artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó:

Elhunyt az a 37 éves margittai biztonsági őr, akit pénteken kora délután kegyetlenül agyonvertek a Bihar megyei Tótiban. O. Levente munkatársával együtt érkezett egy helyi kocsmába, ahová egy hőzöngő társaság miatt riasztották.

 

A híradása szerint a biztonságiak ugyan távozásra bírták az ittas vendégeket, de azok nem sokkal később botokkal tértek vissza és rátámadtak a település központjában lévő bárból távozó férfira. Az esetet teljes egészében rögzítette a községháza előtt felszerelt térfigyelő kamera, a felvételeken pedig jól látszik, amint a tettesek kiszállnak egy nagy sebességgel megérkező autóból, és üldözőbe veszik az áldozatot.

A brutálisan megvert férfire éppen a település polgármestere talált rá a parkolóban, és szinte másodpercek múlva már a rendőrség és a mentő is a helyszínre érkezett. O. Leventét rendkívül súlyos sérülésekkel szállították a nagyváradi kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni a kómába esett férfit: hétfő délután megállapították nála az agyhalált.

Az elhunyt fiatalt éjjel lekapcsolták a gépekről, a család felajánlotta szerveit, hogy így nyújtsanak segítséget a transzplantációra váró többi betegnek.

Fotó:

„Vérbe fagyva találtam rá, betörték a koponyáját, akkor még fel sem ismertem” – számolt be az esetről a kronika.ro újságnak Vincze Nándor polgármester, aki rátalált az áldozatra. A község elöljárója elmondása szerint a biztonsági őrt „rendes, csendes gyereknek” ismerte.

„A főnökére várt. Pár másodpercen múlott, hiszen a helyszínről elhajtó tettesek egy kanyarban találkoztak is a biztonsági cég érkező főnökével” – mondta az elöljáró. Feltételezései szerint az elkövetők nem tudtak arról, hogy a kamera veszi őket, így a felvételek alapján mindegyikőjüket azonosították. „Mindenki el van szörnyülködve, hogy fényes nappal ilyesmi megtörténhet. Korábban sose volt nálunk ilyen agresszív megnyilvánulás” – tette hozzá Vincze.

A lap megkeresésére Cristian Ardelean, a Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője elmondta, hogy a hatóság bűnvádi eljárást indított az ügyben. A nyolc roma elkövető közül öt személyt már elfogtak, ők rendőrségi őrizetben vannak, hárman viszont még körözés alatt állnak.

A videofelvételt a hatóságok is elemezték és azonosították a nyolc elkövetőt. Hétfőn késő délutánig közülük kettőt már előzetes letartóztatásba vettek, további hármat előállítottak, a többiek ellen pedig körözést adtak ki.

Videó:

Tóti falu Romániában, Bihar megyében, Nagyváradtól 56 km-re északkeletre, a Hegyközben, a Bisztra folyó mellett, testvérvárosunktól, Margittától 11 km-re található.

Margittai kollégánk, Tőtős Norbert elmondta, Levente barátai, ismerősei Margittán nem ismertek nála tisztelettudóbb embert, nem egy verekedős huligán volt, hanem egy komoly jófiú. Sportszerűen űzte a harcművészetet, ami fegyelemre, tiszteletre tanította.

A romániai törvények szerint 5-10 év börtönre számíthatnak a tettesek, nálunk ezért életfogytiglan jár, de véleményünk szerint az is kevés lenne.

Forrás: kronika.ro, reggeliujsag.ro, mind1.ma, stirileprotv.ro, berettyohir.hu

You have no rights to post comments