejlesztés célja:

Az inkubátorház rövid távú célja a betelepülő vállalkozások részére az inkubációs időszak alatt biztosított infrastrukturális háttér megteremtése, valamint az inkubációs szolgáltatások biztosítása. Főként induló és maximum 3 éve működő vállalkozások támogatását és segítését szeretné az Önkormányzat lehetővé tenni. A Projekt hosszú távú célja a gazdasági stabilitás, versenyképesség és a foglalkoztatottság növelése, melyhez szükséges javítani a település és a térség gazdasági helyzetét.  

A projektről bővebb információt a https://berettyoinkubatorhaz.hu/ oldalon olvashatnak.

Atadtak a vallalkozok hazat 52Atadtak a vallalkozok hazat 53

 

 

You have no rights to post comments