artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. június 18. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Karalábéleves

Sajttal-baconnal grillezett jércemell zöldborsópürével, karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kedden este tartotta kampányindító rendezvényét az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) margittai szervezete.

A margittai EMNP elnökének, Bordás Istvánnak a tulajdonában lévő Margaréta étteremben körülbelül ötvenen gyűltek össze, akiket elsőként a moderátor szerepébe bújt Bordás Sándor, a szervezet egyik tanácsosjelöltje köszöntött. A rendezvény jó félórás késéssel kezdődött, mivel probléma adódott az elektromos árammal.
A meghívottak közül elsőként Toró T. Tibor, az EMNP országos elnöke szólt a maroknyi szimpatizánshoz. Az elnök szerint, az EMNP azért jött létre, hogy megszólítsa azokat, akik távol tartják magukat a közélettől, mivel kiábrándultak a politikai képviseletünkből, amellyel gond van. Toró elmondta, hogy a EMNP olyan tagokból áll, akik magyarságukat büszkén vállalják, nem ijednek meg a munkától és nem utolsó sorban fiatalok és fiatalosan gondolkodnak valamint nem „tenyésztett politikusok”. Az elnök továbbá bírálta a jelenlegi politikai képviseletet és az RMDSZ-t is. Toró szerint az RMDSZ a Bolsevik felfogás szerint gondolkodik, miszerint aki nincs velük, az ellenük van.
 
Csomortányi István, az EMNP partiumi szervezési igazgatója, megyei tanácsos-jelölt a változások fontosságára hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint az EMNP jelöltjei olyan emberek, akik akár „a saját kárukra is tenni fognak a közösségért.” Csomortányi elmondta, hogy sokfelé zajlik a háború, amiért nem ők a felelősek. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy sok helyen megfélemlítik a jelöltjeikat, ez azonban a tanácsosjelölt szerint bukáshoz fog vezetni. Röviden vázolta terveiket, amelyeket Margittán szeretnének megvalósítani, amennyiben bejutnak a helyi tanácsba, s mivel visszaléptették polgármesterjelöltjüket, az RMDSZ jelöltet, Pocsly Zoltánt támogatva, az alpolgármesteri tisztségre pályáznak. Csomortányi a településrendezés, a munkahelyteremtés és a kultúra ápolása mellett a margittai magyar iskola bővítését tartotta legfontosabb feladatuknak, noha az, hogy Margittán magyar iskola van, az az RMDSZ hathatós munkájának az eredménye.

Végezetül Nagy János, az EMNP ex-polgármesterjelöltje, a tanácsosi jelöltlista első embere mutatkozott be és vázolta terveit. Zárásképp a székelyföldi Transylmania együttes adott koncertet. A rendezvényen végig jelen volt a helyi RMDSZ részéről Bradács Aliz körzeti elnök és Pocsaly Zoltán polgármesterjelölt.
 
 
 
 

You have no rights to post comments