artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Kérdést intézett Alexandru-Răzvan Cotovelea távközlési miniszterhez Cseke Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő.


Cseke Attila a Szalacs községhez tartozó Ottomány postai szolgáltatásával kapcsolatban intézett kérdést a szakminiszterhez. Horváth Béla szalacsi polgármester tájékoztatta a képviselőt arról, hogy májusban szünt meg a folytonos postai szolgálat, mivel az addigi postás felmondott. Jelenleg, mivel nincs postai alkalmazott, a Nagyváradi Regionális Postahivatal mobil-postával oldja meg a levelek, hivatalos küldemények, számlák, nyugdíjak és a gyereknevelési pótlék kiszállítását. Ez állandó késést okoz a küldemények és kifizetések kézbesítésében. Cseke Attila a hétvégén Ottományban járva személyesen is meghallgatta az ott élők panaszait, s ígéretet tett, hogy a törvényhozásban kérdést intéz a Távközlési Minisztériumhoz.

Cseke Attila levelében rámutatott, hogy a Bihar megyei Postahivatal még ez év nyarán kérte a felsőbb vezetés jóváhagyását egy versenyvizsga megszervezésére, ám ez mindeddig nem történt meg.

„Az állandó postai szolgáltatás hiánya sok kellemetlenséget okoz az állampolgároknak, akik a Román Postahivatal miatt késve kapják meg leveleiket, telefon-, és elektromos energia számláikat, így nem tudják időben kifizetni azokat, ami miatt akár késedelmi kamatot is fizetniük kell önhibájukon kívül. Hasonló gondot okoz a nyugdíjak, gyermeknevelési pótlékok kifizetése is, ugyanis a mobilposta érkezésekor az emberek akár több órán keresztül is sorba állnak, hogy hozzájuthassanak pénzükhöz. Nem egyszer megtörtént, hogy elfogyott a pénz, így sokan a következő nap is újra sorba kellett álljanak pénzükért. A kialakult helyzet a régmúlt idők emlékét idézi, amelyet már rég el kellett volna felejtenünk. Hétfőn írásos kérdéssel fordultam Alexandru-Răzvan Cotovelea távközlési miniszterhez, akinek a törvény által előírt határidőn belül írásos választ kell adnia a kialakult helyzet megoldására vonatkozóan.” – nyilatkozta Cseke Attila.

You have no rights to post comments