artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Piacfelújítás, inkubátorház-üzemeltetés, fürdőfejlesztés, geotermikus energiahasznosítás - csak néhány feladat azok közül, amelyek biztosan bekerültek a Herpály Team Kft. 2023-as határidőnaplójába. Mivel ezen munkálatok mindegyike széles rétegeket érint városunkban, arra kértük Zámbori Pétert, a Kft. ügyvezető igazgatóját, adjon betekintést olvasóinknak a részletekbe.

- Jelenleg 4 fontos, szinte a város egészét érintő projektben veszünk részt, kezdem a legaktuálisabbal; Elkezdődött a piaci körpavilon bontása, hogy megkezdődhessen az új, fedett vásárcsarnok építése, amely várhatóan szeptember végére készül el. A munkálatok más közlekedési rendet is hoznak, ezért mind a Herpály Team Kft. mind pedig Berettyóújfalu Város Önkormányzata kéri a lakosságot, hogy legyenek türelemmel a beruházás alatt és a megváltozott közlekedési viszonyok szerint, körültekintően, óvatosan közlekedjenek.

herpaly team 02

- Miért vált szükségessé a piac felújítása?

- Sajnos a jelenlegi piacunk a kornak nem megfelelő - több szempontból sem. Inkább balkáninak mondanám, sajnos a rossz értelemben. Rendezetlen, nincsenek zöldfelületek, probléma van a csapadékvíz elvezetéssel, az odaérkező gépjárművek sárban állnak, a közlekedés rendje kaotikus. Az új vásárcsarnokkal egyben egy új piacszabályozás is életbe fog lépni. Az áruszállítás szabályozottan fog történni, a mozgáskorlátozottakon kívül a piac területére gépkocsi nem hajthat majd be, nem lehet majd parkolóként használni. Úgy gondolom, egy jól működő piac a város színvonalát, megítélését, a település turisztikai vonzerejét is növelheti. A piac-fürdő-kemping egy olyan hármas lesz Berettyóújfaluban, amely komplex szolgáltatást tud nyújtani az idelátogatók számára, így egy hosszabb hétvége eltöltésére is vonzó célponttá válhat városunk. A korábban már elkezdett tematikus piaci hétvégék és akár gasztrokulturális rendezvények helyszíne is lehet majd a megújult piac.

herpaly team 04

Az árusokkal és a környékbeli üzletekkel az egyeztetés megtörtént, miszerint csütörtöki és szombati napokon 6:30-tól 14 óráig a piac Népliget utcai bejáratától egészen a víztoronyig a terület le lesz zárva a gépjárművek elől és a piaci árusok az ott található parkolóban tudnak majd árusítani. Itt köszönetet kell mondani a rendőrség, a polgárőrség, az önkormányzat és az érintett üzletek tulajdonosainak. Az első nap tapasztalataként elmondható, hogy voltak, akik megértően, nagyon jól fogadták a kialakult új helyzetet, de természetesen voltak, akiknek a megszokott útvonala felborult a meghozott intézkedésekkel.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a két piacos nap fentebb említett időpontjain kívül a Millennium út ugyanúgy használható lesz, mint korábban.

herpaly team 05


- Milyen lehetőségeket kínál a hamarosan megnyíló Inkubátorház?

- Az önkormányzat másik projektje – melynek üzemeltetője a Herpály-Team Kft. lesz – a Nyíri István Vállalkozók Háza (Inkubátorház) a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola mellett, a József Attila utcán. Jelenleg a hatósági átadás, használatbavételi engedélyezési folyamat zajlik. Ez várhatóan néhány héten belül véget ér és a Herpály-Team Kft. átköltözik a jelenlegi székhelyéről az új épületbe, a földszintre. Az így felszabaduló terület egy újabb fejlesztésnek ad majd lehetőséget.

herpaly team 01

A debreceni egyetemi Innovációs Központjával, valamint a Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezetével együttműködve fiatal pályakezdő vállalkozóknak, vállalkozásoknak szóló rendezvényeket, programokat, szakmai napokat tervezünk tartani az új Inkubátorházban. A vállalkozások, start-up cégek az igényeiknek megfelelően irodákat, de akár csak egy asztalnyi munkaterületet is tudnak majd bérelni.


- Nagyon sokan várják a fürdő nyitását, jó hírrel tudunk nekik szolgálni?

- A fürdőberuházásnál a műszaki átadás folyamatban van, a beruházás a tervek szerint január végén befejeződik. Ezt követően elindulhatnak a hatósági (pl. Építésügyi Hatóság, Nébih, Katasztrófavédelem stb.) engedélyezési folyamatok. Az önkormányzat, a kórház és az üzemeltető (Herpály-Team Kft.) közötti szerződés már előkészítés alatt áll. A TB által finanszírozott gyógykezelések bővítésének folyamatát a kórház elindította. Bízunk abban, hogy a fürdő a tavasz folyamán megnyithat és a tervek között szerepel, hogy a gyógyfürdő minősítést az idei év folyamán megszerezzük. A gyógyfürdő mellett egy lakókocsis, sátras kemping tervezése is zajlik.

Bihar Termalliget 01


- Mit tudhatunk a városunk alatt húzódó geotermikus energia újrahasznosításával kapcsolatos tervekről?

- Az önkormányzattal közösen tervezés alatt áll a geotermikus energia távfűtéses rendszerben való hasznosítása. Ez a város életének egyik legnagyobb beruházása lenne, de nagy segítséget jelentene a településnek, hiszen a távhő árak így nem a gáz mindenkori piaci árától függnének, ezáltal a fogyasztók számára jelentős megtakarítás érhető el. A későbbiekben ez a bővítés lehetőségét is megteremti, akár további intézmények, vállalkozások, családi házak is hozzákapcsolhatók lesznek a hálózathoz. A gázcsatlakozás biztonsági szempontból természetesen megmaradna. Ezzel kapcsolatban február elején indulnak az egyeztetések a minisztériummal.

- Nemrég jártak Németh Szilárd kormánybiztosnál is...

- Németh Szilárd kormánybiztos úr pár napja fogadta Berettyóújfalu küldöttségét, amelyet Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő vezetett, és tagja volt Muraközi István polgármester, a kórház illetékese és jómagam. A megbeszélés tárgya az önkormányzati tulajdonú, korábbi kórházi bérlakások (42 lakás) helyzete volt, ugyanis azok jelenleg nem esnek a rezsicsökkentés hatálya alá. A találkozás sikeres volt, ugyanis a kormánybiztos úr, az MVM, illetve a minisztérium segítségével keressük a megoldást erre a problémára, és bízunk benne, hogy hamarosan ezekre a lakásokra is érvényes lesz a rezsicsökkentett ár.

herpaly team 06

You have no rights to post comments