artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Kampányindító, néptánccal Margittán.

Szombaton tartotta kampányindító rendezvényét a margittai RMDSZ. Az eseményt egybehozták a Bihari Tulipán elnevezésű megyei néptáncturné margittai állomásával. A rendezvényt Deák Andrea, a margittai Gyöngyvetők néptánccsoport vezetője nyitotta meg, köszöntve a tánccsoportokat, a helyi és megyei RMDSZ vezetőit, valamint minden jelenlévőt.
 
Köszöntőbeszédet elsőként Nagy Gabriella, a margittai Horváth János Iskolacsoport igazgatója mondott. Elsőként a margittai Gyöngyvetők népdalkórus lépett színpadra, majd Tőtős Hortenzia, a Szeged Néptáncegyüttes vezetője, a Bihari Tulipán egyik mozgatórugója köszöntötte a közönséget és mutatta be valamint vezette fel valamennyi néptáncegyüttes előadását. Felléptek a margittai Gyöngyvetők, valamint első alkalommal mutatkozott be közönség előtt, a legkisebbekből álló margittai csoport, amellyel biztosítva van a Gyöngyvetők utánpótlása.
 
Színpadra lépett továbbá a nagyszalontai Toldi, a mezőtelegdi Pacsirták valamint a magyarremetei Kéknefelejcs néptánccsoport is. Utóbbiban az az érdekes, hogy vezetőik, a Mioara házaspár, Sorin és Angelica nem magyar anyanyelvűek, mégis magyar néptáncra, magyar hagyományokra tanítják a gyerekeket. Zárásként ismét a margittai Gyöngyvetők léptek színpadra, szatmári táncokat mutatva be, akkora sikerrel, hogy a közönség hosszú perceken át tartó tapssal jutalmazta produkciójukat. A talpalávalót a Szeged Néptáncegyüttes zenakara húzta.
 
Az előadás végén Deák Andrea köszönte meg a közönség türelmét, a táncosok és a szülők fáradozását, majd színpadra szólította Bradács Alíz Margitta körzeti és Árkosi Antal helyi RMDSZ elnököt, valamint Pocsaly Zoltán alpolgármestert, az érdekvédelmi szervezet margittai polgármesterjelöltjét, akik átadták a résztvevőknek, szervezőknek, támogatóknak a részvételi okleveleket.
 
Pocsaly Zoltán polgármesterjelölt, beszédében emlékeztette a jelenlévőket a 2004 előtti városképre, az akkor problémákra, majd röviden vázolta a 2004 és 2008 közötti időszakot, amikor polgármesterként eredményesen dolgozott a városért. Akkori megvalósításainak szemléltetésére nem kellett messzire menjen, hiszen abban az időben alakult meg a Gyöngyvetők néptánccsoport is, Pocsaly és az RMDSZ hathatós támogatásával A néptáncosok teljes létszámmal felsorakoztak a jelölt mögé. A városvezető végezetül ismertette terveit amelyeket 2012 és 2016 között polgármesterként szeretne megvalósítani, zárásként pedig bizalmat kért a margittaiaktól. „Margitta nem lehet ismét vesztes négy éven keresztül, ezért mindenkinek el kell menni szavazni június 10-én” – zárta beszédét a polgármesterjelölt.
 
Bradács Alíz körzeti és Árkosi Antal helyi RMDSZ elnök után Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, megyei tanácsosjelölt szólt a közönséghez, bizalmukat kérve. Az ügyvezető elnök szerint június 10-én Margitta duplán meg kell mutassa erejét, hiszen két margittai is harcba száll polgármesterségért. Margittán Pocsaly Zoltán, míg Nagyváradon a szintén margittai Cseke Attila indul a szövetség színeiben. A rendezvényen jelen volt a margittai régió megyei tanácsos-jelöltje, Hodgyai Edit is, akit külön köszönttek. Zárásként Deák Andrea név szerint színpadra szólította Pocsly Zoltán polgármesterjelöltet, valamint Bradács Alíz, Árkosi Antal, Almási István, Nagy Gabriella, Demián Zsolt, Kotlár Norbert, Botos Sándor, Horváth Sándor, Kiss Károly, Pápai József és Holhos János helyi valamint Hodgyai Edit és Szabó Ödön megyei tanácsosjelölteket.
 
A rendezvény nemzeti imánk, a Himnusz közös és méltóságteljes eléneklésével zárult.

You have no rights to post comments