artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Bang With Friends nevű alkalmazás segít anonim módon megkeresni az egymást kölcsönösen vonzónak tekintő facebookozókat. A teljes ismeretlensége burkolódzó személyek által készített app valóban működik, de megmutatjuk, milyen buktatói vannak a használatának.

A webcímen elérhető applikáció már csaknem egy hete elindult, de az első napokban olyan sokan aktiválták - percenként öt emberrel csatlakozott -, hogy gyakorlatilag használhatatlanná vált a szolgáltatás. Az indulás első napjaiban már 235 ezer ember iratkozott fel a szájtra, és közülük több mint tizenötezer párost boronált össze a rendszer.

Egy visszavonhatatlan ajánlat

Ennek lényege abban rejlik, hogy lehetővé teszi a szexuálisan vonzónak talált ismerős facebookozók diszkrét bejelölését. Erről a rendszer csak abban az esetben értesíti a másik felet, ha ő is vonzónak jelölte az előbbi felhasználót. Elvileg így a kínos pillanatokat ki lehet küszöbölni, bár azzal a készítők nem számoltak, hogy vannak a Facebookon bevállalós arcok, akik viccből is végigjelölik a szorosabb ismeretségi körüket. Ezzel gyakorlatilag kifigurázva a rendszer működését, esetleg jót kacagva a bejelöléseken.

A Bang With Friendsen nemtől függetlenül is lehetséges bejelölni a potenciális szexpartnereket, arra viszont érdemes odafigyelni, hogy ha valaki felé már jeleztük a szimpátiát, azt utólag nem lehet már visszavonni.  Bejelölni csak az ismerősök listáján lévő embereket lehet, az esetleges egyezésekről a szájt e-mailben, illetve saját felületének Bangs menüpontján értesít.

Pironkodni fog, ha rosszul állítja be

Érdemes odafigyelni az alkalmazás aktiválásakor a facebookos jogosultságok beállítására.  Az applikáció rákérdez arra, hogy az általa generált bejegyzéseket ki láthatja: ezt eleve érdemes "csak én"-re állítani, ellenkező esetben ugyanis az ismerősök is értesülnek a feltehetően nem a publikumnak szánt kapcsolatok létrejöttéről: tesztelőnk már hallott egy ilyen esetről.

Ha rosszul állítják be, az ismerősöket is értesíti a potenciális szexpartnerekről

 

Ha valaki mégis rosszul állította volna be a Bang With Friendset, utólag is megváltoztathatja a paramétereket az adatvédelmi beállítások között.

A Facebook leggonoszabb appjának tartják

Az alkalmazás tulajdonságai között nem szerepelnek extrém lekérések, de a felhasználó nevén, nemén, profilképén, felhasználói azonosítóján és ismerőseinek listáján kívül az e-mail címet is beolvassa az alkalmazás. Ha egyéb adatokat is megoszt valaki a teljes nyilvánossággal, az applikáció azokhoz is hozzáfér.

A vonzalom bejelölése visszavonhatatlan

 

Ennél aggasztóbb viszont, hogy semmit nem lehet tudni a Facebookról átemelt adatok későbbi sorsáról, valamint alkalmazás készítőiről és működtetőiről sem. Ők a technológiai hírblognak is csak annyit árultak el, hogy a huszas éveikben járó kaliforniaiak, akik viccből indították az oldalt, amely azonnal kiváltotta az amerikai katolikus szervezetek nemtetszését, amelyek a Facebook leggonoszabb applikációjának titulálták a Bang With Friendset.

Rejtőzködnek a működtetők

Az oldal honlapján egyetlen e-mail címen kívül semmilyen elérhetőség nincs feltüntetve, a szájt által használt domain regisztrációs adatait is egy anonim szolgáltatás rejti el az átlagemberek elől. Hampuk Richárd, közösségimédia-szakértő az [origo]-nak elmondta, hogy a Facebooknál nem hagyják jóvá az applikációkat azok publikálása előtt, ezért valószínűleg a közösségi oldal működtetőinek sincs tudomása a működtetőkről. Ugyanakkor bármilyen visszaélés esetén a szolgátlatás működése során rögzített adatokat, például IP-címeket kiadnák a hatóságoknak, illetve eltávolítanák az applikációt.

Indulását követően egy másik vicces alternatívája is indult az oldalnak Bang With Professionals néven: ennek használói a LinkedIn nevű szakmai közösségi oldalon kereshettek szexpartnereket, de azt a szájtot néhány nap után lekapcsolta a jó hírnevét féltő anyahálózat. A Facebooknál egyelőre nem verte ki a biztosítékot az applikáció, és így feltehetően panasz sem volt arra.

Forrás:

You have no rights to post comments