artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Február utolsó hetében három napos sítáborban vettek részt a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) margittai, paptamási és szentjobbi csapatának tagjai. A paptamási 5-ös számú Diószegi Dezső, a margittai 8-as számú Pálffy Károly és a 9-es számú szentjobbi Szent István király cserkészcsapatok összesen 40 tagja és vezetőik élvezték három napig Aranyos-Vértopon a havas hegyvidéket, illetve a szánkózást és síelést.

Persze a felhőtlen szórakozás mellett a nevelés, az életre és kötelességtudatra való ösztönzés, az egymást segítés áll a fő helyen a cserkésztáborokban. A cserkésztábor programja szerint minden nap tornával és reggeli imával kezdődik, illetve minden étkezés előtt és után közös ima van.

A síelés és szánkózás kellemes légkörben zajlott, a cserkészvezetők felügyelete alatt. Esténként társasjáték, csapatépítő programok zajlottak, amelyeken bizony a facebook és internet nélkül is tudtak játszani és szórakozni a résztvevők. Utolsó este közös éneklés, zenélés zajlott, és mivel a szentjobbi cserkészparancsnok, Seres Ibolya születésnapja a tábor idejére esett, a cserkészek gítárral kísért közös énekléssel és ajándékkal köszöntötték parancsnokukat.

IMG 0494IMG 0625

A napi háromszori étkezés mellett, melyet a parancsnokok készítettek, a konyhára váltásban beosztott cserkészek segítségével, helyben sütött, friss lángos is került az asztalra, mely kelendő csemege volt, ugyanis az utolsó darabig elfogyott.

IMG 0732IMG 0824

Köszönet illeti a tábor sikeréért elsősorban Závodszky Tamást, az Ady Endre Elméleti Líceum tanárát, aki sokadik éve készségesen segíti a táborozókat. Köszönet a BICSISZ vezetőségének, illetve azoknak a parancsnokoknak (Paptamási – Major Lóránt, Szentjobb – Seres Miklós és Ibolya, illetve Margitta – alulírott), akik évről évre vezetik a cserkészeket, illetve vigyáznak a gondjaikra bízott gyerekek testi-lelki épségére. Nem kis felelősség.

Tőtős Norbert
a margittai 8-as számú Pálff Károly
Cserkészcsapat parancsnoka

You have no rights to post comments