artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 1. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos csirkeraguleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nőnapi díjátadás, tulipánt a tulipántól.

Nőnapi díjátadás

Március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából, ünnepségre gyülekeztek a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház alkalmazottai, az intézmény konferenciatermébe. A bejáratnál minden nőt egy-egy szál virággal fogadtak. Az ünnepi műsor során a Horvát János Iskolacsoport diákjaiból alakult kórus énekelt, valamint Bodor Edina is megörvendeztette a jelenlévőket, Puskás Miklós zenetanár zongorakíséretében.

 
Elsőként Bradács Alíz igazgató köszöntötte a jelenlévőket és a meghívott vendégeket, majd Dr. Chiriac Marius orvos-igazgató szólt a nőnap kialakulásáról és fontosságáról. Az ünnepségen díjazták azokat a női alkalmazottakat, akik hosszú évek óta dolgoznak a margittai gyógyintézményben. A laudációkat Kocsis Emese, gazdasági igazgató olvasta fel.
 

Díszoklevélben részesült Dr. Jagamos Mariana szemész-főorvos aki 1961-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen, és 1969 óta dolgozik Margittán, 51 éves orvosi pályafutása miatt érdemelte ki az elismerést. Dr. Cladovan Cornelia fizioterapeuta szintén Marosvásárhelyen végzett 1973-ban, 1982 óta dolgozik a margittai kórházban, 39 éves orvosi tevékenységéért kapta meg az oklevelet. Dr. Filip Elena belgyógyász 1974-ben végzett a Kolozsvári Orvosi Egyetemen, 37 év munkájáért kapta meg a díszoklevelet, jelenleg a margittai kórház érmihályfalvi kihelyezett részlegének főorvosa. Nemes Mária aszisztensnő 1967-ben végzett a nagyváradi Egészségügyi Főiskolán, 45 évnyi margittai munka elismeréseként vehette át az oklevelet. Az elismeréseket a három igazgató adta át, egy-egy csokor virág kíséretében, majd állófogadással zárult az ünnepség. Zárásként Kocsis Emese gazdasági igazgató viccesen leszögezte, hogy a kórházban hosszú ideje dolgozó férfiakról sem feledkeztek meg, de azokat április elsején fogják díjazni.
 
Tulipánt a tulipántól
 
Az RMDSZ margittai szervezete idén március 8-án is megszervezte a Tulipán akciónak keresztelt programját. A nemzetközi nőnap alkalmából hatszáz szál tulipánt készítettek elő, hogy köszöntsék a szebbik nem képviselőit. Az RMDSZ férfi önkormányzati képviselői sorra látogatták az intézményeket, üzleteket és minden nőnek adtak egy szál tulipánt, a virághoz csatolt üdvözlő kártya és néhány jó szó kíséretében. A hölgyek igencsak meglepődtek ás meghatódva vették át a szép piros tulipánokat. Megköszönték a figyelmességet, és azt, hogy volt akinek eszébe jusson ez a szép gesztus.
 
A körútról nem maradhatott ki a Horváth János Iskola sem, ahol a tanintézmény női dolgozói, valamint a végzős lányok is virágot kaptak. Az iskola mellett meglátogatták a kórházat is, ahol többek között köszöntötték Bradács Alíz igazgatónőt, az RMDSZ margittai körzetének elnökét is, aki mit sem tudott társai akciójáról.
 
Az akció során nem maradhatott ki a „kistestvér” Margyarkéc sem, valamint a Caritas Catolica öregotthona sem, ahol a bentlakó idős, beteg hölgyek könyekkel küszködve vették át a csekély figyelmességet. A köszöntések nemcsak zárt falak között zajlottak, hiszen az RMDSZ képviselői az utcán járókelő hölgyeket is köszöntötték.

You have no rights to post comments