artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. október 30. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Talicskás leves

Mustáros pácban érlelt karajszelet hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Somlói galuska 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Rántott csirke rizzsel

"B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Füstölt sajtos, sonkás, barackos csirkemell tört burgonyával

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere március 23-án, hétfőn azonnali tanácsgyűlést hívott össze, melynek egyetlen, de igen fontos napirendi pontja volt. Miután a város  krízistanácsa jóváhagyta, egy a koronavírus kimutatására alkalmas laboratóriumi rendszer beszerzését a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház részére, Pocsaly Zoltán polgármester összehívta a helyi tanács azonnali gyűlését.

Figyelembe véve a gyülekezési jog korlátozását, a helyi döntéshozó testület rendhagyó módon, telefonos videó-összeköttetéssel oldotta meg a fontos gyűlést, néhány önkormányzati képviselő személyesen volt jelen, de többen telefonon keresztül csatlakoztak be a döntéshozó testület ülésére.

Pénteken, Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi miniszter javaslatára összeült a margittai kórház válságtanácsa, mely egyetértett egy a koronavírus kimutatására alkalmas, Real-Time PCR típusú laboratóriumi  rendszer beszerzésével. Kéréssel fordultak az önkormányzathoz, és Pocsaly Zoltán polgármester támogatásáról biztosította a kórház vezetőségét. Miután a város krízistanácsa szükségesnek ítélte meg a rendszert, Pocsaly Zoltán polgármester azonnali tanácsgyűlést hívott össze, melyen megtárgyalásra került a város költségvetésének kiegészítése, és a pénzek átcsoportosításával sikerült finanszírozást biztosítani a rendszer megvásárlására.

A kórház vezetősége részéről a tanácsgyűlésen személyesen jelen volt  Bradács Alíz kórházigazgató, Dr. Tabacu Sorin orvosigazgató és Dr. Györfi András, az orvosi ellátásért felelős főorvos, akik köszönetüket fejezték ki az önkormányzat gyors és hatékony segítségéért, valamint megköszönték, hogy a képviselő testület tagjai politikai színezet nélkül, egyhangúlag támogatták a laboratóriumi rendszer beszerzését. A laboratóriumi rendszer két gépből áll, az egyik nyál, orr és torokváladékból, míg a másik vérmintából mutatja ki a koronavírus jelenlétét a szervezetben, alig 24 óra alatt.

Ez a rendszer, remények szerint gyorsabb eljárást biztosít majd, s mivel helyben el lehet végezni a tesztet, tehermentesíti majd a már meglévő laboratóriumokat, amelyek alkalmasak ezen vírus kimutatására. Az országban eddig Bukaresten kívül csak néhány regionális központban volt és újabban Nagyváradon van hasonló rendszer. Ezekhez a településekhez csatlakozik majd Margitta is. Jelenleg folyik a tárgyalás a forgalmazó céggel, és előreláthatólag egy hónapon belül üzembe lehet majd helyezni.

Szóljon hozzá!