artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Sokan megkérdezik tőlem, hogy mit csinál a coach? Különböző válaszaim vannak erre a kérdésre, és több kedvenc is van köztük. 

Az egyik az, hogy „segítek az embereknek abban, hogy szeretve és megbecsülve érezzék magukat”. Ráadásul nincs túlzás vagy ferdítés ebben a válaszban, hiszen tényleg sokkal jobban érzik magukat az emberek a coachingok után, és ennek az az egyik oka, hogy sokkal szeretetreméltóbbnak látják magukat, mint a coaching előtt. Ezeken a találkozókon ugyanis megpróbálunk rájönni arra, hogy egy zavaró szokás, bántó viselkedés, önkorlátozó hiedelem, ártó cselekedet, negatív gondolat vagy téves meggyőződés mögött milyen racionális ok lehet.

Ezek a racionális okok, mindig az egyén védelmében állnak fenn, és ez még akkor is igaz, ha éppen az egyénnek vagy a környezetének okozzák a legnagyobb veszteséget. A coachingban és a mediációban - ami a konfliktusban lévő felek közötti békítő szándékú közvetítést jelenti - sem fordulhat elő a coach illetve mediátor részéről ítélkezés, tanácsadás, javaslattétel, vagy döntés.

"A coach feltételek nélkül elfogadja az ügyfelet a problémájával együtt, hiszen pontosan tudja, hogy csak azon lehet változtatni, amit előbb elfogadunk."

Ha nem tudja elfogadni akár az ügyfelet, akár a problémát, akkor nem vállalja el a feladatot. Ez etikai kérdés. Ebben a feltételnélküli elfogadásban aztán szinte szárnyra kap a lélek, és megerősödve már meg tud oldani olyan helyzeteket is, amik előtte kilátástalannak látszottak. Vagy azzal, hogy amin tud, azon ténylegesen változtat, vagy azzal, hogy elfogadja azt, amin nem tud változtatni. Persze az életben a legtöbbször a kettő kombinációja szokott megvalósulni.

Ez persze új nézőpontba helyezi az ügyfelet saját maga előtt is. Megérti, hogy mi okozhatta az elakadását, és a coach támogatása mellett megoldásokat keres, és általában talál is. Persze, hogy jobban becsüli, és szereti magát ezután, mint előtte.

boiannacoachSajnos a mi társadalmunk a hibáztatást napi szinten használja, így gyermekként a legtöbben ezt tanultuk meg a szüleinktől, tanárainktól, és a körülöttünk élő felnőttektől, így mi is ezt vittük tovább a felnőtt életünkbe. Pedig ennek a gondolkodásmódnak pusztító hatása van. Ráadásul a gyermekeink, és a körülöttünk lévő más gyerekek öntudatlanul másolják, amit tőlünk látnak, így ez a szellemi fertőzés generációról generációra terjed tovább. Annyira könnyű lenne ezt a folyamatot megállítani, és megfordítani. A következő héten egy olyan játékos módszert mutatok be, ami segíthet ebben.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments