artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 1. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos csirkeraguleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A napokban került sor arra az előadásra, amelyet a Margittai Ifjak Köre (MIK) meghívására Pető Csilla és Derzsi Ákos, az RMDSZ két Bihar megyei parlamenti képviselője tartott a margittai Horváth János Iskolacsoport diákjainak.

Az iskola dísztermében összesereglett végzős diákokat Demián Zsolt, a MIK elnöke köszöntötte, majd elősőként Pető Csilla képviselő, volt megyei főtanfelügyelő-helyettes tartott ismertetőt az érettségiről, annak nehézségeiről. A képviselő asszony beszélt az iskolai életről, a tanulási módszerekről, stílusokról valamint ezek nehézségi okairól. A volt főtanfelügyelő-helyettes néhány tippel is ellátta a diákokat, hogy miként tudják könnyebben elsajátítani a tananyagot.
 
Derzsi Ákos, mint munkaügyi szakember és volt munkaügyi államtitkár a munkaerőpiacról, a szakképzésekről tartott ismertetőt a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A képviselő véleménye szerint nem kell minden fiatalnak mindenáron egyetemet végeznie csak a diplomáért. Szerinte inkább legyen valakiből egy jó szakmunkás, amire mindig szükség van, mint munkanélküli egyetemet végzett fiatal. A képviselő beszélt továbbá a munkaerőhiányról és a keresletről is. A diákok igen aktívak voltak, hozzászóltak a témához, kérdéseket tettek fel amire a két törvényhozó válaszolt.
 
A mintegy kétórás előadás végén a két honatya átadták Nagy Gabriella igazgatónőnek az iskola könyvtárának szánt könyvadományaikat.
 
 
 
 
 
 

You have no rights to post comments