artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az elmúlt hétvégén, a margittai RMDSZ, közreműködve a margittai Caritas otthonnal, valamint a Vidéki Ifjúsági Szövetséggel (VIDIFISZ) második alkalommal szervezte meg az idősek világnapját.

 

 

 

A margittai Szent Antal idősek otthonában elsőként Kiss Károly, az intézmény igazgatója mondott köszöntőt, majd Bradács Alíz körzeti RMDSZ elnök illetve Poocsaly Zoltán polgármester kívánt egészséget, boldogságot, szeretetet az időseknek. Kovács Gyula református lelkipásztor egy igerésszel kérte Isten áldását a jelenlévőkre. Májernyik Mihály római-katolikus plébános egyéb teendőire hivatkozva nem vett részt a katolikus Caritas otthonban tartott eseményen.

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyi nyugdíjasklub kórusa által előadott, saját szövegű énekek derűt és mosolyt csaltak a jelenlévők arcára, akik közül sokak szemében a meghatódottság könnyei csillogtak. Fügedy Anikó pedagógus a Korintusiakhoz írt levélből idézett, végezetül pedig egy filmvetítésre került sor, melyet Tőtős Norbert, a VIDIFISZ alelnöke ismertetett. A Margittán élő Moka Béla élettörténetét bemutató A szabadság szárnyán című egyórás filmet vetítették le, amely bemutatja Moka Béla és társai 1971-ben elkövetett repülőgép eltérítésüket, amikoris a kommunista rezsim elől külföldre szöktek. A jelenlévők jól ismerik a történetet, hiszen valamennyien ismerik a történet főszereplőjét, s átélték az akkori helyzetet, így érdeklődéssel fogadták a filmet.

Az esemény végén szeretetvendégség várta az időseket, s a szervezők az érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtve ezentúl évente megrendezik a tavaly elindított rendezvényt.

You have no rights to post comments