artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) minden év január-február folyamán több turnusban szervez sítábort Aranyoson. Az elmúlt héten a paptamási 5-ös számú Diószegi Dezső, a margittai 8-as számú Pálffy Károly illetve a szentjobbi 9-es számú Szent István Király Cserkészcsapat tagjai vettek részt négy napos táborban.

 

Az első nap a szokásos csapatépítő játékkal telt, ismerkedésre azonban nem volt szükség, hiszen a három település cserkészeinek nem ez volt az első közös táboruk, régi jóbarátként köszöntötték egymást. A baráti, testvéri hangulatot látva kijelenthető, hogy nem is az utolsó közös tábor. Második és harmadik nap a vértopi sípályán tanulhatták és gyakorolhatták a síelést a cserkészek, akinek pedig úgy tartotta kedve szánkózott, vagy épp hócsatázott.

Nem maradhatott el a cserkészek életmódjához tartozó reggeli torna a friss hóban, valamint a reggeli és esti ima sem. Utolsó este a vezetők egy kis meglepetéssel álltak elő a cserkészek felé. Az elmúlt évek valamennyi táborában készült képekből tartottak kivetítést. A régi emlékek felidézése szemmel láthatóan örömet, derültséget váltott ki a részvevőkben. Végezetül játék-, és filmesttel zárták a tábort.

Az utolsó nap a pakolás, búcsúzkodás napja, de a közös fotó ekkor sem maradhatott el. Köszönet illeti a három település csapatainak vezetőit, Major Lóránt paptamási, valamint Seres Miklós és Ibolya szentjobbi és Tőtős Norbert margittai cserkészparancsnokok munkáját, akik nem kis felelősséget vállalnak táborról-táborra, annyi gyermek testi és lelki épségéért felelve.

Jó munkát cserkészek!

BICSISZ sajtószolgálat

You have no rights to post comments