artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Jó hírt hoztak Berettyóújfaluba a ’Ne élj üvegházban!’ programhoz kapcsolódó nyitórendezvényen: az Energiaügyi Minisztérium által támogatott program során a szociális ellátásban hasznosuló elektromos meghajtású kisteherautó érkezik hamarosan városunkba.

Hajdu Imre a program koordinátora elmondta még, hogy Berettyóújfalu a Városok, Falvak Szövetségével kialakult együttműködésnek köszönhetően került a két éve futó programba. Az elektromobilitási szemléletformálás részeként két alkalommal kerül sor a témát bemutató, azt körüljáró konferenciára, illetve műhelybeszélgetésre és szintén két alkalommal szerveznek nyílt napot a város általános iskolásai számára. Ennek során szó lesz az elektromos közlekedés történetéről, fejlődéséről, illetve a fejlődés lehetőségeiről ugyanúgy, mint a közlekedési eszközök működéséről, hatótávolságáról, a töltési időről és a különböző közlekedési módok összehasonlító környezeti terheléséről. Mindezek mellett a program honlapján (www.okosankozlekedj.hu) interaktív játékok segítségével mélyíthetik el tudásukat diákjaink.

berettyoujfalu2berettyoujfalu3

Muraközi István polgármester kiemelte, hogy Berettyóújfalu elkötelezett a környezetvédelem mellett, és kiemelten fontos ügyként kezeli a beruházások környezetvédelmi és energetikai vonatkozásait. Fontos ez az önkormányzat számára, hiszen a költségvetés szempontjából sem mindegy, hogy mekkora fűtés, vagy áramszámlát fizetünk. A ’Ne élj üvegházban!’ program különösen hasznos kezdeményezés, hiszen egyszerre foglalkozik a felnövekvő generáció ismeretinek bővítésével, a helyi döntéshozók tájékoztatásával és nyújt segítséget az önkormányzati feladatok ellátásában – tette hozzá a polgármester.

You have no rights to post comments