artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt héten arról írtam, hogy a mi társadalmunk a hibáztatást napi szinten használja, mivel a legtöbben a hibáztatást tanultuk meg a szüleinktől, tanárainktól, és a körülöttünk élő felnőttektől, mi is gyakran használjuk. Pedig tényleg pusztító hatása van. 

 

Ráadásul a gyermekeink, és a körülöttünk lévő más gyerekek, öntudatlanul másolják ezt a szellemi fertőzést, így generációról, generációra terjed tovább. Véleményem szerint, nagyon könnyű lenne megállítani, és megfordítani a hibáztatás rossz szokását. Csak el kellene tudnunk fogadni magunkat, és azt, ami bennünk, és körülöttünk van, úgy, ahogy van. Ez viszont sokunknak nagyon nehezen megy.

boiannacoachAzt ígértem mutatok egy olyan játékos módszert, ami segíthet abban, hogy akkor is jóba legyünk magunkkal, ha tudjuk, hogy hibát követtünk el. Ha valaki egyedül szeretne kimászni ebből a borzalmas veremből, akkor az első dolog, amit érdemes végiggondolnia az, hogy milyen gyakran szokta hibáztatni magát. Az, hogy szokta-e, sajnos nem kérdés, mert szinte mindenki szokta. Sok év munka és odafigyelés kell ahhoz, hogy átírjuk azokat a gyermekkori programjainkat, amik nem szolgálnak bennünket. De átírhatók. A játékok és a képzelet ebben is sokat segíthet.

"Szóval, ha észreveszem, hogy hibáztatom magam valamiért, akkor jó játék lehet, ha egy olyan elszánt védőügyvédnek gondolom magam, aki mindent megmozgat azért, hogy bebizonyítsa az ügyfele ártatlanságát."

Akik hozzám hasonlóan szeretik a Dr. Szöszi vígjátékok által alakított védőügyvédet, azoknak könnyebb elképzelni és eljátszani, ezt a szerepet. Régen, amikor még nagyon nehezen tudtam elfogadni és szeretni magam, még a dr. Szöszinél is jobban működött, ha azt gondoltam, hogy én vagyok a meglévő három gyermekünk mellett a negyedik gyermekem, akinek biztos vagyok az ártatlanságában, és bármi áron meg fogom őt védeni. Ilyenkor aztán addig keresem a felmentésre használható érveket, amíg rá nem jövök, mi okozhatta azt a viselkedést, amiért régen még hibáztattam magam. Ma már nem teszem, mert tudom, hogy a hibáztatás csak tovább ront a helyzeten. Nem a hiba eltitkolásáról, vagy elfedéséről beszélek, hanem csak a hibáztatásról. Bármilyen butaságot kövessek is el, ma már abba fektetem az energiáimat, hogy megtaláljam azokat az okokat, amik miatt megtörténhetett az a butaság. Megható szembesülni azzal, hogy milyen indítékok vannak sokszor a háttérben. Akinek van kedve, próbálgassa, nagyon szívderítő játék, hiszen saját magunk megmentéséről szól, és segítheti önmagunk elfogadását.

A következő héten, arról írok majd, hogyan lehet gátat vetni, a másik ember hibáztatásának. Hiszen ezt is nagyon sokan űzzük, napról napra, pedig olyan hatással van az emberi kapcsolatokra, mint a növényre a ráborított sósavnak. Ráadásul a kapcsolat rombolásán túl, arra is így hat, aki hibáztat. Haszna pedig nincsen, semmi a világon.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Fotó: carrie.hu

You have no rights to post comments